Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz az ebadóhoz? És...

Mit szólsz az ebadóhoz? És ahhoz, hogy aki a híd alatt alszik, az fizessen 50. 000 forintot?

Figyelt kérdés
Nekem pénteken mesélte barátnőm. Csak interneten olvasgatok, híradót nem nézek, max. ha kocsiban ülünk és szól a ClassFm, akkor ott meghallgatom. Ennek a barátnőmnek 1 kutyája van, a másiknak 3, nekem pedig egy a nyaralóba (amikor nem vagyunk ott, a bácsikám vigyáz rá). Totál kiakadtam. Chipet ültetni a kutyákba, meg adót fizetni utánuk? Mikor az 1 kutyás barátnőm mesélte, akkor a hajléktalanos sztorit is hozzáfűzte, és azt mondta Ő már majdnem sírt, mikor meghallotta. Nem elég az, hogy az az ember, aki az utcán alszik, nagy valószínűséggel tönkretette magát vagy kilakoltatták, vagy mit tudom én, fizessen? Miből? És különben is, állítólag demokrácia van. A "tilos a híd alatt aludni" szlogen nem a diktatúrára jellemző? Mi a francokat akar még Őfelsége? Bugyi-adó ne legyen? Szex-adó? Már van hamburger-adó, végül is eggyel több vagy kevesebb már nem számít. A legvégén pedig napi átalányt kellesz fizetni a levegőért, potom 200.
2011. máj. 28. 20:32
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
20%

Ja, de az ellen már nem tudok mit tenni.

Most jön a nagyon elcsépelt rész és pontozzatok le, de úgysem számdékozok egész életemben ebben az országban élni a kutyáimmal... ^^ Nem mintha utálnám vagy mert lehetetlen itt élni (ami igaz) hanem mert érdekelnek más helyek is.

2011. máj. 28. 22:36
 32/47 anonim ***** válasza:
27%
Más országban is van ebadó, csak mondom :)
2011. máj. 28. 22:37
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Mi a francokat akar még Őfelsége? Bugyi-adó ne legyen? Szex-adó?

De legyen. Aki segélyből él és nem fizeti meg a szex adót azt sterilizálják :))))

2011. máj. 28. 22:42
 34/47 anonim ***** válasza:
46%
Olvasd már el amit írtam. :D Más országban is van adó, de ott a körülmények is jobbak a állattartási kultúra szempontjából...
2011. máj. 28. 22:59
 35/47 anonim ***** válasza:
21%

Nem olvastam végig a válaszokat.

"Csak interneten olvasgatok, híradót nem nézek, max. ha kocsiban ülünk és szól a ClassFm, akkor ott meghallgatom."

Elég baj, hogy nem tájékozódsz, de mindegy, nem ez a lényeg.

"Chipet ültetni a kutyákba, meg adót fizetni utánuk?"

Nem meg, hanem vagy. Nekünk is van kutyánk, csipet is ültettünk bele, semmi problémát nem okoz. Egy miliméteres valamiről van szó. Nem muszájból rakattuk bele, hanem például azért, hogy ha netán valamiért elkóborolna, akkor könnyebben meg tudjuk találni. Nem értem a problémát, ettől még nem lesz a kutya egy vérszomjas kiborg.

"Nem elég az, hogy az az ember, aki az utcán alszik, nagy valószínűséggel tönkretette magát vagy kilakoltatták, vagy mit tudom én, fizessen?"

Naív vagy, és a barátnőd is. Én valamiért nem tudom sajnálni azt, aki a híd alatt a saját vizeletében és hányásában fekszik, ahelyett, hogy az üresen tátongó menedékhelyekbe menne, és esélyt próbálna teremteni magának az újrakezdésre. Ja persze, az ilyen helyeken nem lehet inni.

"És különben is, állítólag demokrácia van."

És ez azt jelenti, hogy mindent szabad? A demokrácia abban teljesedik ki, hogy az ember azt mond amit akar, és választott képviselők útján saját maga dönt az életéről. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek szabályok.

2011. máj. 28. 23:35
 36/47 anonim ***** válasza:
69%

Na csak végigolvastam a válaszokat és meg vagyok lepve. Valaki húzza a száját, mert ki kell fizetnie a kutyának az oltást? Valakinek az jut eszébe, hogy évi párezer forint miatt kidobja a kutyáját? Milyen dolgok ezek? Amikor én kutyát vállaltam, akkor előre tájékozódtam, hogy körülbelül mennyi plusz költséggel fog ez járni, és eszembe nem jutna bármilyen okból is kirakni az utcára vagy egy menhelyre, akkor inkább a magam szükségleteiből is lejjebb vinnék. Milyen felfogás ez? Az embernek azért kell a kutya vagy bármely állat, hogy társa legyen, nem azért hogy elmondhassa, hogy neki bizony kutyája van. Nem semmi.

Ui.: Budapest nagyobb, mint Bécs.

2011. máj. 28. 23:43
 37/47 anonim ***** válasza:
65%

Az ebadó valahol jogos.A férjemet tavaly nyáron közmunkára osztották be.Egy hónapig reggel hattól délután kettőig az volt a dolguk,hogy a kutyaszart kellett nagynyomású viz slaggal levarázsolni a járdákról,amihez fertőtlenitőszert is kellett adagolni,plussz reggelente tankolni a locsolókocsiba,plussz a fizetésük.

-A hajléktalanok büntetésén két órán keresztül röhögtem.Mégis mit fognak tenni a hatvanéves szakállas bicegő rongyos öregemberrel, ha nem képes befizetni az 50.000 Ft-ot? Talán elveszik a nyugdiját?????Mert az fog következni,és hagyják éhen pusztulni az utcán.BRAVÓ MAGYARORSZÁG VEZETÉSE,CSAK IGY TOVÁBB....

2011. máj. 28. 23:57
 38/47 anonim ***** válasza:
Börtönbe csukják. - JÓL MEG LESZ BÜNTETVE! :D
2011. máj. 29. 00:08
 39/47 anonim ***** válasza:
23%
Igen ! Kutyaadót fizessen mindenki, sőt keményen büntetni azt aki nem szedi össze utánnuk a szart! A panelesek meg dupla mértékü adót, mert mi a francnak nekik a kutya, Bár van egy sanda gyanúm mire ! Ezt hozta a nyugati baromság! Aki meg versenyeztet, kiállításra hordja ne óbégasson sem velem sem mással,mert abból csak a baj lesz!
2011. máj. 29. 09:51
 40/47 anonim ***** válasza:
18%

Halkan jegyzem meg, hogy VÉLEMÉNYEM SZERINT állatkínzás kutyát tartani panel-lakásban, - pláne nagytestű kutyát.

Lakótelepen élek, - látom a "panelkutyák" sorsát.

A fásult arcú "kutyasétáltatókat"... A gyerekek közé beengedett - védőfelszerelés nélkül rohangáló - kutyákat. ( A rohangálás nem róható fel az állatoknak, - természetes az, hogy egy kutyának mozgásigénye van, ill. lenne. Annál inkább felróhatóak az állatok gazdáinak az állattartást övező kultúra súlyos hiányosságai, - amelyet "praktikumból", tudatosan, lustaságból, kivagyiságból bátorkodnak megtenni a többi ember kárára. )

Nincs jó megoldás, mert - például - egy öregembert érthetően nem szívesen egrecíroztat bárki is - kutyaürülék gyűjtésének okán, - csak annyi a "bűne", hogy társra vágyik, (gyakran őszintébbek az állatok, mint akiket x órában "ember felirattal a homlokukon" kerülgetünk nap, mint nap) de irreális elvárás lenne velük szemben, hogy hajolgassanak órabérbe...

Azonban, ha ebből indulunk ki, akkor már megint a "kivételek zsákutcájában" kötünk ki, - jogos lenne a többi kutyatartótól a felháborodott kérdés, hogy - pl. - az idősekre, várandós nőkre miért nem vonatkozik ez, meg ez a szabály? Nincs igazságos alternatíva, - mert joga van az idős embernek is arra, hogy ne kukuljon meg idő előtt (magányában).

2011. máj. 29. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!