Nem alkotmányellenes az ajánlószelvény rendszer?
"Az országgyûlési képviselõket a választópolgárok általános és egyenlõ választójog alapján, közvetlen és TITKOS
szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott
módon választják."
/Magyarország Alaptörvénye/
Szerintem amennyiben az ajánlószelvények gyűjtését is egyfajta választási fordulónak, szavazásnak tekintjük, és miért ne tekintenénk annak, hisz a választás szerves része, mely nem csak azt dönti el, hogy állíthat-e egy párt országos listát, hanem azt is, hogy hány körzetben indul jelöltje, így hány körzetből kaphat töredékszavazatokat, így mekkora lesz a frakció, a rendszer alkotmányellenes...
"Szerintem amennyiben az ajánlószelvények gyűjtését is egyfajta választási fordulónak, szavazásnak tekintjük"
na itt a bibi. ez még nem a választás része, nem választási forduló. a titkos szavazás amúgy sem azt jelenti, hogy nem mondhatod el senkinek, hanem hogy a szavazóbiztosok nem tudnak róla, hogy név szerint ki mire szavazott és kié melyik boríték.
nem
"Szerintem amennyiben az ajánlószelvények gyűjtését is egyfajta választási fordulónak, szavazásnak tekintjük, "
nem tekintjük annak, mert nem az...
Mielőtt politizálsz, tanuld meg az alapfogalmakat
"de pont ez az, hogy szerintem igenis annak kéne tekinteni!"
1. a "szerintem" édeskevés indoknak
2. nem mindenki szavaz arra, akinek leadta, ez nem is kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!