Miért lett ekkora szegénység és miért vannak nagyon gazdagok ebben a szegény világban akik BMW-vel meg a legdrágább autókkal járnak, másnak meg alig van egy nap kenyérre valója a mostani rendszer miatt?
"Kérdező, te is éhezel? Még szerencse, hogy a földpadlós, villany nélküli putridból, ahol rozskenyéren és kásán tengeted a napjaidat, tudsz internetezni"
Nem az éhezésről van szó(sajnos van olyan is) itt arról van szó hogy vannak olyanok akiknek van mit a tejbe aprítani és vannak akiknek gyűjteni kell egy bóvli cipőre ,illetve meg kell várni a minimálbért,amiből még adj haza is,fizesd ki a számlát,add meg az adósságot és még sorolhatnám.Itt vagyok érettségivel és 2 szakmával.Unoka testvéremet anno annak idején meg buktatták 2 szer általános suliban,kapta az igazgatói figyelmeztetőket,végül nagy nehezen elvégezte a nyolc osztályt (tanárok nem is bánták csak húzzon onnan el végre,ne bukjon vissza) felkerült közép iskolába a srác,szakmunkás képzőben tanult,onnan meg ki hajintották mert leszarta az iskolát
Aztán hogy kirúgták a suliból,elment dolgozni,kőműves melóbe elég jól is keresett haza,de aztán jött a válság,vége van mindennek,nincs munka hely, és az ember ki van közvetítve 8 órában,ő is most csákányolja az árkot ,lapátol,ás...mivel ez a feladat reggel 8 órától délután 4 ig.
És tudjátok mi a vicces? én is itt vagyok, munka társam.Na ezt nevezem én életnek,és ennyire van értelme a tanulásnak.Ezért tanulhattam.A fősulira is jelentkeztem remélve majd hogy ha diplomám lesz viszem valamire.Egy jó nagy f-szt.Haverom éppen akkor végzett,és a polgármesteri hivatal ki tette közmunkára.És rengeteg diplomást még rajta kívül.Bele sem kezdtem.Elmentem nyílt napra és jó éjszakát.Igazán csak az tudja mi az a szegény élet,aki benne van,magyarázhat itt akárki akármit.Miért vagyok most is le cseszve?Mert van egy p 3-as számítógépem? amit anno 3 éve 10.000 ft ért vettem? áhh.. mindegy..nehéz ez... és ez már csak rosszabb lesz.Szóval érettségivel 2 szakmával közmunkán vagyok szerény kis Városunkban nyolc órába"...ahol a bukott szamár haverommal aki fél analfa béta,élvezem a csákányozást.reménytelen itt minden már.Csodálkoznak a meg élhetési bűnözésen? csodálkoznak a betöréseken? ne csodálkozzon senki,mert ha sokan azok helyében volna az ember,meg tenné akárki,csak azért hogy egyen a család.
Igenis a világ a felelős mindenért. Ne mond már: A cigány segélyből él, mégis BMW-vel száguld. Na de miből? Mindenről az EU tehet. Lásd Zeitgeist Addentum. Nem szeretem, ha az embereket hülyének nézik. De már diszkriminálják a szegényeket, kövéreket, dohányosokat.
Egyébként jó hang és megjelenés is kell, hogy megfelelj a munkahelyeden. Hiába tanulsz rádiósnak, ha olyan a hangod, mint a rekedt fazék. Vagy hiába mész manőkennek, ha olyan vagy ,mint a 2. vháború. Az EU kezében vannak a bankok.
Kérdésre a válasz: A sok hülye adók miatt szenvedünk. Ahelyett, hogy a bűnösöket, akik szétlopták az országot, elkapnák és börtönbe zárnák. Inkább a szegény emberen verik le.
Egyébként meg a politikusok csak magukkal törődnek, nem a néppel. Lásd: Október 23.-Amikor Orbán bácsi elment brüsszelbe, ahelyett, hogy a sztrájkolók bajait meghalgatta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!