Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támogatják sokan a...

Miért támogatják sokan a sorkatonaság visszaállítását?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és kifejezetten örülök, hogy nem kell katonának lennem. Az szerintem hülye érv, hogy ott megtanítanának a rendre, azt nem 18 évesen kellene elkezdeni.
2011. máj. 29. 16:37
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
22%

"Szerinted mi hasznuk van belőle az embereknek? "

Pont erre próbáltam rávilágítani. Hogy ne azt nézd, neked hol lesz belőle hasznod...

2011. máj. 29. 20:16
 32/56 anonim ***** válasza:
23%

"X ideje is szarul működött, rengeteg volt katona lett feleségverő iszákos senkiházi söpredék szadista féreg.

De lettek mintaapák stb."

1,Ha nem voltál katona honnan tudod,hogy miként működött?

2,Igen ám,de nem mindegy,hogy 100 emberből 80 olyan amilyen vagy éppen 16.

Neked sem mindegy,hogy körülötted milyenek az arányok.

"Pont erre próbáltam rávilágítani. Hogy ne azt nézd, neked hol lesz belőle hasznod..."

Szövegértelmezés...

Idézem magam.

"X embernek adok munkát.

Szerinted mi hasznuk van belőle az embereknek?"

Azt állítottam,hogy dolgoztatok valahány embert.

Utána visszakérdeztem,hogy akiket dolgoztatni kívánnék egyszer majdan mi hasznuk lesz ő nekik abból,hogy megtanulták azt,hogy amikor azt mondja a főnök,hogy holnap reggel nem 10-kor kezdesz hanem fél tízkor akkor az szent,különben repülsz.

2011. máj. 29. 20:24
 33/56 anonim ***** válasza:
49%

"1,Ha nem voltál katona honnan tudod,hogy miként működött?

2,Igen ám,de nem mindegy,hogy 100 emberből 80 olyan amilyen vagy éppen 16.

Neked sem mindegy,hogy körülötted milyenek az arányok.

"

1. apán és nagyapám volt katona, továbbá nagybátyám volt katona, olvasok könyveket, nézek dokumentumfilmeket, használom az internetet stb.

2. 100 katonából 60 lett r*hadék. most csak mondtam egy számot, csakúgy mint te. egyikünk sem fog tudni pontos becslést adni.

Továbbra sem érted a mondandómat.

2011. máj. 29. 20:39
 34/56 anonim ***** válasza:
55%

"

Azt állítottam,hogy dolgoztatok valahány embert. "

ööö

"Vállalkozó vagy.

X embernek adok munkát. "

Lásd be, hogy egy kicsit nehéz volt kihámozni, mégis mi a francot szeretnél :)

"amikor azt mondja a főnök,hogy holnap reggel nem 10-kor kezdesz hanem fél tízkor akkor az szent,különben repülsz."

Ott rontasz megint, hogy erre már azelőtt rá kell jönnie, mielőtt munkába áll.

Ugyanis NEVELÉS kérdése. Nem a főnöknek kell nevelnie. Illetve ha már neki kell akkor régen rossz.

2011. máj. 29. 20:42
 35/56 anonim ***** válasza:
55%

"Ha nem voltál "

Egyébként ez külön vicces, mivel azt hiszed, hogy fiatalabb vagyok nálad, pedig tutira nem :)

Amúgy autó sem voltam, mégis tudom hogyan működik, továbbá gáztűzhely sem voltam, mégis tudom hogyan működik.

2011. máj. 29. 20:43
 36/56 anonim ***** válasza:
18%

"100 katonából 60 lett r*hadék"

"apán és nagyapám volt katona, továbbá nagybátyám volt katona,"

Mind a hárman azt mondták amit te?

Ha igen akkor mondandód alapján arra merek következtetni,hogy szerinted minden olyan ember,aki azt állítja,hogy rossz volt az szentigazat beszél,aki meg azt meri állítani,hogy haszna volt az alapkiképzésnek az egy r*hadék.

Köszönöm milliók nevében.

"Lásd be, hogy egy kicsit nehéz volt kihámozni, mégis mi a francot szeretnél"

Sajnálom,elírtam,fáradt vagyok.

tehát VÁLLALKOZÁSOM van.Cégem van.

Én adok munkát.

"Ott rontasz megint, hogy erre már azelőtt rá kell jönnie, mielőtt munkába áll.

Ugyanis NEVELÉS kérdése. Nem a főnöknek kell nevelnie. Illetve ha már neki kell akkor régen rossz."

És pontosan ez a baj,hogy nem jön rá.

Ha munka előtt nem mutatja meg neki senki,hogy mi lesz akkor nem fogja tudni.

A szülők nem tudják úgy átadni a dolgokat.

A szülő nem fogja minden reggel azt mondani,hogy csinálj meg 40 fekvő támaszt különben nem kapsz kaját.

A katonaságon megmondták.Ha a szülő nem mondja meg akkor azt hiszi munkába is csak azt kell csinálnia amit éppen szeretne.

Erre volt az egyik ismerősöm egy jó példa akit már korábban leírtam és nem ő az egyedüli.

Oké,hogy itt vagy te is 16-17-18 vagy isten tudja hány évesen,de kíváncsi lennék a hozzáállásodra ha mondjuk 1 hónapig a szennyvízcsatornákba kellene járkálni,hogy nehogy dugulásveszély alakuljon ki.

Nem fogadom el ellenérvnek azt,hogy emiatt tanulsz.

2011. máj. 29. 20:54
 37/56 anonim ***** válasza:
49%

"Köszönöm milliók nevében."

Nem ugyanis egy dolgot elfelejtesz: hogy mindhárman (mert nagybátyám is volt katona ugye) elmondták mindkét oldalát a dolognak. az, hogy te mire következtetsz, már nem az én dolgom.

szövegértés ugye... :)

2011. máj. 29. 20:56
 38/56 anonim ***** válasza:
22%

"Amúgy autó sem voltam, mégis tudom hogyan működik, továbbá gáztűzhely sem voltam, mégis tudom hogyan működik."

Nem bizony,de ennek ellenére mindennap használod a tárgyakat.

Katona,rendőr,tűzoltó,ács,vagy ehhez hasonló gondolom egy percig nem voltál.

Honnan is tudhatnád,hogy miként működik?

2011. máj. 29. 20:56
 39/56 anonim ***** válasza:
55%

"A szülők nem tudják úgy átadni a dolgokat."

De áttudják, nekem át tudták. Katonaság nélkül is :) (dacára annak, hogy apám volt katona)

"A szülő nem fogja minden reggel azt mondani,hogy csinálj meg 40 fekvő támaszt különben nem kapsz kaját. "

Tehát ha nem csinálok minden reggel 40 fekvőt, akkor nem lehetek fegyelmezett, kötelességtudó ember? Nem lehet munkamorálom? -.-

"Ha a szülő nem mondja meg akkor azt hiszi munkába is csak azt kell csinálnia amit éppen szeretne. "

ebben az esetben már szellemi fogyatékosságról beszélünk, illetve a nevelés teljes hiányáról. most ugye egyesek szerint minden második fiatal ebben a "szindrómában" szenved :)

"Katona,rendőr,tűzoltó,ács,vagy ehhez hasonló gondolom egy percig nem voltál.

Honnan is tudhatnád,hogy miként működik?"

Gondolom te mindegyik voltál, így tudod miként működik...

Amúgy tanulni, tájékozódni mindig lehet. Nem kell ahhoz az adott szakmát művelni, hogy tudjam mit miként csinál.

2011. máj. 29. 21:01
 40/56 anonim ***** válasza:
20%

"De áttudják, nekem át tudták. Katonaság nélkül is"

Mondtam,van egy ismerősöm aki ellenőrzi a csatornákat.Beszervezlek egy hónapra és majd akkor újra visszatérünk a dologra.

Majd ahányszor visszahallok akár egy nyögést is mindig húzok egy strigulát a szoba falára úgy is festeni tervezek.

"Tehát ha nem csinálok minden reggel 40 fekvőt, akkor nem lehetek fegyelmezett, kötelességtudó ember? Nem lehet munkamorálom? -.- "

Ezt hívják hasonlatnak.

ne forgasd ki a szavaimat mert azt nem szeretik az emberek.

"Gondolom te mindegyik voltál, így tudod miként működik...

Amúgy tanulni, tájékozódni mindig lehet. Nem kell ahhoz az adott szakmát művelni, hogy tudjam mit miként csinál."

Nem voltam mind.Alapszabály,hogy amihez hülye vagyok nem szólok bele.

Attól,hogy elolvasol egy 100 oldalas hobbi könyvet a tetőfedésről még nem adnám oda neked a munkát,sőt még akkor se ha lenne egy 2 hetes tanfolyamod.

2011. máj. 29. 21:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!