Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz az ebadóhoz? És...

Mit szólsz az ebadóhoz? És ahhoz, hogy aki a híd alatt alszik, az fizessen 50. 000 forintot?

Figyelt kérdés
Nekem pénteken mesélte barátnőm. Csak interneten olvasgatok, híradót nem nézek, max. ha kocsiban ülünk és szól a ClassFm, akkor ott meghallgatom. Ennek a barátnőmnek 1 kutyája van, a másiknak 3, nekem pedig egy a nyaralóba (amikor nem vagyunk ott, a bácsikám vigyáz rá). Totál kiakadtam. Chipet ültetni a kutyákba, meg adót fizetni utánuk? Mikor az 1 kutyás barátnőm mesélte, akkor a hajléktalanos sztorit is hozzáfűzte, és azt mondta Ő már majdnem sírt, mikor meghallotta. Nem elég az, hogy az az ember, aki az utcán alszik, nagy valószínűséggel tönkretette magát vagy kilakoltatták, vagy mit tudom én, fizessen? Miből? És különben is, állítólag demokrácia van. A "tilos a híd alatt aludni" szlogen nem a diktatúrára jellemző? Mi a francokat akar még Őfelsége? Bugyi-adó ne legyen? Szex-adó? Már van hamburger-adó, végül is eggyel több vagy kevesebb már nem számít. A legvégén pedig napi átalányt kellesz fizetni a levegőért, potom 200.
2011. máj. 28. 20:32
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:51

Lenyugodtál?

1. Az ebadó nem helyes! A kutyatartás nem hoz pénzt az embernek, nem növeli a bevételt, így abszolút méltánytalan.

2. Az meg, hogy ráerőltetik az emberre, pláne nem helyes, hiszen sokak évek óta tartanak kutyát, nem most veszik, tehát nem is kalkulálhatták be a beszerzéskor.

3. Épp elég plusz bevétel megy be a kutyás kiadások adótatalmával.

Tehát az ebadó nem más, mint egy méltánytalan kapzsi sarc. Mert gondolom nem kapunk érte semmit (a gutaütésen kívül).

Azzal egyetértek, hogy a kutyaszar otthagyást büntessék meg, mert az valóban ocsmadék.

2011. máj. 29. 10:45
 42/47 anonim ***** válasza:

"Az ebadó nem helyes! A kutyatartás nem hoz pénzt az embernek, nem növeli a bevételt, így abszolút méltánytalan."

A jövedéki adó sem helyes. A dohányzás, ivás nem hoz pénzt az embereknek így abszolút méltánytalan megadóztatni.

2011. máj. 29. 10:49
 43/47 anonim ***** válasza:

"2. Az meg, hogy ráerőltetik az emberre, pláne nem helyes, hiszen sokak évek óta tartanak kutyát, nem most veszik, tehát nem is kalkulálhatták be a beszerzéskor. "

Ezen gondolatmenet alapján semmilyen új adót nem lehetne kivetni, mert a legtöbb ember nem pont akkor kezdett a pillanatnyilag megadóztatandó tevékenységbe hanem már előtte is folytatta azt.

2011. máj. 29. 10:51
 44/47 anonim ***** válasza:
De könyörgöm, egy egyszerű csippel meg lehet úszni azt a párezer forintos ebadót, most komolyan olyan nagy tragédia az? A legtöbb önkormányzat vállalja, hogy még a költségeit is kifizeti egy ilyen csipnek. Csöves témához meg annyit, hogy látom a lepontozás megy, de azt nem magyarázza senki, miért nem mennek el éjszakára a melegedőkre.
2011. máj. 29. 10:55
 45/47 anonim ***** válasza:

"Csöves témához meg annyit, hogy látom a lepontozás megy, de azt nem magyarázza senki, miért nem mennek el éjszakára a melegedőkre."

Mert pl Bp-en van vagy 7500 férőhely de legalább 30 000 "csöves" van. Akik sokszor saját hibájukon kívül kerültek oda. (pl rosszul házasodtak)

Elég méltánytalan h a cigányok akiknek a nagy része sosem dolgozott, lopós bűnöző, kitüntetett figyelemben és empátiában részesülnek, ezzel szemben a hajléktalanok mindig csak "csövesek" akiket lehet -sőt kell is- utálni.

2011. máj. 29. 10:58
 46/47 anonim ***** válasza:
Aham, és a hordóhoz láncol kerti idegbeteg kutyák vajon boldogak? A panelben tökéletesen lehet kutyát tartani, ha jó gazda teszi! Ennyi az egész, könnyű a kertre vagy a lakásra fogni, de valójában csak az ember tehet róla. Igen, ha nincs kedve naponta hatszor levinni akkor ne tartsa panelban. De ez nem azt jelenti, hogy jó gazda mellett lehetetlen és a kutyának rossz. Mondom ezt úgy, hogy nekünk nagy kertünk van, és mégis bent tartom a kutyáim, mert a kutyának az emberre van szüksége, hiába a nagy tér ha nem foglalkoznak vele. Ugyanúgy szenvedni fog csak ez egy kertben kevésbé látszik. Bár szerintem elég nyilvánaló, nálunk az összes kinti kutya üvölt mint az őrült, tönkrevágják a kertet, és ha kiszabadulnak akkor meg akarják ölni az én kutyáim. Na gondolom ez a boldog panelmentesség miatt van.
2011. máj. 29. 13:13
 47/47 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a nagy testű kutyák igen nagy része lusta és keveset mozog, már csak termete miatt is. Így ebből a gondolatmenetből kiindulva, egy picike, egész nap pattogó terriert rosszabb lakásban tartani. Szóval lehet véleményed. Nekem is lehet az a véleményem, hogy halat lehet víz nélkül tartani, csak épp semmit sem ér ha nem értek hozzá... :)
2011. máj. 29. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!