Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vasárnap szavazás. Ki mit...

Vasárnap szavazás. Ki mit mond az igen ellen és mellett, illetve a nem mellett és ellen?

Figyelt kérdés
Szivesen szavaznék úgy, hogy az nekünk jobb legyen a jövőben, de nem vagyok biztos benne, hogy mi mivel függ össze. Vagy ha nekem nem is, a gyerekemnek legalább jobb legyen majd...Nem nagyon vagyok otthon a politikában, lehet nem látok olyan dolgokat, ami fontos lenne most itt a szavazásnál...
2008. márc. 4. 13:44
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
89%

Ha lett volna privát lehetőség, abban válaszolnék, de nincs, így maradt ez...

"Nagyon nagyon sok adót fizet egy magyar ember, és még ezek után is kellene fizetni bizonyos dolgokért???"

azt kellene megértened, hogy ez nem igaz. Gyakorlatilag a magyar ember nem fizet adót. Persze papíron az adókulcsok magasak, meg mindenkinek sír a szája, de a tény az, hogy pl. SzJA-t Mo.-n ténylegesen 1,2 millió ember fizet. A többi nem. (10 millióból 3,5 dolgozik, abből 1,3 minimálbéres, a maradék 2,2-ből pedig 1 köztisztviselő, közalkalmazott, akiket amúgy állami pénzből fizetnek, úgyhogy ők nem tényleges bevétel)

"Ha csökkent volna az adó, akkor lehet hogy más lett vna a szavazás eredménye."

Ez konkétan sületlenség. Mire fel mered ezt állítani?

"Ez olyan, mintha kifizetnéd a péknek is meg a szállítónak is meg a boltosnak is a kenyeret. 3x, ugyanazt a kenyeret... Mert fizeted a Tb-t, meg még fizess, hogy kórházban vagy. Fizeted az adót, amiből elkülönítenek oktatásra, és még tandíjat is fizessél..."

Nekem, aki abba az 1,2be tartozom, meg abból van elegem, hogy ha én veszek egy kenyeret (maradjuk ennél a hasonlatnál) akkor 8 árát fizzettetik ki velem, mert a másik 7 ingyen kapja. Inkább, a te szavaiddal élve, fizetek háromszor, a mostani 8 helyett.

"egy két itt nyilatkozó nagyokos szerint gáz ha egy fiatal diplomás elhúz kf-re. Mondjuk 5 év tanulás után nem akar éhenhalni. (megsúgom, gazdasági mérnökként...)"

semmi gondon nincsen azzal, ha elhúz külföldre. Tegye, ha úgy gondolja, hogy ott neki jobb lesz. Azt viszont nem látom be, hogy akkor miért az én adómból kell fizetni a képzését? Ha itt marad, akkor persze, jogos az igény, hogy fizessük a tanulmányait, mert itt marad, ide termel, ide fizet adót, ide csinál gyereket. Ezt hívják befektetésnek. Ha viszont elmegy, az adomány, jótékonykodás, vagy csak simán palira vett minket.

"És csak hogy egy két embert felhúzzak, én nem fizetek tandíjat, szarul tanulok, több idő lesz amíg elvégzem a sulit, de most hajtok, hogy egy kis ösztöndíjam is legyen, majd diploma után külföldre megyek!!!"

Menjél. Csak ha kiérsz, akkor ezt a mentalitást azért majd vetkőzd le, mert nyugaton az ilyet nem szeretik ám. Ez csak itt minálunk elfogadott.

2008. nov. 25. 14:56
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó válaszoló!!!

Sok mindenben igazad van, és egyet is értek veled (többé-kevésbé). Azzal is, hogy 7 kenyeret másnak fizetsz ki...

Azt, hogy ha kisebb lenne az adókulcs, arra értettem, hogy akkor talán többen bevallanák a tényleges jövedelmüket,több menne be az államnak és több maradna a zsebükben, mint ma, így abból inkább áldoznának egy egy orvosi ellátásért, vagy akár tandíjért is. Mert azért azzal te is egyetértesz, hogy vonják le a tb-t, és mondjuk egész életében nem kell annyit költeni az illetőre, mint amennyi tb-t levontak tőle. Inkább csak minimálisan vonták volna le, és az ember csak akkor fizetne, ha tényleg szükséges. (remélem ez érthető volt így :))

A külföldre való elpártolás... Igen, ez az ami a legtöbb embert zavar, hogy az ő pénzén szerezte a diplomáját, és mégis elmegy, nem a magyar államot "gazdagítja". Hidd el, akiről beszélek, nem szeretett volna külföldre menni, hanem itthon szeretett volna munkát vállalni, csak sajnos nem sok lehetősége volt. Pedig nem is büfészakot végzett, hanem olyan szakot, aminek "állítólag" van jövője Magyarországon.

Végezetül, tudom, hogy a hangvételem kicsit gázos lett a válaszom végére (főleg), de annyira felment bennem a pumpa, a sok hőbörgős válaszolón... Akik csőlátásban szenvednek.

A politikusoknak kéne egy "kicsit" figyelni az országra, amit "irányítanak", és akkor nem lennének ilyen problémák. (vagyis biztos lennének, csak nem ennyire súlyosak)Ha úgy vesszük, ők azok akik elüldözik az embereket, mert csak az számít, hogy nekik meglegyen minden...

Na, befejezem, nem akarok politizálni, nem az én asztalom!

Köszi, hogy leírhattam :)

2008. nov. 27. 20:05
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

"Azt, hogy ha kisebb lenne az adókulcs, arra értettem, hogy akkor talán többen bevallanák a tényleges jövedelmüket,több menne be az államnak és több maradna a zsebükben, mint ma, így abból inkább áldoznának egy egy orvosi ellátásért, vagy akár tandíjért is."

A jobboldal valahogy tárja elénk a kérdést, hogy ha alacsonyabbak lennének az a dók, akkor egyrészt nem csalnának a népek adót, másrészt meg beindulna egy csomó cég, akik idáig nem tudtak megélni, de az alacsonyabb adókkal tudnának nyereségesek lenni.

Tegyük fel, hogy így van. Nem hiszek ugyan benne, de tegyük fel. A dolog akkor sem úgy néz ki, hogy ma adót csökkentek, és holnaptól majd sokan elkezdik fizetni, meg létrejön egy halom cég, akik szintén rendesen fizetnek. Még ha le is zajlik ez a folyamat, az jópár év. Ha nem évtized. Addig miből tartjuk el az állomot, az egészségügyet, a nyugdíjasokat stb. ? Hitelből?

Pont azt próbálták csinálni, hogy átrakunk mindent részben fizetősre, felszámolunk mindent, amire nincs okvetlenül szükség és ha látjuk, hogy ez így működik, akkor lehet adókat csökkenteni. Ezt máshogy nem lehet csinálni.

Sokat példálóznak Slovákiával. Hogy ott milyen alacsonyak az adók, mennyire pörög a gazdaság stb. Azt persze következetesen kifelejtik, hogy nem is költ ennyit az állam. érdemes elolvasni: [link]

Csakhát leszavazták.

"A politikusoknak kéne egy "kicsit" figyelni az országra, amit "irányítanak", és akkor nem lennének ilyen problémák. (vagyis biztos lennének, csak nem ennyire súlyosak)Ha úgy vesszük, ők azok akik elüldözik az embereket, mert csak az számít, hogy nekik meglegyen minden... "

szerintem meg pont az embereknek kellene már végre felébredniük. Nincs semmi ingyen. Ha valamit akarok, akkor azért fizetni kell. Nem azért mert különben szétverik a fejem, hanem azért, mert ez így működik. Amíg ezt nem fogjuk fel, addig egyetlen lépést sem tudunk tenni előre.

2008. nov. 28. 07:26
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

két dolog van, amit érdemes lenne szerintem megnézned.

Az első a Gyurcsány közgázos előadása.

[link]

Vannak adatok, vannak prognózisok, vannak cselekvési ötletek. Lehet velük vitatkozni. Sőt, kell is. De csak úgy, ha jobboldal, de főleg a fidesz lerak valami hasonlót az asztalra. Amíg ezt nem teszi, addig csak böffentések sorozata amit csinál.

A másik az a Friderikusz Most utolsó adása, amiben Gyurcsányt állították szembe három közgazdásszal mit csináltak és mit kellett volna alapon. Meg fogsz lepődni.

[link]

[link]

utána beszélgethetünk.

2008. nov. 28. 08:23
 35/35 A kérdező kommentje:

A kérdés márciusban lett feltéve, már nem igazán aktuális.

És van privim....

2008. nov. 28. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!