Mi a jelenlegi kormány képe egy magyar fiatalról? Most komolyan, a megszorítások mellett biztos van valami elképzelésük arról is, hogy mit tehetnék.
2012-ben mentem volna egyetemre, de annak alapján, amit hallottam, búcsút inthetek annak az álmomnak, hogy értelmiségi lehessek. Nem tudom kiköhögni a tandíjat a kolesz/albérlet és a "meg-azért-eljünk-is-valamiből" költségei mellett. Ugyanakkor hallom, hogy senki nem kap munkát, a szakmai tanfolyamok legalább ennyibe kerülnek, mint a felsőoktatás, a közmunkákra túljelentkezés van, ráadásul érkezik egy népvándorlási hullám, ami elveszi az alsó kategóriás munkákat.
Tényleg nincs más út, mint elmenekülni innen?
Én azt tanácsolnám, hogy tanulj és akkor felvesznek állami képzésre... Értem én, hogy kevesebb helye lesz, de nem 0. A szakmai tanfolyamok meg ingyenesek. Van 1-2 okjs szak, amiért tényleg fizetni kell, de a 90%-a ingyenes.
próbálhatsz elmenekülni, de külföldön is van tandíj. hova mennél és mit csinálnál?
Igen, vetesd fel magad államira, aztán írj alá ide 7, vagy 15 évet a szarba.
Ha ezt elfogadják szerdán, akkor komolyan elgondolkodok a skót egyetemen, amit kinéztem. EU állampolgároknak BA ingyenes, könnyebb megélni, a diákhitel sem egy rablás, stb. Pedig szívesen maradtam volna, és dolgoztam volna itthon. Hát ez van, a kormány így akarta.
Idézem:
"A tanulónak joga, hogy anyagi nehézségei esetén részletfizetési lehetőséget vagy fizetési mentességet kapjon, ill. szociális ösztöndíjban, támogatásban részesüljön."
(Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata - 1949)
""A tanulónak joga, hogy anyagi nehézségei esetén részletfizetési lehetőséget vagy fizetési mentességet kapjon, ill. szociális ösztöndíjban, támogatásban részesüljön." "
Van részletfizetési lehetőség. Diákhitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!