Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támogatják sokan a...

Miért támogatják sokan a sorkatonaság visszaállítását?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és kifejezetten örülök, hogy nem kell katonának lennem. Az szerintem hülye érv, hogy ott megtanítanának a rendre, azt nem 18 évesen kellene elkezdeni.
2011. máj. 29. 16:37
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
18%
én nem értek ezekhez de szerintem ha 1 országnak nincs megfelelő védelme(pl nincsenek katonák) akkor azt az országot eltiporják előbb vagy utóbb.
2011. máj. 29. 17:25
 12/56 anonim ***** válasza:
88%

Én is örülök kérdező ;)

Jah és aki annyira küldene minket katonáskodni az csak ne nagyon ássa magát bele, ugyanis egészségileg is megfelelőnek kell lenni oda.

Én ha bemennék és szűrnének drogra rögtön ki is zavarnának a THC szintemmel, nehogy azt higgyétek már itt páran hogy mindenkiből százados lenne..

Az meg mondhatom nagyon nagy élmény hogy kiküldenek egy kutya helyre ahol 10éve lepusztult Rádiótornyot kell őrizni, mintha az ufokat annyira érdekelné

18/F

2011. máj. 29. 17:29
 13/56 anonim ***** válasza:
71%

Előző vagyok, és ne akarják már ránk erőszakolni azt amire a karomat nem mozdítanám meg.

Aki akar legyen önkéntes és dögöljön bele valahol a dum-dum golyózáporba. Senkinek nem fog hiányozni.

2011. máj. 29. 17:31
 14/56 anonim ***** válasza:
77%
A sorkatonaságnál soha nem a rendre tanították az embereket, hanem egy rakás frusztrált kishitű szociopatának adtak lehetőséget arra, hogy roppant unintelligens módon kiéljék a negatív hajlamaikat mások megalázásával, tehetetlenségükkel való visszaéléssel.
2011. máj. 29. 17:33
 15/56 anonim ***** válasza:
43%

"kkor azt az országot eltiporják előbb vagy utóbb.

"

az, hogy NATO, mond neked valamit?

szerintem nem....

2011. máj. 29. 17:35
 16/56 anonim ***** válasza:
63%

Bár én magát a sorkatonaság visszaállítását nem támogatom, azért vannak ott olyan nem haszontalan dolgok, amik iskolai keretek között is hasznosak volnának, amiből fegyelmet, tekintélytiszteletet és valami alapvető erőnlétet ki lehetne hozni, mert most pont ezek hiányoznak. A gyerekeket le kell kötni, megtanítani, hogy hogyan használják a szabadidejüket, és akkor majd nem 40kg-os egymás lábát lehányó senkiháziak lesznek belőlük.

Ehhez nem kell katonaság, csak például kötelező délutáni szakkörök.

2011. máj. 29. 17:42
 17/56 anonim ***** válasza:
43%
petronius mondtam is hogy nem vágom a témát. de bas*ki ha tegyük fel van A ország jelentős katonasággal és van 1 B ország katonaság nélkül és támad valami összetűzés B ország bas*hatja. ja és NATO.. fas*a hogy minket más véd nem mi magunkat...
2011. máj. 29. 17:48
 18/56 anonim ***** válasza:
41%

szerintem jó lenne,

mi van ha valami ország megtámad, jönnek az oroszok megint, akkor cseszhetjük 40 évig újra.

Nato is tökk mindegy, oda is kellenek katonák

2011. máj. 29. 17:49
 19/56 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen érthető, hogy sokan nem szeretnének bunkó, parancsolgató emberek között lenni. Ellenben azt gondolom, egy ország részéről felelőtlenség, ha nem gondoskodik a férfi állampolgárok alapfokú katonai képzettségéről.
2011. máj. 29. 17:51
 20/56 anonim ***** válasza:
47%

Jogodban áll örülni, - Kérdező, - de szerintem sok dolgon nem gondolkodtál el még, ami ezzel összefüggésbe hozható...

Tudod-e, hogy mi a betyárbecsület, a kötelességtudat, a felelősségtudat, a bajtársiasság, a közérdek, a távlati, nemesebb célért való lemondás készsége, az önfegyelem, az állóképesség, a gyakorlatiasság, a határozottság, a jó kiállás, a konkrét vélemény, ill. elképzelés, egy konkrét cél kivitelezését követő elégedettség, a jó fizikum, a tettrekészség, a közösség ereje, a közös cél megvalósítása, a hazafiasság, az alkalmazkodási készség, a rend, az ápoltság, a tisztaság, a rendszeres életvitel, a szolidaritás, az empátia - és hasonló értékek?

Mindazokon túl, hogy ezekre a képességeidre ráismerhetnél, vagy megtanulhatnád ezek egészséges mértékű alkalmazását, akár - egy életre szóló, igaz - barátokat is megismerhetnél katonaként, s mindezt úgy, hogy sok közös kalandot élhetnél meg katonatársaiddal, miközben megtanulsz a fegyverrel is bánni, amelynek kezelésére az adottságaid a legkedvezőbbek.

Adódik néha úgy, hogy katonákat kell kiképeznem, - csalódást kell okoznom: Nem iszom, nem dohányzom, nem narkózom, rendezett életet élek, nincsenek szadista hajlamaim, és még egyetlen általam kiképzett katona nem fordult el tőlem az utcán, nem ment át az utca túloldalára, ha felismert, és nem is "köpött utánam", hanem őszinte örömmel jött oda hozzám köszönni, ha rám ismert.

A Honvédség már nem nyolcelemis, suttyó, alkoholistákból áll, - szélsőségeket minden társadalmi rétegben találhatsz.

Azt viszont tudnod kell, hogy manapság hamar lapátra kerül az a Honvédségnél, aki nem rendezett életet él, - mert előbb-utóbb "fegyveres szolgálat ellátására méltatlanná" nyilvánítják, - mint ahogy lehetett is hallani néhány hírben arról, hogy egy-egy szerződéses katonának, vagy tisztnek, tiszthelyettesnek azonnali hatállyal felmondtak, amikor nem tudott viselkedni. Az, hogy a vezérkar, vagy a HM körül bűzlik időnként valami, az nem a közkatona sara, - a közkatona még a nehéz időkben is megpróbálja becsülettel teljesíteni a hivatását. Saját elgondolásból, nem úgy képzelném el a sorkatonai kötelezettség teljesítését, - amennyiben bevezetnék, - hogy akinek csak lehet, minél jobban ártani, sőt!... Ha rajtam múlna, csak annyi ideig kellene sorkatonai szolgálatot teljesítenie a sorállománynak, ameddig számot nem ad arról, hogy tartósabb ideig (pl. két hét) azonosan magas színvonalon képes helytállni a feladatkörében. Akinek hosszabb ideig sikerül ezeket a szakmai fogásokat elsajátítania, annak tovább, akinek rövid idő alatt sikerülne ugyanez, az rövidebb ideig lenne szolgálatban. Ez motiváció, - mégpedig eléggé komoly motiváció lehetne! Más, elvi kérdés, hogy alkalmazható-e hasonló sablon a továbbképzések szintjén, - de ebbe nem is érdemes belebonyolódni, mert még a sorkatonai szolgálat bevezetése sincs porondon, így oktalan ilyesmin elmélkedni.

Bízom abban, hogy egy kicsivel másként tekintesz az esetleges sorkötelezettség intézményére ezt követően!

2011. máj. 29. 19:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!