Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az emberek és orvosok úgy gondolják egyre rosszabb lesz az egészségügy?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jún. 19. 12:40
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

Úgy veszem észre, már a tudományos indoklásból is kifogytál, - marad az ócsárolás. Ennyit rólad!

- Érdemi választ semmire nem kaptam, csak a "megmagyarázásokat", - innentől kezdve nincs miről beszélnünk.

2011. jún. 22. 01:00
 32/52 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem sincs. Nem szeretek olyanokkal vitázni, akik nem haladnak meg egy bizonyos értelmi szintet. Továbbra is azt tanácsolom, hogy ne menj orvoshoz ha ennyire lenézed őket. Te úgyis okosabb, ügyesebb, szebb és jobb vagy úgyhogy biztos kitalálsz valamit a saját gyógyulásod érdekében!
2011. jún. 22. 01:59
 33/52 anonim ***** válasza:

Rosszul vagy összerakva, ha azt gondolod, hogy lenézem az orvosokat, - ők misztifikálják túl magukat, (mégpedig nagyon aránytalanul). A kezdő orvosok, igenis tegyenek le valamit a társadalom közös asztalára, mielőtt "csillagászati" bérekért hőbörögnek. Ez nem eltorzult, igazságtalan szemlélet. Ha nem tetszik a rendszer, akkor meg perkálják le az állami képzés költségeit - amennyiben ilyenben részesültek, - és oda mennek, ahová jól esik. Az pedig a gyerekességedet mutatja, hogy lépten-nyomon azt próbálod megmagyarázni, - mert a "megmagyarázást" jól megtanultad az egyetemen, - hogy "ne járj orvoshoz"...

Ugyan már! Akkor a pék is viszonyulhat úgy mindenkihez, hogy akit jobban szituáltnak vél, - vagy akikkel nem szimpatizál, - azoknak platinaárban számolja a péktermékeket, - és ezt (a Te elved szerint) bárki megtehetné bárkivel.

Orvos vagy? - Jobban keresel, - fizessél többet mindenért, mint azok, akik 28000 (!) (IGEN, 28 EZER) forintból lebegnek a semmiben.

Nem is tudom kik szoktak erre ítélni embereket, - hogy munkát ugyan nem vállalhatnak, - mert akkor "irgum-burgum" - de megélhetésre fizikailag lehetetlen 28000 forintos "bevételre" ítélnek embereket - tömegével.

ÉLJÉL MEG 28000 forintból, - aztán sikoltozzál, hogy kevés a fizetésed!

2011. jún. 22. 09:25
 34/52 anonim ***** válasza:
54%
Senki sem mondta, hogy fogadják el azt a 28ezret, lehet más lehetőségeket keresni. Ezért is megy mindegy minden orvos külföldre. Ezennel lezártnak tekintem a beszélgetést.
2011. jún. 22. 11:23
 35/52 anonim ***** válasza:
Igen, igazad van, - járjanak éjjel betörni!
2011. jún. 22. 12:22
 36/52 anonim ***** válasza:
70%
Ne haragudj, de aki sokat keres, az többet is fizet a közösbe. Nekem havi 200 ezret kell fizetnem adóba minden hónapban, amiből a segélyeket is fizetik többek között, meg még nagyon sok mindent, mégsem háborgok azon hogy például abból finanszírozzák akár az orvosokat, akár más oktatási intézményt. Inkább arra lennék kíváncsi hogy mi bajod van neked tulajdonképpen? Miért gyűlölöd úgymond az egész világot? Mert nagyon ez érződik ki a válaszaidból. Esetleg le vagy százalékolva? Persze nem kell válaszolnod.
2011. jún. 22. 12:31
 37/52 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem, a 74%-os válaszolónak az a legnagyobb baja, hogy ő nem vitte semmire sem az életben, ezért irigy mindenkire, aki műveltebb/tanultabb/többet keres/befolyásosabb/elismertebb mint ő. Sőt, azokra is irigykedik, akik nem hajlandóak belenyugodni a sorsukba, hanem tenni is akarnak, sőt tesznek is érte, hogy jobbra forduljon (le merném fogadni, hogy nemcsak az orvosokkal van baja, hanem mindenkivel, aki magasabb fizetésért harcol). Ez zavarja őt a legjobban, mert ő inkább ül a langyos fekáliában és panaszkodik/szid mindenkit, csak ne kelljen magát megerőltetnie. Az egyetlen öröme az életben, ha másnak még sz@rabbul mennek a dolgai, mint neki vagy pedig másokat szidhat.

A kedvencem:

" a "megmagyarázást" jól megtanultad az egyetemen "

Ez hétpecsétes titok, de az orvosin (sőt, az összes egyetemen) van Megmagyarázás orvostan kurzus, 6 féléves és a végén szigorlat van beugróval, írásbeli résszel, gyakorlati vizsgával és szóbelivel egy 5 tagú bizottság előtt. Aki nem tud magyarázkodni, az nem is kaphat diplomát...

Röhej, hogy ha valaki nem azt válaszolja a kérdésedre, amit elvársz, azt "magyarázkodásnak" minősíted, így le is van tudva a dolog, ezzel a primitív trükkel sikerül önmagad meggyőzni, hogy hű de frankón "leérvelted" a vitapartnered és elégedetten dőlhetsz hátra a székben. Ebből is látszik, hogy csak vitatkozni akarsz, de azt sem építő jelleggel, hanem csak azért, hogy "belerúgj" bárkibe, akinek jobban megy a szekere, mint a tied.

A másik dolog, miért is kérnek az orvosok "csillagászati" fizetést? Annyit kérnek (nettó 200ezer), amennyit ma sok rendőrtiszt is megkeres, ez hol lenne csillagászati? Ez még magyar viszonyok között is erős középfizetésnek számítana. Sok pályakezdő mérnök/informatikus havi nettó 600-800ezret is megkeres, pedig ők sem "tettek le sokat az asztalra". A pilótákat pedig te szerintem egyenesen tarkón lövetnéd, mert a nettó 1,5-2 milliós fizetésüket is keveslik...

Egyáltalán, mi az, amit egy kezdő orvosnak szerinted le kellene tennie az asztalra? Az nem elég, hogy ők viszik az ügyeletek nagy részét és az alapellátásban is a betegek tetemes részét ők látják el?

És ha már a pékes hasonlatnál járunk, akkor ennyi erővel én azt mondhatnám (CSAK PÉLDA, ESZEM ÁGÁBAN SINCS BÁNTANI A PÉKEKET!), hogy élelemre mindenkinek szüksége van, ezért nagyon undorító dolog másnak a létszükségletein nyerészkedni. Hogy van pofája a pékeknek és a gazdáknak pénzt elkérni, sőt hasznot rátenni az élelmiszerekre? Azért tanult péknek, hogy kenyeret süssön, nem pedig azért, hogy lehúzza a bőrt az éhezőkről, ráadásul neki még kenyérre sem kell költenie! Sőt, a minap is már száraz volt a kenyér, a TV-ben pedig láttam, hogy ezek a gonosz pékek egy egeret is belesütöttek a kenyérbe! Éljenek meg ők is huszonnyóóc ezerbűűl!

Na, kb. így nézne ki az érvelésed, ha a pékekről lenne szó... (Ráadásul egyik ismerősöm pékből avanzsált pékség tulajdonossá és 10x-15x annyit keres, mint egy orvos).

2011. jún. 22. 13:55
 38/52 anonim ***** válasza:
0%

TE meg tudsz élni 28000 forintból?

- Én nem, de ha Te igen, oszd már meg velem - legyél olyan kedves - a titkot!

2011. jún. 22. 14:16
 39/52 anonim ***** válasza:
0%
Túl azon, hogy még mindig a "megmagyarázásnál" tartasz...
2011. jún. 22. 14:17
 40/52 anonim ***** válasza:
54%

Attól függ, hogy abból mire kell költeni. Például, ha van saját lakásom, a párom dolgozik, így fizeti a rezsit és nekem csak az élelemre és saját dolgaimra kell költenem, akkor szűkösen, de meg tudnék élni. Minden estre, aktívan keresnék munkát...

Azt megkérdezhetem, hogy a 28ezerért mit dolgozol? Mert általában azok kapnak ennyit, akik csak ülnek otthon, márpedig 0 perc munkáért még 10 forint is sok. Amúgy az orvosi egyetemen a MAXIMÁLIS ösztöndíj 25ezer forint, ennek fényében a tökvakarásért adott 28ezer irreálisan soknak tűnik...

De akinek még internetre is futja, az ne panaszkodjon, hogy nem tud megélni.

2011. jún. 22. 14:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!