Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támogatják sokan a...

Miért támogatják sokan a sorkatonaság visszaállítását?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és kifejezetten örülök, hogy nem kell katonának lennem. Az szerintem hülye érv, hogy ott megtanítanának a rendre, azt nem 18 évesen kellene elkezdeni.
2011. máj. 29. 16:37
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
36%

"Egyébként ez külön vicces, mivel azt hiszed, hogy fiatalabb vagyok nálad, pedig tutira nem :)"

Ez meg már szimpla matek.

Ha én voltam sorkatona és te már nem voltál mert beszüntették 2004-be akkor ki az idősebb?

2011. máj. 29. 21:09
 42/56 anonim ***** válasza:
58%

"Ha én voltam sorkatona és te már nem voltál mert beszüntették"

Nem azért nem voltam sorkatona, mert megszüntették.

2011. máj. 29. 21:12
 43/56 anonim ***** válasza:
55%

"ne forgasd ki a szavaimat mert azt nem szeretik az emberek."

ezt én is írhattam volna neked.

2011. máj. 29. 21:13
 44/56 anonim ***** válasza:
55%

"Alapszabály,hogy amihez hülye vagyok nem szólok bele.

Attól,hogy elolvasol egy 100 oldalas hobbi könyvet a tetőfedésről még nem adnám oda neked a munkát"

Attól vagyok hülye, mert nem egyezik a véleményem a tieddel? Egyébként ha nem voltál Tűzoltó, orvos stb. akkor minek hoztad fel példának? Az, pedig, hogy egyik ismerősöd csatornázó, nem tudom, hogy hol releváns a katonaság szempontjából. Miért kéne nekem csatornázni? miért kéne nekem megtanulni azt a szakmát, csak azért, hogy véleményt nyilvánítsak róla?

ennyi erővel senki nem beszélhetne semmiről...

remek érvelés...

Nem is kell odaadnod azt a munkát, ugyanis, ha tetőfedő akarnék lenni, akkor már tetőfedő lennék valószínűleg...

ja és az életemet meg majd irányítom én. te nem fogod. További szép estét! :)

2011. máj. 29. 21:17
 45/56 anonim ***** válasza:
13%

"Attól vagyok hülye, mert nem egyezik a véleményem a tieddel? Egyébként ha nem voltál Tűzoltó, orvos stb. akkor minek hoztad fel példának?"

Nem.Én ilyet sose állítanék senkiről sem.Ismét forgatsz és még mindig nem értelmezel.

Az a probléma,hogy megpróbálsz megmagyarázni olyan dolgot amiről semmi élményed sincs,csak hallásból és könyvből ismered.

"Az, pedig, hogy egyik ismerősöd csatornázó, nem tudom, hogy hol releváns a katonaság szempontjából. Miért kéne nekem csatornázni? miért kéne nekem megtanulni azt a szakmát, csak azért, hogy véleményt nyilvánítsak róla?"

Az a baj,hogy te csak az egyes kommentjeimet értelmezed.

Hogy mi volt 4-5 kommenttel ezelőtt abba belesz*rsz.

Arra fel hoztam példának,hogy a katonaság megtanított az embereket arra,hogy ne nyavalyogj munka közben hanem csináld amit mondanak.

És nem a vélemény nyilvánítással van a baj hanem azzal,hogy olyat akarsz megmagyarázni amiben nincs tapasztalatod.

Ez pont olyan mint hogy ha meg akarnád mondani az orvosnak,hogy ne X gyógyszert írjon fel hanem Y mert az nekem tutira jó mert tegnap olvastam valamelyik idétlen magazinba,hogy az nem hizlal.

"ja és az életemet meg majd irányítom én. te nem fogod. További szép estét! :)"

Add fel, szerintem is.

2011. máj. 29. 21:30
 46/56 anonim ***** válasza:
20%

Teljes mértékben támogatom a sorkötelezettséget. De szerintem ez a nőkre ugyanúgy ki kellene terjeszteni, ahogy a férfiakra úgy ahogy Izraelben van.

Okai: csökkenthető a fiatalok munkanélkülisége. Amíg sorkatona, addig minimálbért + kaját szállást kapnának.

Akinek megtetszik később maradhatna a fegyveres testületben.

Ott válik igazán felnőtté az ember.

A katonaság helyett polgári szolgálat is választató lehetne. Egy szociális intézményben eltöltött idő alatt sokat tapasztalna a fiatal.

Fejlett Ny-Eu-i államnak esze ágában sincs a sorkatonaság eltörlése pl. Német o.-nak sem.

2011. máj. 29. 21:33
 47/56 anonim ***** válasza:
30%

"csak hallásból és könyvből ismered. "

ennyi elég is.

2011. máj. 29. 21:42
 48/56 anonim ***** válasza:
67%

"Arra fel hoztam példának,hogy a katonaság megtanított az embereket arra,hogy ne nyavalyogj munka közben hanem csináld amit mondanak.

És nem a vélemény nyilvánítással van a baj hanem azzal,hogy olyat akarsz megmagyarázni amiben nincs tapasztalatod. "

Én meg mondtam, hogy ez a család feladata, te erre valami homályos demagóg érveléssel álltál elő, hogy márpedig a család ezt nem tudja, csak a katonaság. Az, hogy mi volt 4-5 kommentel ezelőtt és miket írtál most, azért összefügg nem? akkor mégis csak jó helyen kapizsgálok?

Na és ha nincs benne tapasztalatom? Nem hiszem, hogy neked például vannak miniszterelnöki tapasztalataid, de bizonyára válaszoltál már miniszterelnökökkel kapcsolatos kérdésbe is, nem? :)

"Ez pont olyan mint hogy ha meg akarnád mondani az orvosnak,hogy ne X gyógyszert írjon fel hanem Y mert az nekem tutira jó mert tegnap olvastam valamelyik idétlen magazinba,hogy az nem hizlal.

"

Hát azért nem egészen...

a véleményem nem dilettáns vélemény, ugyanis alátámasztható példákkal. Ha kívánod e-mailben elküldöm neked az apám, ill. nagyapám által mesélt sztorikat katonatársakról, meg arról is, aki apám egyik legjobb barátja volt, de főbe lőtte magát a katonaság alatt átélt szexuális (igen homoszexuális) zaklatások miatt. Attól még, hogy te szeretnéd makulátlannak és a nevelésre ill. szocializációra egyedüliként hívatottnak hinni a katonaság intézményét, még nem lesz az :)

"Add fel, szerintem is."

Igen, valóban feladom, mert te is elfogult vagy és én is.

Egy kicsit túlzásnak éreztem azt, ahogy "megszólítottál" : talán remeg a lábad stb. című beszólás.

Az, hogy valaki nem óhajt veled parttalan vitát folytatni, nem azt jelenti, hogy te lehengerelted.

Úgy látom vitakultúrát nem tanítottak neked a sorkatonaságánál. Szervusz!

2011. máj. 29. 21:50
 49/56 anonim ***** válasza:
5%

"Én meg mondtam, hogy ez a család feladata, te erre valami homályos demagóg érveléssel álltál elő, hogy márpedig a család ezt nem tudja, csak a katonaság. Az, hogy mi volt 4-5 kommentel ezelőtt és miket írtál most, azért összefügg nem? akkor mégis csak jó helyen kapizsgálok?"

Nem a család nem tudja.

Én ezt nem állítottam így konkrétan.

Van olyan amikor egyáltalán nem,van amikor tökéletesen is túl.

Két szűrő is működött egyszerre.

"Na és ha nincs benne tapasztalatom? Nem hiszem, hogy neked például vannak miniszterelnöki tapasztalataid, de bizonyára válaszoltál már miniszterelnökökkel kapcsolatos kérdésbe is, nem?"

Már hogy ne tettem volna.

Más a vélemény nyilvánítás és más az,hogy ott ülök/ültem és meg tudom bizton állítva mondani a dolgokat.

Nem tudom ezért merek feltételezni,de ha jön velem szemben egy olyan,akiről azt gondolom,hogy bizony ő már csinált hasonlót ott van az elnök mellett akkor elgondolkodok,hogy lehet igaza van.

"Ha kívánod e-mailben elküldöm neked az apám, ill. nagyapám által mesélt sztorikat katonatársakról, meg arról is, aki apám egyik legjobb barátja volt, de főbe lőtte magát a katonaság alatt átélt szexuális (igen homoszexuális) zaklatások miatt. Attól még, hogy te szeretnéd makulátlannak és a nevelésre ill. szocializációra egyedüliként hívatottnak hinni a katonaság intézményét, még nem lesz az :) "

Nem akarom beállítani tökéletesnek csak azt nem szeretem ha minden sárral megkenik.

Amikor buliba drogozás közben erőszakolnak meg valakit majd dobják ki a hatodikról az teljesen normális.

Megint nézhetjük az arányokat,de most nincs kedvem hozzá.

"Egy kicsit túlzásnak éreztem azt, ahogy "megszólítottál" : talán remeg a lábad stb. című beszólás."

Nem kell túlzásnak tartani,hanem egyszerűen reagálni rá egy olyan szövegge,hogy Nem így van mert ....

"Úgy látom vitakultúrát nem tanítottak neked a sorkatonaságánál"

Felesleges lett volna.

1,Előbb ütöttek aztán kérdeztek.Mint az életben is általában.

2,Kivel vitázhattam volna.Ott fegyelem volt.

2011. máj. 29. 22:05
 50/56 anonim ***** válasza:
92%

Miért támogatják sokan a sorkatonaság visszaállítását?

18 éves vagyok és kifejezetten örülök, hogy nem kell katonának lennem. Az szerintem hülye érv, hogy ott megtanítanának a rendre, azt nem 18 évesen kellene elkezdeni.

2011. máj. 29. 22:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!