Szerintetek ez nem hülyeség, hogy az számít romának, aki annak vallja magát?
Ha nem így lenne, hanem származás alapján, akkor én minek számítanék?
A vezetéknevem Gáspár. Eléggé barnás a bőröm (nem az a masszív barna, csak olyan jó közepes), barna a szemem és a hajam is. És ezt apukámól örököltem, aki szintén barna bőrű volt, és fekete hajú.
Nem vallom magamat cigánynak, minden általam ismert rokonom dolgozik tisztességese, én egyetemen tanulok. Közben küzdünk a lakáskölcsönnel és semmiféle segélyt nem kapunk.
Ha származás alapján kéne meghatározni, akkor mert a vezetéknevem elterjedt a cigányok között, és nem hófehér a bőröm én is az vagyok? vagy hogy határoznák meg?
Megjegyzés, a kérdésre válaszolva: Én helyeslem, hogy ez így van. Csak nehogy az legyen, hogy jön nekik valami hátrányos törvény és akkor egyből mindegyik magyar akarjon lenni.
Utolsó: Biztosan van benned roma vér, de sikeresen bekeveredtél, beolvadtál. Ez lenne a cél mindenhol végső soron. Az erőszakos elkülönítés helyett építő, önkéntes lassú beolvadás. Ha az ősi kultúrájuk győz a magyar helyett, akkor Magyarországnak vége.
Amerikában kezd elterjedni egy keverék típus, ami előbb utóbb kiegyenlítődik és tiszta lesz majd.
A neveltetés minden, a faji determináció veszélyes, embertelen, pusztító, bár kétségkívül vonzó és egyszerű gondolat.
Lehet hogy nem teljesen korrekt, de nem tudunk jobbat. Mert ha máshogy lenne már nem lenne demokratikus, és ha nem demokratikus módon elkezdjük megkülönböztetni az állampolgárokat mondjuk rassz szerint. Kiutáljuk a barna bőrűeket, akkor bizony előbb utóbb eljutunk odáig hogy nem csak a barna bőrűeket utáljuk ki, hanem mondjuk a vörös hajúakat is mert azok az ördög fattyjai. De akkor már nincs megállás egészen az ária fajig. Szóval ilyenekben ne gondolkodjunk, mert senki nem lesz biztonságban.
Valóban a lecsúszott rétegek jelentős részét teszik ki a romák/cigányok (kinek hogy tetszik), ettől még ez nem tisztán roma/cigány kérdés. Itt csak szegény emberek vannak akik többsége tanulatlan, és nem tudja hogyan léphet ki ebből mert csak ezt látta a szüleitől. Ők nem csak az etnikum, szép számmal vannak köztük fehérek is. Ugyan úgy élnek mint amit ti cigányéletmódnak neveztek. Nem kétséges hogy ennek a rétegnek jelentős része cigány de nem csak cigányokról beszélünk. Egyébként a roma kultúra nagyon szép, az idők folyamán összenőtt vele és kiegészítette a magyarét. Lehet nekünk kéne felkarolnunk, hogy megmentsük, mert ha elveszik mi magyarok is szegényebbek leszünk nélküle.
"Szerintetek ez nem hülyeség, hogy az számít romának, aki annak vallja magát?"
A nemzetiséget így lehet megállapítani.
"Szerintem hülyeség, mert inkább számítson az cigánynak, aki úgy él vagy tényleg cigány a kinézete alapján is... "
Azok szokták ezt a szöveget nyomatni, akik utána rátérnek, hogy tulajdonképpen nincsenek is magyarok, mert akik "magyarnak" képzelik magukat, azok jórészt szláv és germán származásúak.
Tök vicces, ahogy a "nagymagyarok" vak eszközként szolgálják a magyarellenes propagandát.
nem, ugyanis a te nézeted szerint mérték régebben a cigányokat
Cigány az akit a környezet annak tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!