Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz az ebadóhoz? És...

Mit szólsz az ebadóhoz? És ahhoz, hogy aki a híd alatt alszik, az fizessen 50. 000 forintot?

Figyelt kérdés
Nekem pénteken mesélte barátnőm. Csak interneten olvasgatok, híradót nem nézek, max. ha kocsiban ülünk és szól a ClassFm, akkor ott meghallgatom. Ennek a barátnőmnek 1 kutyája van, a másiknak 3, nekem pedig egy a nyaralóba (amikor nem vagyunk ott, a bácsikám vigyáz rá). Totál kiakadtam. Chipet ültetni a kutyákba, meg adót fizetni utánuk? Mikor az 1 kutyás barátnőm mesélte, akkor a hajléktalanos sztorit is hozzáfűzte, és azt mondta Ő már majdnem sírt, mikor meghallotta. Nem elég az, hogy az az ember, aki az utcán alszik, nagy valószínűséggel tönkretette magát vagy kilakoltatták, vagy mit tudom én, fizessen? Miből? És különben is, állítólag demokrácia van. A "tilos a híd alatt aludni" szlogen nem a diktatúrára jellemző? Mi a francokat akar még Őfelsége? Bugyi-adó ne legyen? Szex-adó? Már van hamburger-adó, végül is eggyel több vagy kevesebb már nem számít. A legvégén pedig napi átalányt kellesz fizetni a levegőért, potom 200.
2011. máj. 28. 20:32
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
14%

"A "tilos a híd alatt aludni" szlogen nem a diktatúrára jellemző? "

Nem.

2011. máj. 28. 20:36
 2/47 anonim válasza:
87%
Nagyon durva!Ez az ebadó is,meg főleg a hajléktalan-ügy verte ki nálam a biztosítékot.Most komolyan,szerencsétlen emberek,így vagy úgy akármilyen körülmények miatt is,de utcára kerültek,nincsen otthonuk,ahova hazatérjenek,éheznek,fáznak,nincsen tiszta ruhájuk,borzalmas lehet,és még fizessenek is,komolyan nem értem,mi ezzel a céljuk konkrétan!
2011. máj. 28. 20:39
 3/47 anonim ***** válasza:
84%

Ebadó sok országban van, itt is volt. Amúgy a dolog lényege bizonyára az, hogy hát legyen még egy bevétel. Ez nem is kérdés. Viszont az ivartalanítás és chippelés ugye egyenként csökkenti kombinálva megszünteti az ebadót. Az ivartalanítás azért fontos, hogy kevesebb legyen a kóbor, menhelyen élő nem kívánatos kutya (tenyésztők ugye más tészta ők akarnak kiskutyát nem a szomszéd kutya átszökik a szukához...). A chippelés azért fontos, hogy legyen statisztika a kutyákról, plusz ha elvész és valaki befogja meg tudják nézni kié, mié, milyen oltása van, betegsége, stb. Persze egyik beavatkozás sem olcsó, ezért én csak úgy látom értelmét a dolognak, ha állami támogatással csökkentenék az összegét, ha már úgyis mindenki "kötelezve" van a dologra (persze ilyen nem hiszem, hogy megtörténne).

Tehát maga az adó nem újdonság és nem is egyedi, viszont azok az emberek akik nincsenek annyira oda a kutyáért és nem óhajtanak fizetni utána, majd kiteszik szerencsétlent az utcára, és megint a kutya fizet meg azért amiről nem is tehet.

Mellesleg nekem chippelt (külföldre csak úgy lehet vinni kutyát, meg útlevéllel) és ivartalanított a kutyusom így én pl mentesülök, de én is szívtam a fogam mikor perkálni kellett (15 ivartalanítás, 18 chip), de ha már kutyám van akkor ha kell hát áldozok rá pénzt. Félek sokan ezt nem fogják megtenni...

2011. máj. 28. 20:41
 4/47 anonim ***** válasza:
55%
A chiptől a kutyának nem lesz semmi baja. Csak jót tesz neki ha véletlenül elveszik. És különben is már kötelező. Az ebadót viszont nem támogatom. Nekem 3 kutyám van, igazi kutyás vagyok (értsd nekem ez a hobbim, versenyek stb) és baromi sokat költök rájuk, mindenki lenéz, kiröhög mert már az is ciki ha kiviszem őket sétálni és még engem meg a többi ilyen gazdát akarják büntetni? Mert egyértelmű, hogy az eleve rossz gazdák nem fogják majd fizetni...
2011. máj. 28. 20:42
 5/47 anonim ***** válasza:
95%
Ja igen külföldön is van ebadó, csakhogy ott megvan hozzá az alap mind a fizetések, mind az állattartási kultúra részéről. Először azt kéne itt is felépíteni.
2011. máj. 28. 20:43
 6/47 anonim válasza:
72%

Ebadóval egyetértek. Feltéve ha valóban arra költik a befolyt összeget, amiről szó van.

A chip nem butaság, ráadásul már kötelező is. Az ivartalanítás pedig szintúgy nem ostoba dolog. Úgyhogy ezt a részét támogatom, bár nem minden ponttal értek teljes mértékben egyet.

2011. máj. 28. 20:46
 7/47 anonim ***** válasza:
36%
Bakker ! kutyások fellázadnak! Még ilyet, igen is fizessenek! Én is fizetek, leszűrom, ha már tartani tudok, akkor kibírom! Na aki meg versenyeztet, vagy tenyészt a haszonból kinyögheti azt hiszem! Igenis fizessünk adót hiszen már alig marad ami után nem, de ami késik nem múlik! Állatok után / 300db szarvasmarha/ után fizetek környezetterhelési díjat, akkor nehogy má az ebesek ne tegyék!
2011. máj. 28. 20:48
 8/47 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező!

Kulturált országban, nemcsak a híd alatt tilos aludni, hanem ilyen jelleggel tilos erdőt foglalni, bármilyen közterületen koldulni, szóval visszaélni a közös javakkal. Mára már aki akar, az el is tud menni dolgozni, és abból megvásárolni a javakat. Ha tetszik, ha nem, tanulni is köteles vagy, hogy aztán dolgozni is tudjál. Egyre többünk között kell megosztani a föld javait. Büntetendő dolog akár trehányságból, akár ostobaságból, vagy simán gonoszságból meglopni a többi embert.

2011. máj. 28. 20:50
 9/47 anonim ***** válasza:
23%
Már elnézést utolsó de szerinted a versenyzésből mi haszna az embernek? Ki kell fizetnie hozzá a kutyaiskolát, felszerelést, utazási költséget, nevezési díjt stb... Hol itt a haszon? Hogy ha esetleg dobogós helyen végez akkor kap egy kupát (de lehet hogy csak oklevelet)? Te nem vagy eszednél...
2011. máj. 28. 20:51
 10/47 anonim válasza:
50%

Én egyetértek az ebadóval. Aki kutyát vesz magához (ami nem!!! kötelező) igenis vállalja a vele járó költségeket. Az ivartalanítás nagyon sok szempontból hasznos (nem lesz újabb szaporulat, betegségeket előz meg), a chip úgyszintén. Hány olyan dologra költ az emberek többsége, ami nem életbevágó, de a "jólétéhez" hozzájárul. Gondolok itt pl. a cigarettára, felesleges ruhadarabokra, bulizásokra, nyaralásra stb stb. Ha ezeket összeszámoljuk, az ivartalanítás sokszorosát teszik ki (ami egy egyszeri költség). Ennyit igenis tudjon már rááldozni valaki a kutyájára.

És szükség van szigorításra, mert a magyar mentalitás annyira "csodás", hogy ezek nélkül az embereknek eszükbe sem jutna változtatni a dolgokon.

2011. máj. 28. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!