Miért támogatják sokan a sorkatonaság visszaállítását?
Támogatom, annak ellenére hogy én nem voltam, mert mire végeztem a főiskolán addigra már pont nem volt aktuális.
De ha menni kéne, szó nélkül mennék még most is, valahogy kötelességemnek is érzem.
Következzetek meg, de én úgy tudom, hogy csak az SZDSZ volt oda nálunk, hogy szűnjön meg a sorkatonaság. Más pártnál mintha nem lehetett volna ilyenről hallani.
Azért én, Petronius válaszolón kicsit meglepődtem, hogy valamit nem említett meg, miszerint nem egy ember akart kibújni a sorkötelezettség alól, nem véletlenül jöttek elő az álhomoszexuálitásukkal, meg minden más ürügyet kitaláltak, de volt már olyan is, hogy egyszerűen nem is foglalkoztak a behívóval, igaz a sorkatonaság megszűnése előtti években már szinte, már nem igazán volt negatív következménye, egyszerűen nem volt értelme vele foglalkozni. Azt se felejtsük el, hogy a sorkatonaság megszűnése, egy folyamat része volt, előtte már sokkal kevesebb volt az idő (úgy tudom, hogy 6 hónap, de mintha, valami 3 hónap is rémlene), de már, egyes laktanyákban látható személyek láttán is lehetett látni, hogy beengedték a punkokat (ha jól tudom, Tomcat is írt róla, ha már nála tartunk, ő már lediplomázott, utána került be, innen is látszik, hogy a sorkatonaságnál nem csak a kor számított).
Hadseregnél valamit kell tenni, ez igaz, de az újbóli sorkatonaságnál, több lenne az ellenkezője, mint a támogatója. Ezért is, amondó vagyok, hogy valamit kezdeni kell a hadsereggel, de a sorkatonaság újbóli bevezetése már keményebb dió, mondom úgy, hogy támogatom a nemzeti szocializmust, de a sorkatonaság kérdésénél is, reálisabbnak kell lennünk.
„...támogatom a nemzeti szocializmust, de a sorkatonaság kérdésénél is, reálisabbnak kell lennünk.”
Nem feltétlenül nemzeti szocializmus kérdése. Legalábbis eddig többnyire nem az volt.
Mi a tököm értelme van ennek? A katonaságnak semmilyen népnevelő hatása nincs én már egy éve a rendszerben vagyok és ellenzem a sorkatonaságot mert aki nem hivatástudatból jön ide arra nincs itt szükség és pénzkidobás.
Én nem tapasztaltam semmi nevelő hatást ,mert nem az a feladata a seregnek. A NEVELÉS A SZÜLŐ DOLGA ÉS NE HÁRÍTSUK MÁR RÁ A SEREGRE AZT A HIBÁT ÉS FELELŐSSÉGET AMIT AZ ELŐZŐ GENERÁCIÓK VÉTETTEK ,MERT EZ AZ Ő HIBÁJUK!!!!!
Sokan valóban azt hiszik, hogy ott a fiúkat rendre és fegyelemre tanítják, de valójában csak arra, hogy hogy lehet megalázva lenni, és később, ha valaki bennmarad, másokat megalázni.
Jól van így, hogy nem kell sorkatonának állni. Aki katona akar lenni, az úgyis jelentkezik valami olyan helyre, ahol kiképzik, (pl. a Zrínyire, vagy most a Ludovika éli reneszánszát), de én azt mondom: éljen a béke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!