Miért lett ekkora szegénység és miért vannak nagyon gazdagok ebben a szegény világban akik BMW-vel meg a legdrágább autókkal járnak, másnak meg alig van egy nap kenyérre valója a mostani rendszer miatt?
10:48
Magyarázd meg nekem légyszives, hogy aki örül ha épp kifutja a havi jövedelméből a rezsi és az ennivaló és még hitelt sem akar felvenni az mi a jó fenéből állítson elő minőséget, tőke nélkül hogyan vállalkozzon?
Erre komolyan kíváncsi vagyok, de sosem kaptam még erre választ azokról, akik állítják, hogy bárki képes önerőből, csak úgy meggazdagodni.
"Magyarázd meg nekem légyszives, hogy aki örül ha épp kifutja a havi jövedelméből a rezsi és az ennivaló és még hitelt sem akar felvenni az mi a jó fenéből állítson elő minőséget, tőke nélkül hogyan vállalkozzon?
Erre komolyan kíváncsi vagyok, de sosem kaptam még erre választ azokról, akik állítják, hogy bárki képes önerőből, csak úgy meggazdagodni."
Ott bizony túl sok felesleges költekezés van!
" mi a jó fenéből állítson elő minőséget, "
Tanulj nyelvet, ehhez elég az internet, tanuld tovább a szakmádat, fejlődj tanulj meg új módszereket, legyél mestere az eddig tanultaknak.
Én ezt azért mondtam, mert láttam hidd el olyanokat, akik szakmával többre vitték mint egy-egy mérnök. Dolgoztam diákmunkaként egy üzemben, ahol egy öreg volt csak a gépeknél, de ha valami elromlott, az biztos hogy pár dróttal megjavította(persze ez csak szemléltetés, de tényleg kb. szemétből dolgozott) és annak idején, 1995 körül képzeld 200.000-ret keresett, pedig géplakatos volt. Az manapság is hatalmas pénz, de gondolj bele akkor mi volt.
Másik dolog: Egyik volt osztálytársam mondta találkozón, hogy érettségi után elment egyetemre, de látta, hogy hülyeség, ezért hegeszteni ment, na azóta egy Német cégnél magánrepülőgépek alkatrészeit hegeszti horribilis összegekért. Azt hiszem 8 évet gyakorolt és küzdött ahhoz, hogy a minimálbérnél jobbat találjon, és jobbá váljon, de a végén elég jó lett a szakmájában.
Ezt bármelyik más szakmára lehet vonatkoztatni, a kapitalizmusban aki a legjobb, az kapja a legjobb fizetést, és csak az válogathat. Én is napi 25-26 órákat görnyedtem a könyveim felett sokszor hétvégén is, és ezért azt hiszem senki sem mondhatja, hogy nem dolgoztam meg érte.
Nagyon elegem van a sok ostobából!
Imádom azokat akik azt álítják, nagyon jól megélhetsz itt ha sokat tanulsz " jahh mint az orvosok" sokat kereshetsz ha nyelveket beszélsz "jahh ma már a középiskolából 2 nyelv középfokúval jönnek ki és a 40% uk munkanéküli,a másik 58% meg minimálbéres!
Az meg a legszebb amikor minőségről papólnak!
Erről egy rövíd történet!
Haza jöttem teli reményekkel a nagy Németországból, teli tapasztalattal, új technikákkal és technológiákkal.
Elkezdtem vállalkozni én és néhány régi szaki ismerősöm.
Nagy lendülettel kipuhatoltam az átlag árakat hogy mihez tartsam magam, és mintaszerűen csináltunk mindent.
Lecsengett egy építőipari szezon és egyenleget állította.
Meglepődve tapasztaltam hogy mindent összevetve nem kerestem annyit mint amennyi a kiadásom volt.
Gondolkodtam, mi is lehet az oka, hisz mindenütt meg voltak elégedve a munkámmal!
Elkezdtem a fele embert feketén foglalkoztatni, de még így sem volt kifizetődő igazán. Aztán megértettem, igaz másoktól ellesve hogy miként csinálják, hogy túl sok munkaórát áldozom egy feladatra. Ekkor világos lett hogy egy magasabb minőségben dolgozom mint az átlag.
Próbáltam emelni az árakon, mondván hogy a minőség az első.Amivel csak azt értem el, hogy nem lett munkám.
Aztán én is beálltam a sorba és a saját szemembe egy közepest keztem el csinálni.
A másik, amikor azt mondják:
A barátom barátja hallotta hogy egy asztalos 500e ret keres havonta.
Persze, hogyne!!
Ha 500e ret keresett akkor az bruttóban legalább 1,1 millió. Ha minden nap dolgozott 10 órát heti hat napban az kb 50ó /hét ami 200Ó/hó az az 5500Ft / órabérért.
Ebbe nincs rezsi sem semmi más kiadás.
Egy átlag magyar építőipari vállalkozás 1800Fts rezsi ó bérért dolgozik, amibe mindennek el kell férnie.
Akkor hogy is van ez?
De hogy lehet példának egy egyedi esetet felhozni, mint a paneles programozt, hiszen nem lehet mindenki programosó!
Az ilyen gané emberek vegyék már tudomásúl végre, hogy egy társadalom ha alúl van fizetve, az nem azért van mert a tagjai lusták, hanem mert a vezetés egy nagy kalap sz@r.
Mert olyan létezik hogy egy egy hónapban jobban keresel, vagy hogy akad kevés kivétel, ahogy az is hogy a szorgalom segít, de ezekből nem lehet általánosítani.
Csak a valóságból. És a valóság az hogy ma egy szaki átlagosan vidék- Bp kezdő- gyakorlott 120e ret keres, a és egy jelentős része nincs bejelentve.
Ahogy a vállalkozók jelentős része is kényszervállalkozó!
Én is azt mondom, hogy mindenki saját maga felelős a helyzetéért. Nem a harmadik világban élünk, az oktatás ingyenes. Bárki segíthet magán.
Nekem van ismerősöm, aki úgy vezetett egy kis közértet 20 évig egy Tesco közvetlen közelében, hogy havi 1 millió tiszta haszna volt.
Ez már nem a régi rendszer, ahol előírták, hogy mit lehet csinálni. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
N+1 embert ismerek, aki becsületesen gazdagodott meg.
A szegénység pedig relatív. Nagyon sokan vannak, akik felelőtlenül vettek fel hitelt. Azt hitték, hogy nincs kockázat, azt hitték, hogy az ügyintéző jót akar nekik stb... Minimálbéres fizetésekre vettek fel olyan hiteleket, amin már messziről látni, hogy egy gyenge fuvallat, és bedől. Az ő adósságukat miért azok fizessék, akiknek semmi köze ehhez. Hiszen pont azért csinálták másképp, hogy ne legyen!
Ha pedig azzal szembesül valaki naponta, hogy csak azért, mert a tercierben dolgozik, naplopónak, ingyenélőnek, illetve azért, mert neki jól megy, rögtön csalónak bélyegzik, az elég nehezen fog szimpátiát érezni irántuk.
Megmondom mi a szegény: egy éhező gyerek egy vidéki faluban, vagy egy alultáplált néger család Afrikában.
Aki viszont a neten picsong egész nap, és saját magán kívül mindenkit hibáztat, az nem szegény, csak egy lúzer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!