Az eredeti állapot visszaállítását hogyan kell kezdeményezni? Esetleges büntetőper során vagy polgári peres úton, a nyomozástól függetlenül?
ha anyud eladta a lakást és minden papír rendben van, akkor szerintem semmit nem tudsz már csinálni
talán akkor ha kényszer vagy fenyegetés alatt állt mikor aláírta a papírokat és tudja is bizonyítani
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen, tudom, hogy sajnos évekbe telik a nyomozás, a per meg pláne... Nem is fűzök hozzá sok reményt.
Anyám tuti kényszer alatt volt, de ezt már sajnos nem tudjuk bizonyítani.
Nagyon köszönöm, nekem is így rémlett, hogy a büntetőper végén a bíró rendelheti el az eredeti állapot visszaállítását. Övék a lakás - meg a pénz is... jelenleg.
Büntetőperbe be lehet jelenteni a polgári jogi igényt (mint magánfél), vagy külön polgári perben lehet kérni a szerződés érvénytelenítését és az eredeti állapot visszaállítását.
De még mielőtt bármit teszel, mindenképpen keress fel egy ügyvédet, aki tanácsot tud adni arra nézve, hogy a konkrét ügyben érdemes-e pénzt és időt fektetni egy hosszú pereskedésbe!
Még annyi, hogy a büntetőperben a polgári igényedet csak és kizárólag akkor bírálja el a bíróság, ha magánfélként részt veszel az ügyben! Minden egyéb esetben ők csak a Btk. alapján fognak eljárni, és az ott meghatározott szankciókat alkalmazzák.
Még egyszer megismétlem: ügyvéd részvétele elengedhetetlen ebben az ügyben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!