Engednéd, hogy homokosok örökbe fogadhassanak gyereket? Mondjuk két lány.
"Magyarországon jelenleg több százezer alkoholista van. Százezer fölötti azon családok száma, ahol a szülők heterok, de az apa veri az egész családot. Pedig az "természetes" család."
Annyi ilyen véleményt hallok és olvasok, hogy hihetetlen! Mintha 100% lenne, hogy egy heteroszexuális kapcsolatban az apa alkoholista, veri anyukát és a gyerekeket...
Hol arra a bizonyíték, hogy a homoszexuális férfiak és nők körében nincs alkoholista, agresszív ember? Biztos vagyok benne, hogy van.
A kérdésre válaszolva: nem, nem engedném. Annak a híve vagyok, hogy egy gyermeknek egészséges családban kell felnőnie, még akkor is, ha manapság sajnos sok nem abban nő fel. Erre viszont nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy homokosoknak is "adjunk" gyereket, mert ott tuti arany élete lesz.
Lehet támadni, hogy azt írtam, hogy egészséges család, de a homoszexuálisokat számtalan helyen betegnek nevezik, akkor is, ha nem tehetnek róla.
Az lenne a jó, az lenne a normális, ha minden gyermek számára adott lenne egy család, ahol van apuka - aki férfi nemű, a nőkhöz vonzódik, legfőképpen anyukához - és anyuka - aki nőnemű, a férfiakhoz vonzódik, legfőképpen apukához -, és ez a két ember szeretetben, nyugalomban, jó körülményeket biztosítva (nem egyenlő a milliomossal) tudná felnevelni a csemetéjét vagy a csemetéit.
L20
A legfőbb érvük a támogatóknak, hogy mert akkor nevelőotthonnál /lakásotthonok vannak már/ mégis jobb.
Tapasztalatom, hogy lakásotthonokban olyanok vannak akikről nem mondott le vér szerinti szüleik, még akkor sem ha akár születésük óta nem látták őket, ill. értelmi fogyatékosok.
Nem tudom, hogy egy meleg pár értfogyi gyereket akarna-e örökbe fogadni.
Nem.
A gyerek még nem tudja eldönteni, hogy akar-e "tökös anyukát", amiből a későbbiekben nem kevés megalázó helyzet adódhat.
'normál esetben hetero családban sem találkozik a gyerek soha a szülei szexualitásával.'
Nem kell a két konkrét ember ("szülő") közösülésével szembesülnie ahhoz, hogy legyen fogalma a melegszexről. Nemcsak a látvány hatására torzulhat a mentalitás.
'ha a homoszexualitás egy családból tanult viselkedési forma lenne, akkor nem léteznének melegek, hisz az igazi szülei szinte mindegyiküknek heterok voltak'
Nem mondom, hogy a környezet a kizárólagos ok, de igencsak nagy szerepet játszik a szexuális orientáció kiforrásában. A mostani generáció élő példa erre; ha nem látnának annyi leszbit/homárt a tévében, szennylapokban és a neten, valószínűleg a büdös életben nem jutna eszükbe a b*zulás.
'hát a biztosíték a rendszer maga. nem tudom tisztában vagy-e vele, hogy egy örökbefogadási eljárás milyen hosszadalmas, és mennyi mindennek kell megfelelnie valakinek, hogy egy gyereket befogadhasson.'
Ez a hetero párokra is érvényes ám. Az oké, hogy az alkesz famíliákba bele kell születni, de mi a helyzet akkor, ha két pár - egy hetero és egy homo - jelentkezik ugyanazon gyerek adoptálására? Szerinted ilyen esetben mi bizonyul helyesebb döntésnek?
'a verekedős apánál, jobb egy bármilyen nyugodt szerető család.'
Leesett, hogy monológod ezen részletével kvázi arra utaltál, hog azért egészségesebb egy gyereknek aznos nemű nevelőszülők közt nevelkednie, mint a vérszerinti életadóival, mert a második opció esetén tuti verni fogja az apja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!