Vasárnap szavazás. Ki mit mond az igen ellen és mellett, illetve a nem mellett és ellen?
Köszönöm a válaszokat, bár a cél nem az volt, hogy egymást egyétek. Gondoltam, ennél kulturáltabbak vagytok. Ez egy egyéni véleményt tükröző odlal, adjuk meg mindenkinek az esélyt, hogy kinyilvánítsa a sajátját, akárm is legyen, akár magára, akár a közre gonol.
Öcsém is most állami nappalis, de neki is azt mondták, adták írásba, hogy szeptembertől fizetnie kell. Ez nem kamu. És nincs szó visszamenőlegesről, mostantól kell. Gondolj bele, vizitdíjat sem fizettem eddig, most kell. Kórházi napidíjat sem fizettem eddig most kell. Eddig a postán egy levé feladása 10 ft volt, most 400.. ezek a változások, amik törvényszerűek és jönnek. EGyeseket mi szavazun meg-és ezért kell szavazni, mert legalább ebben dönthetünk, másokban nem mi döntünk...
Továbbra is várom az érveket és ellenérveket, mert szeretném átlátni a lehetőségeket.
köszönöm
Én teljesen pártsemleges vagyok igazából mindegyiket utálom. De én igennel fogok szavazni, és azért, mert itt vagyok 20 évesen, van egy fiam, akit egyedül nevelek, az apja nem fizet gyerektartást, viszont szociális szempontból ahhoz nem vagyok "elég szegény" hogy bármiféle támogatást kapjak azon felül, ami mindenkinek jár. Nagyon szeretnék tanulni, tanár szeretnék lenni, de mégis miből fizetnék tandíjat? Orvoshoz ha megyek, hát kétszer is meg kell gondolni, hogy menjek-e, vagy pont az a 300 fog hiányozni a gyerek tápszeréhez.
Ez most csak egy egyéni dolog, de sokan vannak úgy, hogy nem számítanak elég szegénynek, mert mondjuk dolgoztak már valaha életükben, de éppenséggel keveset keresnek, egyedülállók és gyerekük van, vagy beteg idős szüleik vannak, akiknek segíteni kell anyagilag is. Biztos sokan ki tudják ezt fizetni, de sokan meg nem. A főiskolákra eddig is általában gazdagabbak jártak (persze nem csak gazdagok, de azért a legtöbbnek tudták fizetni a szüleik a megélhetést az egyetemi évek alatt), most mégjobban kiszorulnak a szerényebb körülmények közül jövők. Nem ez a jó megoldás arra, hogy kevesebb legyen az, aki tíz évig jár egyetemre. A másik, hogy a vizitdíj miatt még nem lettek kevesebben a rendelőben. Az én orvosomhoz eddig is sok öregasszony járt, akiknek szájmenésük van, hát most, hogy fizetnek is érte, kicsit úgy érzik, hogy bérelt helyük van az orvosnál, és még többet dumálnak (pl. arról, hogy a szomszédnak unokája született), és még az orvosnak is több a dolga a papírmunkával. A napidíjról nem tudok mit mondani mert még nem voltam kórházi fekvőbeteg (csak amikor szültem, de akkor ugyebár nem kellett fizetni), de ez is egy elég népnyúzó dolog.
Már megint lökik páran a nagybani dumát, biztos nem nekik kell majd félévente 60 rongyot leszurkolni hogy a gyerek elvégezhessen egy nyomorult alapképzést.
A sok ingyenélő zobatudóstól én is viszolygok, mert hülyék hogy elvégezzenek egy műszaki szakot, hát akkor számoljanak utána, és vágják meg azokat akik semmire nem mennek a papírjukkal! Kurva szar 2 év van az egyetemem előtt, amivel megpróbáltam egy kis lóvét spájzolni,
hogy jól jön majd mikor kikerülök kezdőpénznek,
ez alatt rájöttem arra is, hogy itt semmibe veszik a másikat, és nem ér a munka szart sem, a seggem a földhöz fagyott 60 rongyért havonta, marhára nem kóser az így összekapartat kiadni olyanért, amit még meg sem kaptam... Mert semmi biztosíték nincs rá hogy párszáz lepedő kifizetése után nem basznak ki veled az utolsó félévben, aztán lehet okos fejjel nézegetni!
Majd ha a sok nagyokos előre fog fizetni a jövő havi kenyeréért, amit lehet meg sem kap majd én is fizetek a tanulásért előre.
Meg bele lehet gondolni egy fillérrel nem fogtok kevesebbet fizetni csak mert ezentúl mi is fizetünk, hanem az ami eddig oktatásra volt elkülönítve, szépen vándorol a politikusok villáinak alapjába, mert eddig is boldogult az oktatás pénz nélkül, ezentúl is fog, amit meg oda befizetnek jó lesz nekünk.
De a magyar hülye volt mindig ahhoz hogy 10 cm-nél tovább lásson, és aki hülye dögöljön meg, nem is érdemel mást.
Azt meg különösen szeretem, hogy pár seggfej aki egyetemet még kívülről sem látott, most fitogtatja a kissebségi komplexusát, "
"-és majd ő megfingatja ezeket az alakokat, hogy a nénikéjüknek rohangálnak öltönyben, míg én a szart túrom itt a szakmunkás papírommal! Fizessenek csak a marhái!"
Csak ahhoz hülye hogy ráeszméljen hogy már az elején elbaszta, és neki semmivel sem lesz jobb, mert bezúgatta az egyetemistát, hanem majd őt fogják vissza-fingatni majd, ha frissdiplomás kerül a feje fölé főnöknek, mert megtehetik vele,de ő szart se tehet ellene! Megjegyzem tökéletesen megérdemli!!
Szóval el lehet gondolkodni, hogy most ki ellen is szavazunk sok fajankó!
Most, egy ilyen tönkretett országban először is meg kell gyógyulni!( Igen!Igen!Igen!)
Ne egymást szidjátok! (Igen!Igen!Igen!)
Változtatni kell, de sürgősen! (Igen!Igen!Igen!)
Gondolkodj! Egy lelkileg, anyagilag, fizikailag tönkrement családban Te hol kezdenéd a felépülést?!
Mindennek eljön majd az ideje, de most még ne!!! (Igen!Igen!Igen!)
Én a tandíjat egyáltalán nem helyeslem. Amikor fősulis voltam (8éve végeztem), nekünk is volt, de csak minimális, amennyit meg tudtam keresni diákmunkával. A mostani tandíjak irreálisan magasak. Nem így kellene csökkenteni a diplomások számát és növelni a nem diplomás munkaerőt.Inkább szüntetnék meg a "pudingszakokat", amikre nem igazán van szükség, csakj sokan azért tanulnak ott, hogy ne kelljen nekik dolgozni.
Vizitdíj: szerintem a 300 Ft nem sok. Ha ennyivel javul a rendelők felszereltsége, ám legyen! Szerintem ezt hagyni kellene és inkább azt kellene szabályozni, hogy a T. okosok évente max. hány %-kal emelhetik meg. Szerintem sokan ezért ellenzik, mert félnek attól, hogy irreálisan magasra emelik a mostani összeget. Nem ez a 300 Ft az érvágás mondjuk a nyugdíjasoknak, mivel Havi 1-2-szer mennek dokihoz, hanem a gyógyszerek kiváltása. Ezek árai tartják vissza őket attól, hogy orvoshoz menjenek.
Kórházi napidíj: Nem helyeslem, aki már oda kerül, annak amúgy is elég baja van! A kedvességet, törődést nem lehet napi 400 Ft-ért megvenni, a hálapénzt nem helyettesíti! Az hogy esetleg jobb lett tőle az ellátás, nem jelent olyan sokat. Többet jelentene, ha normálisan bánnának az emberekkel odabent, és emberszámba vennék őket.
Kórházi napidíj.
Na és az a legérdekesebb a dologban, hogy páran még nem látnak 2010-ig se előre és nem látják, hogy jön a FIDESZ, mert ők lesznek a következők erre akárki mérget vehet, és szépen vissza fog csinálni mindent úgy ahogy 8 éve volt, és kibaszkodja a még funkcióban maradt kommunistákat és zsidókat, aki most akarja az erőset megjátszani, és megvágni ilyen-olyan díjakkal a többieket meg persze közte SAJÁT MAGÁT IS, az úgyis ráfarag 2 év múlva, mert az egész reformnak nevezett népnyúzás eltűnik szépen, mint gólyafos a levegőben!
Ami marad helyette az az hogy aki egyetértett azzal, hogy nyúzzák a betegeket, nyúzzák a kisnyugdíjasokat, nyúzzák a többnyire csóró hallgatókat azzal a tudattal kell élnie hogy sikerült éppen 1 generációnak plusszterhet akasztani a nyakába.
Aztán aki ezt széjjel is kürtölte, mert képtelen befogni a száját, ha már egyszer kommunista, szembenézhet a szomszédaival, meg az ellentétes gondolkozású ismerőseivel!
Kedves utolsó (kommunistázó és zsidózó) hozzászóló!
Csak segítek: a Fityeszben több a volt kommenyista, mint a Maszopban. És zsidóból sincs sokkal kevesebb. :)
De ne törődj vele, csápolj csak tovább, visítsd csak nyugodtan, amit belemagyaráztak a kis kobakodba. És nehogy véletlenül saját gondolatod legyen! Hidd el, nem állna jól neked. Sokkal szebb vagy zombiként. :)
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Nem fogod tudni, hogy jobb lesz-e, vagy nem. Nem látsz bele a paklikba - ahhoz te is, és én is (meg még vagy 9,5 millió honfitársunk) igencsak kicsi pontocska. Lehet, hogy most rossz pl. a vizitdíj (vagy akármi más), de lehet, hogy jobb lesz ezáltal. Persze az is lehet, hogy nem. Éppen ezért értelmetlen ez a népszavazás. Egyetlen dolog miatt van ez a népszavazás. Azért, hogy a népet még jobban ketté lehessen szakítani. Ez két ok miatt lehet:
1. Valaki(k)nek az az érdeke, hogy Magyarországon az emberek egymás ellen forduljanak. (És persze lehet, hogy ebben mindegyik pártnak erősen benne van a keze - kivétel nélkül. Meg az is lehet, hogy még ők is csak kis pontok a nagy egészben ahhoz, hogy tisztán lássanak.)
2. Egyszerűen csak van egy agyament hülye (Vityára gondolok), aki nem tudott beletörődni, hogy elvesztette a legutóbbi választást, és nem számít neki a hatalomra kerülésében az, hogy magyart magyar ellen ugraszt. (Nem mintha a Ferkó olyan kisangyalka lenne, de legalább nem annyira hataloméhes, és nem árt annyit az országnak.) És persze a sok zombi meg melléáll OV-nak, mert esze tényleg csak annyi, amennyi látszik. Egy összefogással meg némi ésszel, józansággal többet elérhetne a magyar, de erre még várhatunk párszáz évet... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!