Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Havi 50 ezres megtakarítással...

Havi 50 ezres megtakarítással 23 évig tart egy 14 milliós lakást elérni. Normális ez?

Figyelt kérdés
Átlagos fizetéssel és életpályával számolva. Mi a francért élünk, ha csak 50 évesen lehet saját lakásunk? Vagy mindez a bankok műve, hogy szolgává tegyenek mindenkit? Vagy tényleg ilyen drága az építőanyag? Nem értem, valami nagyon nagy baj van az otthonteremtéssel. Életet kezdő fiatalok, ti nem vagytok dühösek emiatt?
2011. jún. 9. 22:59
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
61%

ma 23:20

Frankó borospince van alatta, ciszterna, ásott kút szőlő meg amit akarsz.

Hétvégi ház jelenleg. De 15 évig laktak ott, és kifűtötték egy olajkályhával pedig sokkal keményebb telek voltak, igaz filléres cucc volt a tüzelő nem úgy mint manapság..

2011. jún. 9. 23:23
 12/47 tetro ***** válasza:
45%
én egyetemista vagyok, meg elég fiatal is. persze ez csak viszonyítás kérdése. mondjuk havi 200-300ezret félre tudok tenni. ami így soknak hangzik, de igazából mindig jön valami amire kell belőle. magyarul még így, hogy az átlagnál valamivel jobban keresek, nincsenek még gyerekeim, így is elképzelhetetlen távolban van, hogy bármikor legalább egy két szobás lakást vegyek. de valójában nem is ez a baj. mert nem olyan nagy dolog az, hogy az ember nem a saját lakásában él. a gond inkább az, hogy a többségnek nincs olyan biztos állása, hogy lazán kifizessen egy albérletet. és hogy félre tudjon annyit tenni, hogy legalább néhány hónapig ne legyen gond, ha munkahelyet kell váltani. ez a gond, és nem az, hogy nincs a nevünkön saját lakás.
2011. jún. 9. 23:24
 13/47 anonim ***** válasza:
93%

ma 23:22

Azt akartam mondani vele, hogy ragaszkodnak a sajáthoz, és a pénzt rohasztják benne, de az már nem esik le nekik, hogy előbb utóbb egy kanyit sem fog érni, és a gyerekük meg ottmarad földönfutóként mert ház se lesz meg pénz se.

De azért mind a két szülő végiggürizi az életét hogy a számlákat fizetni tudják..

És nem veszik észre, hogy végig ráfizetnek az egészre!

2011. jún. 9. 23:26
 14/47 A kérdező kommentje:
Építőipar romokban, az emberek nem tudnak lakást, házat venni. Ügyvédjelöltként 2008 elején még havonta 3 ingatlan adásvételit készítettem, 2010-ben összesen 1-et! Annak a 14 milliós lakásnak 3-4 millió lenne a reális ára a fizetésekhez képest. Igaz, akkor lehet hogy külföldiek felvásárolnák őket. Valami nagyon-nagy baj van, és nem tudom, mit lehetne tenni! Ha a bankok mindenkit lakókocsiba küldenek, ki fogja megfizetni, belakni a rengeteg öregedő üresen maradt lakást? Ingatlanmaffiózók vásárolják fel mindet? Milyen világ lesz? Valaki nem hallja meg a kiáltásomat, aki tehetne valamit ezen agyrém ellen?
2011. jún. 9. 23:30
 15/47 anonim ***** válasza:
61%

De mondhatnék egy hasonlító példát is.

Állam megemeli a benzint, lezuhannak az autóárak.

Állam megemeli az adót vagy a gázárakat vagy más jogcímen fizettet többet pl bevezetik ezt a kötelező hőtechnikai tanusítványt vagy mi a bánatot.

Már negyed annyit sem ér az ingatlan.

2011. jún. 9. 23:31
 16/47 anonim ***** válasza:

23:26

Tehát szerinted ha valaki vesz egy saját házat (akár 20 év munkájából), az kidobott pénz, a gyerekeinek abból semmi haszna nem lesz.

Ha viszont albérletre költi ugyanazt a pénzt, az jó befektetés, és a gyerekek is jól járnak majd .

Jól értem, tényleg így gondolod??

2011. jún. 9. 23:34
 17/47 anonim ***** válasza:
75%

1990-ben valami 3-4 milliárd dollár volt az államadósság.

2011-ben 135 milliárd dollár, és évi 14 milliárd dollár a kamat rá.

2008-ban hivatalosan 80 milliárd dollárnyit nyilatkoztak de köztudott, hogy ez közmetikázva van.

Ebből nincs kiút, és előbb utóbb megunják a hitelezők is, és akkor összeroppan itt minden, szerintem még villany víz se lesz. Se semmi.

2011. jún. 9. 23:36
 18/47 tetro ***** válasza:
az a baj, hogy ez így amit a kérdező ír, sajnos hülyeség. ha kicsit értenél a közgazdaságtanhoz, akkor nem írnál olyat, hogy kerüljenek a lakások 3-4 millió forintba. mitől kerüljenek annyiba? piacgazdaság van, és az árakat a piac alakítja. jön a meglepetés, a lakások annyiba kerülnek, amennyiért van rájuk kereslet. mert bármilyen hihetetlen a lakások ilyen áron is elkelnek. különben nem ennyiért árulnák őket. ha olcsóbbak lennének valami állami szabályozás által (azt meg mégis hogy?), akkor külföldiek és spekulánsok pillanatok alatt felvásárolnának mindent. sajnos ez van. jelenleg ennyi a lakások piaci értéke. a borzalmas, hogy a többség keresete ehhez képest viszont röhejes. előbb-utóbb szemlélet váltásra lesz szükség, mert nem lesz több olcsó panel program. át kell szokni az albérletekre.
 19/47 A kérdező kommentje:
Ne menjünk el a klasszikus albérlet vs. Saját lakás vitára, ami egy meddő, közhelyes vita, mint az abortusz, halálbüntetés, eutanázia és Trianon.
 20/47 anonim ***** válasza:

ma 23:34

Így gondolom.

Egy ház van a nevemen, és két föld, és alig tudok megélni a másfél szobás albérletemben a 85 ezer nettos fizetésemből.

Ebből a fizetésből nem tudnám fentartani a saját házamat, se eladni nem lehet, se kiadni vidéken csak szarér hugyér, munka meg nincs.

Párom a budapesti házát árulja kertvárosi kerületben 20 millióért, nem tudnak ennyit összeszzedni az emberek...

15 meg 18 milliós ajánlatokkal jönnek, meg valaki már kocsit is be akart számittatni..

2011. jún. 9. 23:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!