Mit szólsz az ebadóhoz? És ahhoz, hogy aki a híd alatt alszik, az fizessen 50. 000 forintot?

Aki nem akar fizetni, az ki fogja dobni a kutyát az utcára, és kész.
Nem örülök neki, de ez az összeg még kibírható. Most volt oltani a dokibácsi, jövő hónapban kapja az első veszettség ellenit, húztam a számat, de ki kell fizetni. Ez van.
Remélem, azok az ebszaporító kisiparosok, akiknek a hirdetésébe a múlt héten belefutottam száz számra (ingyen elvihető kategória: jelképes összegért, áron alul, 20-35 ezerért vihető a kiskutya. Pfff....) most inkább ivartalanítani fognak.
Mivel azonban még mindig többet keresnek egy kutyával, mint az ebadó, meg amúgy is fizeti majd az eb új gazdája, így minden megy a régi kerékvágásban tovább, és orrba-szájba szaporodni fognak, és tömve lesznek a sintértelepek.
.... De ha legalább kutyagumi ne lenne!!!
Ezért én jobban örülnék, ha közterületfenntartók számát növelnék meg, akik 10-20 ezerre büntetik azt, aki nem szedi fel a kutyagumit, a játszótérre viszi a kutyát, nincs rajta póráz és nyakörv, és a többi.
Ebből a bevétel is több lenne, és hosszú (naaagyon-naaaagyon hosszú) idő után lenne pozitív hatása is.

"Bakker ! kutyások fellázadnak! Még ilyet, igen is fizessenek!"
Szerintem meg éppen eleget fizetünk az állatorvosi ellátás és az állateledelek valamint felszerelések adótartalmában, illetve az állatorvosok a hozzájuk befizetett oltásárak egy részét már kifejezetten ilyesmi adónemként befizetik.
Mi a lófassznak kell mégegy bőrt lehúzni, így ukk-mukk-fu(c)k??? Eddig nem is gondolták a gyanútlan kutyások, hogy egyszercsak ezt is kitalálják.
Mi lesz ennek az eredménye? Magyarországot ismerve: százezres nagyságrendű kóborkutya. A jobb érzésűek majd fogcsikorogva tejelnek, a kevéssé jobb érzésűek meg szélnek eresztik az ebeket. Csak tovább kéne látni a habzsikapzsiságon!

Már elnézést de én kutyázom, csak tudom, hogy adtak-e pénzt nekem amikor nyert a kutyám. Először is: a verseny nem csak kiállítás lehet, ezen kívül még ezer féle verseny van, napestig sorolhatnám. Bár pénzt ott SEM kap az ember, legfeljebb néha valami nagyobb értékű ajándékot, de akkor annak már világméretű kiállításnak kell lenni. Másodszor, az hogy valaki versenyzik, nem azt jelenti, hogy tenyészt is. Én pl csak egy egyszerű ember vagyok akinek a kutyázás a hobbija. Megveszem a törzskönyves kutyát drágán és utána csak költök rá. Sehol nem kapok érte semmit. Csak a kajája van vagy 200 ezer évente. És nem lesznek neki kölykei akik szerinted olyan méregdrágák lehetnének...
Harmadszor azt is mondanám, hogy a jó tenyésztőnek nincs nyeresége a tenyésztésből, csak annak aki a kutya kárára csinálja de az szaporító. Deőgysem hinné el itt a sok hozzá nem értő, szóval... :/

21:02 vagyok. Még annyit, hogy az 50e a híd alatt alvásért? Kac kac kukac, röhög a májam, majd hogy hajtják be a hajléktalanokon??? Mert zömében ők alszanak közterületeken. Ha lenne ötvenezrük, akkor azt albérletre fordítanák, nem bírságra. De abszurdisztánban nem látnak tovább, mint hogy hörögve ismételgessék a szent szót: "pénz" "pénz" "pénz".
LOL.

Ebadó helyes. Mi a faxxomnak tartssz kutyát pasi helyett? Az meg aluggyon a híd alatt? Ebugatta!
Az 50E es hidpénz meg hülyeség. A csövesek úgyis mellényzsebből kifizntnek ennyit. És hogy hajtják be? Ráterhelik a lakására? Akkor a MArgit hídat hamar elárvezerik jelzálog miatt :))
DE nem értitek, hogy ha ivartalanítod a kutyát és chipet tetetsz bele, nem kell fizetned???
Ezeket egy tisztességes kutyás magától is megteszi. Érdekes módon, ebadó előtt is képes voltam/vagyok az összes kutyámat ivartalanítani és fizetni a chipért. Ezzel az ő érdekét szolgálom elsősorban.
Ha pedig valaki képtelen kiadni 10-20 ezret a kutyájára, az igenis fizessen adót. Nem milliókról beszélünk. És ne gyertek azzal, hogy ez sok családban rengeteg pénz, mert ha valaki száraz kenyéren él, az ne vegyen magához kutyát, aki pedig átlagkeresetből tartja fel magát, az igenis ki tud egyszer adni ekkora összeget, főleg, hogy egyre több helyen van ivartalanítási vagy chipelési akció.

Én például ha ivartalanítanám a kutyám akkor nem lenne hobbim. Ugyanis kiállításra nem járhat ivartalanítgott kutya és mi ott is versenyzünk... És különben is, azt hiszem amíg a kutyám nem elletem és nem beteg addig jogom van eldönteni, hogy ivartalanítom-e. Nehogymár nekem és a hozzám hasonló kutyásoknak kelljen adóval bizonygatni hogy jó gazdák...
Itt nem elsősorban a pénzről van szó. Én szivesen fizetném, ha cserébe pl nyugodtan kimeheténk az utcára, anélkül, hogy megfenyegetnek, rám eresztik a "pitbullt", lenne kutyafuttató, kukák stb... De ebben az országban egyszerűen semmi nincs a kultúrált állattartáshoz és ezért háborít fel, hogy még oda is fizessünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!