Szerinted is hülyeség az egykulcsos személyi jövedelemadó, és elhibázott a Fidesz gazdaságpolitikája?
Az elmúlt húsz éve Magyarország gazdaságát legkártékonyabban a Fidesz befolyásolta.
De tételezzük fel, hogy én egy rendkívül feledékeny ember vagyok és erre nem is emlékszem.
Akkor a válaszom igen. Ekkora rablást még senki sem engedett meg magának. Gyurcsányt is sokan szidták én is rühellem, mint a sáskát, de lássuk be emberek, Orbánnál kártékonyabb ember a földön a történelem során, és ezt értsd úgy ahogy mondom még nem született. Amerika népirtásai eltörpülnek amellett amiket Orbán művel.
Jobb a progresszív adó az egykulcsos adónál.
Elősegíti a társadalmon belüli vagyoni újraelosztást, ami igazságosabbá teszi a társadalmunkat, csökkenti a vagyoni szakadékot, így kevésbé valószínű, hogy a leszakadó tömegek miatt kitör egy esetleges forradalom az idő múlásával és kevésbé valószínű a nyomor megjelenése.
Ostobaság volt egykulcsosítani, vagy ha már megtették, akkor legalább eltörölhették volna az alapvető élelmiszerek utáni adózást és jóval felemelhették volna a luxuscikkek utáni leadózandó összeget, hogy kiegyenlítsék a dolgot.
Miért lenne rossz?
Tegyük fel van egy havi bruttó 1 m forintot kereső nagyon jó képességű programozó meg egy havi 100 ezer ft-ot kereső takarítónő. Jelenleg a programozó 10-szer több adót fizet(progresszív adózással 15 ször annyit) mégis ugyanazt a szar egészségügyi ellátást veszi igénybe, ugyanazokat a kátyus szar utakat veszi igénybe mindkettő! Ez sem igazságos, de még mindig igazságosabb, mint a prograsszív adó. A legigazságosabb talán a fix adózás lenne, pl havonta mindenki 50 ezret bedob a közösbe keresettől függetlenül.
az egy kulcsos adó ilyen formában katasztrofális.
más formákban működik több országban is.
A Matolcsizmus meg úgy rossz, ahogy van.
Azt a dilettáns barmot már régen falhoz kellett volna állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!