A Nagy-Magyarország mániások miért nem fogják fel, hogy az akkori ország lakosságának a fele nem is volt magyar?
Nyilván az én lovam elvesztése fáj nekem a legjobban. Csak ha már nincs meg az a ló... Akkor mit tegyek? Sírjak tovább, mint a kisgyerek, kinek elvették a játékszerét?
És a világ többi részén, ahol ugyanezt tették, ott mi legyen? Nekik csönd, mert az engem zavar?
Vagy van valaki, aki odacsördít és rendet teremt? Mindenhol? Az sem zavarja, hogy akkor megint mások fognak ordítani?
Talán olyan megoldás kellene, ahol az elnevezésen azért nem lovagolunk, mert nem tudjuk egyik ujjunkat se megharapni, hogy valahol ne fájjon. Engem például nem zavar, ha egy névtáblán ötféle nyelven van valami kiírva. Ha kell és jogos egy hatodik, alá írom. Viszont annál jobban lovagoljunk azon, hogy mindenki békében élhessen ősei földjén, ha neki az a jó, másutt, ha az, senkit se alázhassanak meg, mert más nyelven beszél, mások a szokásai (ha nem zavarja a környezetét), és mindenki oda mehessen látogatni békében, ahová csak akar. És kapjuk le a tíz körméről ha valaki ezt akarja megsérteni.
" Kérdező, mellényúltál. Az 1910-es népszámlálás adatai szerint 56,18% volt a magyarok aránya az országban :) "
Trianon előtti Magyarországon a magyarok aránya : 48,1%
A magyar birodalomban pedig : 54,5%
Tisztelt kérdező!
Az elszakított területeken az valóban igaz hogy csak a fele volt magyar, de a másik fele mindegyik országrésznél több nációra oszlott.Ezért is mondta gróf Tisza István azt, hogy ez a csehek, oláhok, és ráczok rablási aspirációja, mert ott azokon a területeken ezek a nációk hozzávetőleg a felének a felét adták(ez nagyjából ma is megvan, némi eltéréssel az országrablók javára).Magyarul ez azt jelentené hogy ma is feldarabolhatnánk egyes országrészeket mert ott valamely náció az összlakosság negyedét adja, bizarr és abszurd vagy.A te helyedben ilyen kérdést magyarként nem tennék fel, mert nyilvánosság előtt könnyen megütheted a bokád.
"miért nem fogják fel, hogy az akkori ország lakosságának a fele nem is volt magyar?"
Na és?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!