Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az emberek és orvosok úgy gondolják egyre rosszabb lesz az egészségügy?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jún. 19. 12:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
Ez a valóság amit most írtál kedves kérdező. Nálunk mindenki magánklinikára megy, ha valaki beteg, főleg ha műteni is kell, de ha nem akkor is fogadott orvoshoz ahol a minimum a 100 ezer forint. Magán klinikán egyszer több mint félmilliót hagytam ott. De mennyivel kellemesebb egy saját, légkondis, mindennel felszerelt szobában lábadozni egyedül, mint egy sima kórházban. Igen, lassan csak az tudja majd a színvonalas egészségügyi ellátást igénybe venni, aki gazdag. A magánklinikán nincs is ezzel baj, azt az ember maga választja, de a sima kórházban is fizetni kell, és ez nem helyénvaló. És ez nem is lesz másképp. Azonkívül bizton állíthatom, hogy nem kell sokat várakozni sehol, legalábbis nálam az a pár tízezer mindenhol megtette a hatását még eddig. Minden csak pénz kérdése.
2011. jún. 20. 01:26
 22/52 anonim ***** válasza:

Igazságos a sors, - kolopele!

A pénzedet nem tudod magaddal vinni a túlvilágra, - és bármit is teszel, nem fogod tudni túlélni önmagadat, egyszer neked is le kell hunynod a szemed, ergo, hajadra kenheted a pénzedet.

2011. jún. 21. 00:02
 23/52 anonim ***** válasza:
54%
Nem, kedves utolsó, nagyon tévedsz. A pénzem a lehető legjobb helyre kerül, ha meghalok. A gyerekeimhez. Értük dolgozom, még ha ez neked magas is, és csak a rosszindulat vezérel. De magasról teszek az ilyen emberekre, és ez alól te sem vagy kivétel.
2011. jún. 21. 00:58
 24/52 A kérdező kommentje:

"Igazságos a sors, - kolopele!

A pénzedet nem tudod magaddal vinni a túlvilágra, - és bármit is teszel, nem fogod tudni túlélni önmagadat, egyszer neked is le kell hunynod a szemed, ergo, hajadra kenheted a pénzedet."

Pénzzel sokra tud menni. Mi van ha egy komoly műtétet kell elvégezni, de az állam nem végzi el csak 3 hónap múlva. Addig meghal. De ha lett volna pénze akkor ment volna magánba ahol 2 napon belül megműtik.

Ergo akinek több a pénze nagyobb az esélye a túlélésre.

2011. jún. 21. 01:04
 25/52 anonim ***** válasza:

Aki azt gondolja, hogy a hétköznapi emberek egyetlen egy ember, - azaz "önmaguk helyett" - dolgoznak pusztán, az nem is ebben az országban él. Úgy gondolod, hogy csak az orvos dolgozik 3-4 ember helyett?

"Üvegbúra alól" ezt nem lehet látni, - vagy pedig akarattal nem lehet látni, tudni.

Én is 4-5 ember helyett dolgozom szélsőséges esetben, mégsem zokogok sehol, - úgysem érdekelne senkit, úgy, ahogy Téged sem érdekel. És akkor most mi legyen?

Mindenki kezdje el sorolgatni, hogy hány ember helyett dolgozik - és mennyiért?

Nem gúnyból mondom: Örülj, hogy 90 ezret megkapsz egy hónapban, - halvány lila füstöd nincs arról, hogy miből élnek meg emberek Magyarországon, - ugyanolyan beszélő, lélegző, Földön élő emberek, mint amilyen én, vagy akár Te is vagyunk.

EL KELL fogadni, hogy NEM LEHET mindig kivételezni valakivel, - mindenki elő tud állni a maga kis tudományos indoklásával, hogy neki miért kellene jobban járnia, mint x-nek, y-nak, vagy bárkinek.

TE meg ezt nem vagy hajlandó felfogni úgy, ahogy azt sem, hogy mások is emberek életéért felelnek nap mint nap - a sajátjukén túl másokéért is.

Ez nem lehet "tudományos indok" a pozitív diszkriminációra - ha tetszik, ha nem.

2011. jún. 21. 15:59
 26/52 anonim ***** válasza:
0%

Érdekességként:

Ma is voltam például orvosnál, - mégpedig egy előre leegyeztetett időpontra jelentem meg a rendelőben.

Azt gondolod ott volt?

Még az asszisztense SEM (!) volt ott, - egy olyan ember engedett be a rendel várójába, akinek annyi köze volt a rendeléshez, mint medvének a mackósajthoz.

Azt áruld el - kérlek, - hogy első betegként, előre leegyeztetett időpontra miért nem lehet bejutni Magyarországon - a megbeszélt időpontra - egy orvosi rendelőbe?

Eltolódás volt - az előttem nem létező - beteg(ek) miatt?

Esetleg elaludt, - mint minden negyedi-ötödik rendelésen?

A telefonszámom is meg van az illetőnek, - miért nem hív fel, hogy "Te f@sz! Késni fogok 20 percet, - nem felejtettelek el, ülj le az ülőkédre addig!"

Miért lehet ezt megtenni?

Mit érek azzal el, ha az engem zavaró gesztusról említést teszek az illetőnek?

- Vagy semmi, - mintha nem is beszéltem volna, - vagy "megmagyarázás" és/vagy (szándékosan) kellemetlen stílusú beavatkozás, vizsgálat.

Szerinted korrekt eljárás ez?

2011. jún. 21. 16:09
 27/52 anonim ***** válasza:
70%
Adj legközelebb egy ötvenest neki, legközelebb nem fog késni. Bár a kötekedő stílusod miatt szerintem eleve nem csíphet téged. Gondolom ott is megmondod a frankót, ahogy kolopelének meg a többi válaszolónak is beszóltál. Ne csodálkozz ha mindenki palira vesz. Nem nyerő a stílusod.
2011. jún. 21. 21:30
 28/52 anonim ***** válasza:
70%

Kedves retardált 74%-os barátom!

Az orvosnak nem csak annyi a dolga, hogy szakrendeljen. Ha késik, azért késik, mert előtte fontosabb dolga volt. (pl. osztályon) Ne hidd már, hogy az egészségügy arról szól, hogy mosolyogva kinyalják a hátsódat lóf@sz fizetésért. Gondolom nem a traumatológián kellett várnod rupturált aortával...nyomorék

2011. jún. 21. 21:59
 29/52 A kérdező kommentje:

"Örülj, hogy 90 ezret megkapsz egy hónapban, - halvány lila füstöd nincs arról, hogy miből élnek meg emberek Magyarországon, - ugyanolyan beszélő, lélegző, Földön élő emberek, mint amilyen én, vagy akár Te is vagyunk. "

Akkor majd elmennek az orvosok. De ne sípákolj, hogyha nem kapsz orvosi ellátást.

És azért egy orvos nem olyan mint a többi ember. Életekért felel. Mint egy pilóta. Azt meg is fizetik. HA egy utcaseprő rontja el a munkáját akkor max a fél utca leveles marad.

2011. jún. 21. 22:42
 30/52 anonim ***** válasza:
50%
Azért ehhez annyit hozzáfűznék a kérdező előtti válaszolónak, hogy arról hogy mennyit keres egy orvos nem a beteg tehet, ahogy egy üzlet alkalmazottja se vágjon fancsali képet ha annyiért vásárolok mint az ő egy évi fizetése. Az más, hogy közbejöhet egy sürgős eset, ami miatt késik, az én magán orvosomat sem bírtam két napon át elérni, pedig joggal várhatnám el annyi pénzért, ám végül meglett az ésszerű miértje a dolognak. De még egyszer mondom, soha nem a beteg tehet arról hogy az orvos mennyit keres. Általában milliókat, még ha nem is legálisan. A sebészek legalábbis, meg általában akik műtenek már évek óta. Aki meg még kezdő majd az is feljebb jut, ha igazán tehetséges.
2011. jún. 21. 22:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!