Visszaállitanátok a halál büntetést?
Az első gondolatom az volt, hogy 1 ne mert ha valakit ártatlanul ítélnek el ráadásul éppen ismerem is akkor az szörnyű lenne.
2 Szerintem nincs jogunk ítélkezni, és tömegesen halálba küldeni embereket. És hol lenne a határ, mikortól kapna valaki h.büntetést? És kik döntenének erről?
3. A baj a lopásokkal és hasonlókkal van. Emiatt nem járna halálbüntetés úgysem. Ugyanúgy lenne bűnözés + még értelmetlen gyilkolászás is.
Egyébként én nem ítélem el a másik oldalt sem (mégis le leszek pontozva) mert nem egyszer éreztem már olyat, hogy "ezt az embert meg kéne ölni az lenne a legjobb mindenkinek" pl. amikor olyanról hallok, hogy valaki megkínzott embereket meg stb. kitudja miket csinált még.
De szerintem az egyébként is túl könnyű, nem meghalni nehéz, hanem élni.
Inkább egy jól őrzött börtön és életfogytiglan... és ilyeneket egymással összezárni, hátha kinyírják egymást. De szerintem a halálbüntetés akkor is értelmetlen mészárlás, és nem lehetne pontosan meghúzni a határt. Valami más megoldás viszont kellene, mert ez így nem megy, hogy az szívja meg aki rendesen tisztességesen él. Mások meg lopnak ész nélkül és leszúrnak az utcán 500forintért a "nemzetiségiek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!