Miért utálják egyesek azokat akiknek jó fizető állása van? (mondjuk 4-5-600E)
Szerintem nem utálják, csak a kevesebbet keresők is szeretnének úgy élni mint a kérdéses csoport.
Mi ebben a furcsa ?
Ökörköri
Én nem irigylem aki ennyit keres.
Meg tudok élni, vannak barátaim, van hol laknom, családom, normális autóm, nem kell megvárni amíg a cipő leesik a lábamról, nincs több milliós bankszámlám, stb. Én nyugodtan alszom. Van életem.
Nem tennék négyszer ennyit, dupla pénzért. A pénzt eszköznek, nem istennek tekintem.
A kérkedőket le...rom. Volt már nehezebb, jobb az életem, de mindig kialakult. Kerek a világ.
Ha ítélkezem a mindenkori kormány tetteiről, azt "kívülállóként" teszem.
"Nem tennék négyszer ennyit, dupla pénzért. "
Ezt hogy érted?
Úgy értem, hogy elégedett vagyok az életemmel.
Tehát nem mennék el pénzt hajhászni azért, hogy legyen egy jó vastag bankbetétem, kétévente új autóm, stb.
Mindezt a családi életem, és a saját ÉLETEM rovására tenném,
nekem ennyit nem ér.
És mielőtt "újgazdag" beszólna: NEM SAVANYÚ A SZŐLŐ!!
..."És mi van azokkal akiknek nem kell "hajhászni" azért mert olyan szakmát tanultak, amivel normális napi 8 órában keres ennyit."...
Ők a szerencsés kevesek :-))
Ökörköri
"Mert becsületes (!), tevőleges (!) munkával (!) Magyarországon (!) nem lehet ennyit megkeresni egy hónap alatt, - és még henceg is ezzel sok ember, akinek manapság jól megy."
Hát ez jó nagy hülyeség. A kérdező nem a milliós fizetésekről tett fel kérdést, hanem olyan jövedelemekről, amelyekből normálisan lehet megélni. Az a szomorú, hogy ennyi sincs, pedig a mai rezsi, kaja, és egyéb árak mellett minimum ennyit kéne keresni. A 400 ezres fizetés ma kb. 250 nettót jelent, ez pedig a minden luxus nélküli normális létfenntartáshoz elég. Ebbe még egy kis hitel, vagy pár tízezres megtakarítás is belefér (mondjuk nyaralásra, tanulásra..stb).
Az idézett kommentre meg annyit, hogy DE! Lehet! Napi 8 órával is. Sok tanulás, szorgalom, és nem utolsó sorban jó kapcsolatok (amit nyilván te alakítasz ki, és nem a kocsmában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!