Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan elhiszed, hogy...

Komolyan elhiszed, hogy Attila magyar király volt?

Figyelt kérdés

Az egyik előző kérdés alapján merült fel bennem a kérdés. Ott páran írták, hogy a kedvenc királyuk Attila. Forrásnak a Képes Krónikát jelölik meg, ami Attila halála után 900 évvel íródott.

Azt nem vonom kétségbe, hogy lehetett kapcsolat a magyarok és a hunok között, de azért egyenlőséget tenni a kettő közé elég butaság. Ez olyan történelemcsinálás hangulatú, mint a dáko-román elmélet vagy a Mora Fejedelemség a szlovákok ősi állama.

2011. aug. 25. 15:18
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
33%
De rohadt unalmasok vagytok már.
2011. aug. 25. 18:16
 12/46 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, ne érts félre, én sem szégyenlem a Finneket, de "rokonság nincs, csak barátság" ezt pedig ők mondták, és ők (velünk ellentétbe, mert ugye jobb EUsrael seggét nyalni) tartják magukat ehhez! Mindenki azt hisz amit akar, nem kötelező a dogmákat se elhinni, se kételkedni bennük!

Lehet hinni mindenben, de a magyarokat egy időben külön bizottság vizsgálta az USA-ban!

17:37-es voltam!

2011. aug. 25. 18:45
 13/46 anonim ***** válasza:
13%

,,rokonság nincs, csak barátság" ezt pedig ők mondták"

Nem igaz.

2011. aug. 25. 19:00
 14/46 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon retardáltnak kell lenni, hogy ilyet elhiggyen az ember. István előtt egész egyszerűen nem volt királya a magyaroknak. Tehát Attila sem lehetett magyar király. Nem értem, mi nem tiszta ezen.
2011. aug. 25. 19:52
 15/46 anonim ***** válasza:
54%

Atilla korában a királyság intézménye még ki sem alakult. Atilla hunok királya egy legenda, egy sép legenda, de annál nem több.

Lehetett fejedelem, vagy törzsfő, esetleg olyan kán szerű, mint a mongoloknál, de semmiképpen nem király.

2011. aug. 25. 20:08
 16/46 anonim ***** válasza:
34%
Én pl. pont azt szégyellném, ha kiderülne, hogy a hunoktól származunk. Egy civilizálatlan, barbár nép voltak, akik semmi maradandót nem alkottak (nincs egy hun épület, irodalmi alkotás sem), csak végigpusztították fél Eurázsiát, megöltek több millió embert aztán szétszóródtak és asszimilálódtak. Tényleg ezeknek a rokonai akarunk lenni?
2011. aug. 25. 21:00
 17/46 anonim ***** válasza:
63%

Márhogyne alakult volna ki a királyság intézménye? Hiszen Rómát is eredetileg királyok uralták.

De törzs szövetségben élő népeknél valóban nincs olyan, hogy király.

2011. aug. 25. 21:01
 18/46 anonim ***** válasza:
62%
Igen!
2011. aug. 25. 23:45
 19/46 anonim ***** válasza:
64%

Hát nem kifejezetten magyar király volt, ezt így sose mondanám, de a hunok nem egységes népet alkottak, hanem mindenféle sztyeppei nép volt közöttük, és hát a hagyományaink, legendáink megőrizték a hunok emlékét, szóval valami közünk biztos volt hozzájuk.

Ja, meg egyébként van valami hun város É-Kínában.

A finnekről, észtekről meg fel kéne fogni hogy NYELVrokonság köt össze minket, ami nem egyenlő a genetikai rokonsággal (ilyen szempontból szerintem már amúgy sincs sok közünk a honfoglalókhoz...).

Az is csak urban legend, hogy kivették a rokonságot a tankönyveikből.

2011. aug. 25. 23:55
 20/46 anonim ***** válasza:
45%

"Én pl. pont azt szégyellném, ha kiderülne, hogy a hunoktól származunk. Egy civilizálatlan, barbár nép voltak, akik semmi maradandót nem alkottak"

Lehet, hogy tőlük közvetlenül nem maradt semmi! De az, amire ma egész Kína büszke, ő ellenük épült!

Lehet, hogy más nem maradt, de aztán egy sztyepé át vándorló nép, akik az Urál másik végéről valók, hol ehhez csapódtak, hol ahhoz, az igen! Arra aztán büszkének lehet lenni! Hogy állítólag támadások miatt vagyunk ott ahol vagyunk, ez igen, megint nagy történelem!

18:45-ös voltam

2011. aug. 26. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!