Támogatnál-e egy olyan pártot mely azalábbiakat tűzné ki céljául?
Gazdaságban:
-a belső piac védelme (adózzonak többet azon üzletek melyek termékkínálatukban 40%-nál több külföldi terméket árulnak)
-a GDP növelése (exporttal)
-a foglalkoztatottak számának növelése (minél több munkást foglalkoztat egy vállalat annál több állami támogatást kap)
-a bányák újbóli megnyitása(A 80-as évek derekán pénzhiány miatt bezárt bányák újbóli beüzemelése)
Szociálpolitika és adózás:
-tandíj bevezetése(A négyes magaviselet alatti tanulóknak középiskolától kezdve tandíjat kellene fizetni)
-Minden állampolgárnak 25 nap szabadság jár évi szinten
-Minimálbér 400 euró
-csak az kap segélyt aki közmunkát vállal
-A harmadik gyermek után a család adókötelessége megszűnik
-A GYES négy évig jár: egy a születés előtt, majd a gyermek harmadik életévéig.
-A polgármesterek és képviselők fizetésének csökkentése
-Az orvosok, tanárok és rendvédelmisek bérének növelése
-A karrieristákat megadóztatni
Egyéb:
-Nagykorúság 22 év felett
-Honvédelmi fejlesztések
-Új alkotmány
Ezzel így ennyiben nagyjából egyet értek.
Csak egy-két dolgot furcsállok.
"-Nagykorúság 22 év felett "
Azt meg minek?
Min változtatna?
Én amúgy már elmúltam 22, úgyhogy nem azért tiltakozom, mert akkor kiskorúnak számítanék, csak nem látom értelmét.
"-Új alkotmány"
Ez már teljesült. 2012. január 1-étől lesz új alkotmány.
Le is húzhatod a listáról.
Ha az nem jó, akkor konkretizáld, hogy te mit szeretnél!
Nem biztos, hogy akinek jó a magaviselete ez értelmes, és tehetséges is.
Nekem általánosban volt egy osztálytársam, akinél rosszabb, hülyébb gyereket nehezebb lett volna elképzelni.
Órán mászkált a padok alatt, ráköpte a csoki a falra, minden, amit akarsz.
Én korrepetáltam, annyira hülye volt, de engem kedvelt.
Szörnyű családja volt, és bunkó, állat nevelőapja.
De gimire megtáltosodott, és mára mérnök lett belőle.
Tehát egy rossz gyerek nem feltétlenül idióta.
"Szerintem te ezt csak az élelmiszerekre értetted, mivel mindenki tudja, hogy minden Kínában készül. És én biztos hogy nem fogok az új hifiért, vagy tévéért sokkal többet fizetni, inkább becsempészem külföldről, ha nagyon muszáj. Kivéve persze, ha max 2 év alatt kiépítesz egy magyar elektronikai ipart, ami ugyanolyan minőségben, ugyanannyi pénzért képes előállítani a berendezéseket, mint amennyiért külföldön csinálják. Hajrá. "
Jogos. Egyet értek.
"Ezt a 3 pontot nem is értem, hogy mi célt szolgálna, vagy miért lenne jó bárkinek is."
A honvédség fejlesztése hasznos lenne.
Még ha nem is akarunk háborúzni, akkor sem lenne semmi súlya a szavunknak a nemzetközi életben ütőképes hadsereg nélkül.
"A tizennyolcról annyit, hogy szinte az összes európai országban, valamint az USA-ban is 18 a nagykorúság..."
Az USÁ-ban pont nem.
Ott 21.
"Az USÁ-ban pont nem.
Ott 21."
Az USA-ban pont de. Ott 18. A 21 csak a pia és cigi vásárlása.
"akinek a vagyona eléri a minimálbér százszorosát, az nem lehet tisztségviselő"
Ez hülyeség. A legtöbb embernek van lakása és ez is hozzátartozik a vagyonhoz.
7.8M.
-a belső piac védelme (adózzonak többet azon üzletek melyek termékkínálatukban 40%-nál több külföldi terméket árulnak)
Inflációgerjesztő hatása van, az adót a fogyasztókra hárítják.
-a GDP növelése (exporttal)
Jó ötlet, de ki veszi meg a terméket, és ha magyar alapanyagokat használsz, akkor az még a magyar keresletet sem elégíti ki, vagyis nem lesz mit exportálni.
-a foglalkoztatottak számának növelése (minél több munkást foglalkoztat egy vállalat annál több állami támogatást kap)
Miből van az állami támogatás? Adóból! Tehát azért fizessek, hogy foglalkoztassanak? Ez az első baromság.
A második: a támogatásért felvesznek egy csomó embert, többet, mint szükséges, akik egy része lábat lógat, vagy fél gőzzel dolgozik. Mindezt állami pénzből. Olyan lesz, mint a szocializmusban, "kapun belüli munkanélküliségnek" hívják.
-a bányák újbóli megnyitása(A 80-as évek derekán pénzhiány miatt bezárt bányák újbóli beüzemelése)
Nem pénzhiány miatt, hanem azért, mert senki nem akarta finanszírozni a veszteséget. Ez azóta sem változott. Az aranytojást tojó tyúkot senki nem vágta volna le.
-tandíj bevezetése(A négyes magaviselet alatti tanulóknak középiskolától kezdve tandíjat kellene fizetni)
Akkor viszont nem értem a Hoffmann Rózsa elleni kirohanásokat, aki szerint nem kötelező az iskola 16 év felett. Vagy te úgy gondoltad, hogy kötelező, csak fizetni kell? Mert ami kötelező, azért nem kérhetsz pénzt. Vagy akkor 14 évesen kilököd az utcára az amúgy is hátrányos helyzetű, magatartászavaros gyereket, hogy lopjon meg csavarogjon?
-Minden állampolgárnak 25 nap szabadság jár évi szinten
-Minimálbér 400 euró
Ha nincs mögötte teljesítmény, mi a fenéből? Olyan inflációd lesz, hogy ihaj!
-csak az kap segélyt aki közmunkát vállal
-A harmadik gyermek után a család adókötelessége megszűnik
Ezzel egyetértek, de ezt meg nem te találtad ki.
-A GYES négy évig jár: egy a születés előtt, majd a gyermek harmadik életévéig.
Szuper, de a gyerek 9 hónapig van az anyja hasába. Hogy határozod meg az egy évet? Elmegyek gyesre, mi van, ha nem jön össze 3 hónapon belül a gyerek? És miért kell a terhes nőnek gyesen lenni? A terhesség nem betegség - arról nem is beszélve, hogy jól jön a fizetés. Vagy úgy gondoltad, hogy fizetés mellett a gyes? Én benne vagyok, tervezzük a gyereket, de nem hinném, hogy ekkora államadósság mellett jut erre pénz, mert az adóterhek így is bazi nagyok, mégsem elég semmire.
-A polgármesterek és képviselők fizetésének csökkentése
-Az orvosok, tanárok és rendvédelmisek bérének növelése
-A karrieristákat megadóztatni
TEhát ha jól értem: aki karriert csinál és érdemi munkát végez, azt szivassuk meg. Ez aztán a motiváció. Politikusnak nem leszel jó, de könyörögve kérlek, HR-esnek se menj (ha egyáltalán tudod, mi az). Ha nem, annál jobb.
Az én béremet miért nem emeli senki? Mitől vagyok rosszabb, mint egy orvos vagy tanár? Nekem se húszezresekkel van kitömve a kispárnám.
Egyéb:
-Nagykorúság 22 év felett
Minek?
-Honvédelmi fejlesztések
Miből?
-Új alkotmány
Miért?
Ui: lövésed nincs a közgazdaságtanról.
Várom a választ.
Egyik nagyobb baromság mint a másik.
-a GDP növelése-Nekem is célom hogy gazdag legyek. Ja meg még az ingyen sör.
-a foglalkoztatottak számának növelése-persze, mert az csak úgy megy...
-a bányák újbóli megnyitása-olyan bányáké, ahol nincs, vagy alig van kitermelhető ásványkincs?
-tandíj bevezetése(A négyes magaviselet alatti tanulóknak középiskolától kezdve tandíjat kellene fizetni) -Egyszer rosszalkodik a kölyök, és fizethetnek a szülők tandíjat? Hű-ha!
-Minden állampolgárnak 25 nap szabadság jár évi szinten-És akinek esetleg most több jár?
-Minimálbér 400 euró -Miért nem 800?
-csak az kap segélyt aki közmunkát vállal-Igen, ki ne örülne annak, ha munkanélküli lesz, és mehet kubikolni az alkesz munkakerülők közé?
-A harmadik gyermek után a család adókötelessége megszűnik -Minden nagy gyerekes megtapsolná
-A GYES négy évig jár: egy a születés előtt, majd a gyermek harmadik életévéig. -Szülés előtt? Mi a fenének? és ha meg se születik? Vagy árvaházba teszik?
-A polgármesterek és képviselők fizetésének csökkentése -Demagógia óh édes demagógia...
-Az orvosok, tanárok és rendvédelmisek bérének növelése -Mások bérét nem kéne emelni? Csak nekik?
-A karrieristákat megadóztatni -Tehát ha akarok valaki lenni, és nem nyomorogni szeretnék, akkor fizessek több adót?
-Nagykorúság 22 év felett -Ennek mi értelme? Hogy ne 18 évesen rúgjanak be legálisan, hanem 22?
-Honvédelmi fejlesztések -Tankra magyar!
-Új alkotmány-Már megint????
Kimondhatjuk, hogy ez egy burkolt jobbik propaganda!?:)))
Általában nem a programokkal van a gond, hanem azokkal a mellékintézkedésekkel, amiket még a programon kívűl szükséges megtenni.
Nem a Jobbiknak propagálok!
Én magamat nemzetikonzervatívnak vallom, nem tagadom lehet, hogy több a közös a két elképzelés közt mint ellentét, de én a saját utamat járom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!