Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szeretik sokan a...

Miért nem szeretik sokan a cigányokat?

2011. okt. 11. 16:04
 21/91 anonim ***** válasza:
91%

"Nem is tudom miért vitatkozom ennyire egysejtű gondolkodású emberekkel. Nem baj. :) Éljen a társadalmi széthúzás züllés cigányozás és a másik hibáztatása. Éljen a messze földön híres magyar társadalom."

Neked sem kell itt nyávogni, takarodhatsz utánuk.

2011. okt. 11. 16:59
 22/91 anonim ***** válasza:
93%

16:46 Kovács Gültem

Nem csak a magyarok utálják őket, más országokban ugyanígy vélekednek róluk, nem véletlenül.

És lehetnek egy 17 éves lánynak is negatív tapasztalatai velük szemben. Én túl vagyok a harmincon, de már hatéves koromban megutáltatták magukat az általános suli legelején, hozzáteszem soha egy rossz szót nem szóltam hozzájuk.

Ébredj fel, látogass meg egy cigányfertőzött települést, esetleg élj is ott. Mivel nincs előítéleted, nagyszerű lehetőség tapasztalat szerzésére. De nem fogod ezt tenni, mert így a legkönnyebb aktív emberjogi harcosnak lenni, amíg nem kell köztük élni. Logikus.

2011. okt. 11. 17:00
 23/91 anonim ***** válasza:
15%

Teljesen más egy kínai bevándorló és egy magyar cigány esete. Megmondjam miért? A cigányok magasabb bűnözési arányának alapvető oka az adott társadalomba integrálódásuk hiányos volta. A gazdasági körülményeik általában rosszabbak, többségük szakképzetlen, munkanélküli, ebből is következően jövedelmük alacsony. Ezen kisebbségek kétféle civilizáció között élnek: saját kultúrájukat részben már elvesztették, a többségi középosztály kultúráját azonban még nem vették át. Elvesztették hagyományos kisközösségi kapcsolataikat, így megszűnt azok hatékony szabályozó funkciója.

A cigányok kényszerített életmódváltozáson estek át, egy busmantól sem várja el senki, hogy tegye le az íjat és nyilat, és vonuljon be villamosmérnöknek azonnal, mert ha egy fehér-afrikai képes rá akkor egy busman is!

Egy cigány már nem tud visszatérni a cigánykaravánba, így az egyetlen mód a többségi társadalomba való integrálás. Úgy gondolom ezt csak hátráltatja a gyűlölködés.

2011. okt. 11. 17:00
 24/91 /Anita_'94/ ***** válasza:
87%
Kedves Gültem, esetleg bemehetnél egy putrisorba és megszeretgethetnéd az ottaniakat. Van egy olyan érzésem, hogy többet nem hallanánk felőled...
2011. okt. 11. 17:03
 25/91 anonim ***** válasza:
100%

"Egy cigány már nem tud visszatérni a cigánykaravánba, így az egyetlen mód a többségi társadalomba való integrálás"

Ehhez a cigányság részéről is kellene az akarat, és nem csak rásszistázni!

Sok százmilliárd Magyar Forintot költöttek a különböző kormányok a cigányok felzárkóztatására, de valahogy mindíg eredménytelenül.

2011. okt. 11. 17:04
 26/91 anonim ***** válasza:
7%
Jaj kérlek... Menjek ki a hármas főútra is és egy életre utáljam meg magyar lányokat, mert az összes kurv@?
2011. okt. 11. 17:04
 27/91 anonim ***** válasza:
100%

Kovács Gültem!

"A cigányok magasabb bűnözési arányának alapvető oka az adott társadalomba integrálódásuk hiányos volta."

És ez kinek a hibája? Ne fogjuk már az eltartóra, aki (ránk magyarokra) akik több száz éve várják, hogy integrálódjanak, iszonyatos pénzeket beleölve ebbe a "projektbe". Gondolj bele. 3.5 millió ember dolgozik, és grátiszba eltartunk közel 1 millió cigányt. Hol lenne az ország, ha nem kéne eltartanunk ennyi ingyenélőt? Lehet, hogy ellopnák azt is a politikusok...de lehet, hogy előrébb lennénk.

"saját kultúrájukat részben már elvesztették, a többségi középosztály kultúráját azonban még nem vették át. "

Dehogy vesztették el. A saját kultúrájuk a vándor, élősködő kultúra. Ebből fikarcnyit sem vesztettek, ezért tartunk ott, ahol.

2011. okt. 11. 17:05
 28/91 anonim ***** válasza:
4%

"Ehhez a cigányság részéről is kellene az akarat, és nem csak rásszistázni!

Sok százmilliárd Magyar Forintot költöttek a különböző kormányok a cigányok felzárkóztatására, de valahogy mindíg eredménytelenül."

Cigányság részéről? Emlékszel mit mondtam a szolidaritásról? Az meg nem felzárkóztatás, hogy adjuk a segélyt és oldják meg...

2011. okt. 11. 17:07
 29/91 anonim ***** válasza:
14%

"És ez kinek a hibája? Ne fogjuk már az eltartóra, aki (ránk magyarokra) akik több száz éve várják, hogy integrálódjanak, iszonyatos pénzeket beleölve ebbe a "projektbe". Gondolj bele. 3.5 millió ember dolgozik, és grátiszba eltartunk közel 1 millió cigányt. Hol lenne az ország, ha nem kéne eltartanunk ennyi ingyenélőt? Lehet, hogy ellopnák azt is a politikusok...de lehet, hogy előrébb lennénk."

Grátiszban te mit tettél le az asztalra?!

Több száz éve igaz? Mikor 70 éve sem telepítették le a cigányságot...

Hiányosak a történelmi és gazdasági ismereteid, pótold be!

"Dehogy vesztették el. A saját kultúrájuk a vándor, élősködő kultúra. Ebből fikarcnyit sem vesztettek, ezért tartunk ott, ahol"

Kézművesek voltak, és egy vajda tartott rendet a soraikban. Bocs, de miért szidsz olyat amiről fogalmad sincs?

2011. okt. 11. 17:13
 30/91 anonim ***** válasza:
100%

Idézek!

"A cigányok magyarországi megjelenését a XIV. századra tehetjük. Az eddig felbukkant legkorábbi adat, amely az

ország Török Birodalommal való határán lakó cigányokról szól, a XIV. század elsô harmadában alkotó humanista

történetíró, Aventinus tollából származik."

2011. okt. 11. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!