Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett ekkora szegénység...

Miért lett ekkora szegénység és miért vannak nagyon gazdagok ebben a szegény világban akik BMW-vel meg a legdrágább autókkal járnak, másnak meg alig van egy nap kenyérre valója a mostani rendszer miatt?

Figyelt kérdés
2011. okt. 29. 10:29
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te is éhezel? Még szerencse, hogy a földpadlós, villany nélküli putridból, ahol rozskenyéren és kásán tengeted a napjaidat, tudsz internetezni"

Nem az éhezésről van szó(sajnos van olyan is) itt arról van szó hogy vannak olyanok akiknek van mit a tejbe aprítani és vannak akiknek gyűjteni kell egy bóvli cipőre ,illetve meg kell várni a minimálbért,amiből még adj haza is,fizesd ki a számlát,add meg az adósságot és még sorolhatnám.Itt vagyok érettségivel és 2 szakmával.Unoka testvéremet anno annak idején meg buktatták 2 szer általános suliban,kapta az igazgatói figyelmeztetőket,végül nagy nehezen elvégezte a nyolc osztályt (tanárok nem is bánták csak húzzon onnan el végre,ne bukjon vissza) felkerült közép iskolába a srác,szakmunkás képzőben tanult,onnan meg ki hajintották mert leszarta az iskolát

2011. okt. 30. 23:28
 32/50 A kérdező kommentje:
bocsánat még folytatom,ne írjon senki
2011. okt. 30. 23:28
 33/50 A kérdező kommentje:

Aztán hogy kirúgták a suliból,elment dolgozni,kőműves melóbe elég jól is keresett haza,de aztán jött a válság,vége van mindennek,nincs munka hely, és az ember ki van közvetítve 8 órában,ő is most csákányolja az árkot ,lapátol,ás...mivel ez a feladat reggel 8 órától délután 4 ig.

És tudjátok mi a vicces? én is itt vagyok, munka társam.Na ezt nevezem én életnek,és ennyire van értelme a tanulásnak.Ezért tanulhattam.A fősulira is jelentkeztem remélve majd hogy ha diplomám lesz viszem valamire.Egy jó nagy f-szt.Haverom éppen akkor végzett,és a polgármesteri hivatal ki tette közmunkára.És rengeteg diplomást még rajta kívül.Bele sem kezdtem.Elmentem nyílt napra és jó éjszakát.Igazán csak az tudja mi az a szegény élet,aki benne van,magyarázhat itt akárki akármit.Miért vagyok most is le cseszve?Mert van egy p 3-as számítógépem? amit anno 3 éve 10.000 ft ért vettem? áhh.. mindegy..nehéz ez... és ez már csak rosszabb lesz.Szóval érettségivel 2 szakmával közmunkán vagyok szerény kis Városunkban nyolc órába"...ahol a bukott szamár haverommal aki fél analfa béta,élvezem a csákányozást.reménytelen itt minden már.Csodálkoznak a meg élhetési bűnözésen? csodálkoznak a betöréseken? ne csodálkozzon senki,mert ha sokan azok helyében volna az ember,meg tenné akárki,csak azért hogy egyen a család.

2011. okt. 30. 23:36
 34/50 anonim ***** válasza:
45%
De figyelj, addig értelek, hogy szegény vagy és ez fáj. De ez miért a gazdagabbak hibája, és miért hiszed azt, hogy TE nem lehetsz gazdag. Már írtam ide, és valaki írta rá, hogy volt vállalkozása. Igen ám, de én egy szót sem szóltam arról, végig a szakmáról volt szó. Mert ha te vagy a legjobb, akkor téged vesznek fel, ez ilyen. Mindenki gondoljon bele: van egy asztalos állás, ahová tíz ember jelentkezik. Öt alkoholista és bűzlik a cigitől, nem motivált és valószínűleg alig dolgozna. A négy másik szeretne dolgozni, semmi baj első ránézésre. A tizedik jelentkező viszont odamegy mestervizsgával, megnyert versenyekkel, elismerésekkel. Kit vesznek fel?
2011. okt. 31. 11:46
 35/50 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy ez a gazdagabbak hibája ember?????Ki mondta??? :O Normális vagy? Te teljesen eltérsz a témától,olvasd el a kérdésem.Szó sincs arról hogy ez a gazdagabbak hibája,örülök neki hogy legalább vannak olyanok akik nem szenvednek úgy mint rengeteg ember.Összejött nekik az élet,örököltek stb. Itt korántsem tanulásról szól a történet.Itt már semmi sem olyan mint régen, dolgozni szeretnék,szeretnék ha nem is többet de tisztán meg kapni havonta 130.000 ft-ot.De ez már csak a mesékben van,illetve van ilyen,sőt több is, és hozzá kell tennem hogy nem kellett pár embernek ennyi fizetéshez se diploma se érettségi se semmi.Szerencséjük volt.Ezért tanuljak tovább?Tanuljon az aki lát benne reményt.A tanulás fontosságát hangsúlyozza mindenki de azt nem veszik észre hogy az ország a lejtőn halad.Vagy tehetős vagy ,vagy dögölj meg- féle elv működik pár éve.Mindegy éldegélünk ezután is ahogy eddig,majd csak át vészeljük valahogy a jövőben is,legalább is remélem.Nem vagyunk mi éhenkórászok csak nagyon nagyon szegény család, és még ilyenekből van nagyon nagyon sok.Rengeteg ember arcán csak a bánatot látom oda kint,nem vehetik meg azt a ruhát amit szeretnének,máson meg látja hogy milyen jó nekik,bárcsak nekem is lenne,bár csak egyszer be tudnék vásárolni magamnak hogy ne lássák hogy szegények vagyunk,ne lássanak szomorúnak.Én nem kérnék többet csak annyit hogy lenne egy normális munka hely normális fizetéssel.Nincs itt gond a gazdagokkal,irigylem őket és néha könnyezem amikor el megy mellettem egy jól öltözött srác,mellette 3 csaj akik össze-össze nevetnek,beszélgetnek a közeledő buliról,találkozásokról,koncertekről,jogsi meg szerzésről,és még sorolhatnám, és én ezt nem tehetem meg.
2011. okt. 31. 13:18
 36/50 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező tanulj meg jáva platformon porgramozni, ha azzal nem találsz állást én magam alkalmazlak!
2011. okt. 31. 14:31
 37/50 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem az utolsó válasz adót
2011. okt. 31. 14:59
 38/50 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom mi az amit írsz, ne haragudj most ezért.
2011. okt. 31. 15:01
 39/50 anonim ***** válasza:
51%
rendes fizetést akarsz mondtam mivel érheted el!
2011. okt. 31. 19:42
 40/50 anonim ***** válasza:

Igenis a világ a felelős mindenért. Ne mond már: A cigány segélyből él, mégis BMW-vel száguld. Na de miből? Mindenről az EU tehet. Lásd Zeitgeist Addentum. Nem szeretem, ha az embereket hülyének nézik. De már diszkriminálják a szegényeket, kövéreket, dohányosokat.

Egyébként jó hang és megjelenés is kell, hogy megfelelj a munkahelyeden. Hiába tanulsz rádiósnak, ha olyan a hangod, mint a rekedt fazék. Vagy hiába mész manőkennek, ha olyan vagy ,mint a 2. vháború. Az EU kezében vannak a bankok.

Kérdésre a válasz: A sok hülye adók miatt szenvedünk. Ahelyett, hogy a bűnösöket, akik szétlopták az országot, elkapnák és börtönbe zárnák. Inkább a szegény emberen verik le.

Egyébként meg a politikusok csak magukkal törődnek, nem a néppel. Lásd: Október 23.-Amikor Orbán bácsi elment brüsszelbe, ahelyett, hogy a sztrájkolók bajait meghalgatta volna.

2011. nov. 12. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!