Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz jól kormányoz, vagy...

A Fidesz jól kormányoz, vagy miért van, hogy állandó a népszerűsége?

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 17:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
60%
Igen, és nekem nem tetszik hogy a jobbik kissé előre kezd törni. Habár valós veszély szerintem nincs, a következő választáskor legalábbis még biztos nem. Ha ismét nyer a Fidesz, nagyon észen kell lenniük ahhoz hogy újra tudjanak nyerni, de reményeim szerint addigra már talpon lesz annyira a gazdaság, hogy az emberek is elégedettebbek lesznek. Vagy tévedtem.
2011. aug. 26. 23:07
 22/24 anonim ***** válasza:
84%

Hát nagyon kívánom, hogy ne tévedj! :-)

Jót tenne az országnak, ha kissé beindulna már a gazdaság! Nem csak anyagilag, hanem közérzetileg is - remélem értitek, hogy miket akarok itt eldadogni...

Pedro

2011. aug. 26. 23:19
 23/24 anonim ***** válasza:
58%

Válság idején mindíg megnövekszik a szélsőségesek támogatottsága.

Ez az egyik alapja annak, ami a Jobbik erősödése mögött áll. A másik ok a cigánykérdés, ami valóban egy kemény dió. Amikor a szegénység probléma, és a szegények etnikumhoz tartoznak, akkor rögtön etnikai problémaként tűnik fel a szociális gyökerű probléma. A Jobbik nagyon ügyesen lovagolja meg ezt. A Jobbik a jövő nagy kérdése, mert amint bejutottak a parlamentbe, és egy tűznél ülnek a nagyokkal, rögtön kihátráltak például a gárda mögül, legalábbis ami a tetteket illeti. A szöveg maradt, de kicsit kellemetlen lett egy időre a "gárdázás". Ezt biztosan előveszik még, amikor szavazókat kell mozgósítani.

Kédés, hogy mennyi szavazót veszít addig a FIDESZ, és ebből mennyit tud majd az MSZP "visszahódítani".

Ez még eléggé távolinak tűnik, de a FIDESZ látszatintézkedései, keresztelői nem tartják össze a bázist, ha a gazdasági élénkülés még soká elmarad, és még bizonyos "gesztusokat" (ami olcsó) sem tesz a tömegbázis felé.

A csalódott tömeg könnyen indulhat esetleg tovább jobbra, ha a baloldalon sem talál semmit.

2011. aug. 26. 23:26
 24/24 doboszoli ***** válasza:
100%

Pedro nagyon jól írta a Fidesz egyik nagy hibáját, hogy vaj helyett szar van, mégis vajat kommunikál, ezáltal hiteltelenné, cinikussá válik. Ezen bizony, a vakbuzgó hívőkön kívül mindenki felháborodik.

Értem én, hogy a politika alapból nem egy egyenes dolog, de azért ne essünk túlzásba.(csak mielőtt valaki számon kérné, ugyanez a véleményem a n-e-m-l-e-sz-g-á-z-á-r-e-m-e-l-é-s című mutatványról is.

2011. aug. 29. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!