Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért jobb álomvilágban élni?

Miért jobb álomvilágban élni?

Figyelt kérdés

Azt tapasztalom, hogy a fiatalok egy része olyan megvetendőnek és "lúzernek" érzi a magyar történelmet, hogy inkább az olyan mítoszokba menekül, mint pl. a szkíta-hun-avar-magyar kontinuitás elmélete, vagy hogy Magyarországot, mint olyat, 5000 évvel ezelőtt alapították, az írást a magyarok találták fel, meg hasonlók. Most nem akarok ezek igazságtartalmáról vitatkozni.

Viszont nem értem, hogy miért jobb ilyeneket kitalálni, mint hogy arra legyünk büszkék, amink van.

Én úgy látom, hogy a nagy pesszimizmust az hajtja, hogy olyasmi dicsőségre vágyunk, amit nem találunk meg. A magyarok egy dicső, győzedelmes, hadi sikerekkel tarkított történelmű nemzetnek képzelik magukat. Csoda, ha ezek után letargiába esnek, amiért ez nem igazolódik be?

Miért nem vagyunk büszkék, pl. a folyami fokrendszerre, ami a történelem egyik leghatékonyabb folyóvízi elöntéses mezőgazdasági termelési módszere volt a folyószabályozások előtt?

Illetve, ha megbocsájtjátok, hogy valamilyen szinten két kérdést teszek fel egyszerre, mondhatnátok még ehhez hasonló dolgokat, amikre tényleg büszkék lehetünk, és amelyek mellett nincs szükség mítoszokra.

Előre is köszönöm

2011. máj. 24. 19:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott még egy dolog, amire büszkék lehetünk. Mi vagyunk az egyetlen ország a világon, ahol háromszor is megbuktatták a szocializmust.

Bár a dolog fonák oldala, hogy egyáltalán szükség volt rá, hogy ennyiszer megbuktassák.

2011. máj. 24. 20:58
 12/62 anonim ***** válasza:
60%

És miért jó az, hogy a fiatalok nagy része össze-vissza kefél mindenkivel, hétvégente tökrészegre issza magát, bedrogozik és vonaglik a discoban?

Akkor már inkább az ősmagyar hitű fiatalok, akik valamennyire megpróbálnak becsületes életmódot élni.

2011. máj. 24. 21:02
 13/62 anonim ***** válasza:
55%
Nameny... ezek az ősmagyar szkíta fiatalok pont azok akik a kárpátiára csápolva vedelik a kannás bort...
2011. máj. 24. 21:05
 14/62 A kérdező kommentje:

Ha megpróbálnak becsületesen élni, akkor még hagyján. De sajnos nem ez a tendencia.

Amíg csak magában, a négy fal között hisz a mítoszaiban, addig egy szavam sincs. Csak az a baj, hogy terjesztik is és leszólják azt, aki nem hiszi el. Na ez a baj.

Amúgy az előbbi életmód se jó. De attól még nem értékeli fel ezt se.

2011. máj. 24. 21:07
 15/62 Dymo ***** válasza:
68%

"A magyarok egy dicső, győzedelmes, hadi sikerekkel tarkított történelmű nemzetnek képzelik magukat"

Mert ez igaz is! 1500-ig jelentős erő volt a Magyar Királyság,de 1200 előtt még inkább. A szabadságharcokban is rendesen odatettük magunkat,a sebtében verbuválódott sereggel!

2011. máj. 24. 21:16
 16/62 anonim ***** válasza:
30%

"Nameny... ezek az ősmagyar szkíta fiatalok pont azok akik a kárpátiára csápolva vedelik a kannás bort..."

Na én ősmagyar fiatal vagyok, mivel hiszek a székely-szkíta-hun-avar-magyar rokonságban/azonosságban. 16 éves vagyok, sose voltam még részeg, utálom a diszkósokat/drogosokat, nem bírom a Kárpátiát, és nem rajongok az általatok említett alakokért.

"Amíg csak magában, a négy fal között hisz a mítoszaiban, addig egy szavam sincs. Csak az a baj, hogy terjesztik is és leszólják azt, aki nem hiszi el. Na ez a baj. "

Te is ugyan úgy leszólsz minket, mert nem hisszük el azt a sok hülyeséget. Szerintem a finnugor baromság a mítosz.

"Viszont nem értem, hogy miért jobb ilyeneket kitalálni"

Én pedig azt nem értem, miért jó nekünk az, ha a zsidók seggét nyaljuk, és elhisszük, hogy meggyilkoltak a nácik 6 millió zsidót?

2011. máj. 24. 21:19
 17/62 anonim ***** válasza:
54%
Nem a 6 millión van a hangsúly, 16 évesen ezt már megtanulhattad volna.
2011. máj. 24. 21:30
 18/62 anonim ***** válasza:
24%
Tudod a másik része meg nem zavar. Megkapták, mert elárulták Istent, de abból sem tanultak...
2011. máj. 24. 21:32
 19/62 A kérdező kommentje:

"A szabadságharcokban is rendesen odatettük magunkat,a sebtében verbuválódott sereggel!"

Ez tény. De attól még elbuktunk. És sajnos a többség csak ezt nézi.

Sajnos bármennyire dicsőséges volt '48, a világ szemében csak az látszik, hogy elbukott.

Én büszke vagyok rá, nem erről van szó, de valami olyan kell, aminek a nagysága tényleg vitán felül áll. (Pl. a fokrendszer, a szocializmus megdöntése háromszor és hasonlók)

"1500-ig jelentős erő volt a Magyar Királyság,de 1200 előtt még inkább."

933, 955, 1242, 1444, ezekről beszélsz?

Igen, jelentős erő voltunk, potenciált tekintve, középmezőnyös középhatalom. Mai helyzethez képest tényleg nem rossz teljesítmény. De amibe belefogtunk, az a végén többnyire balul sült el.

Kalandozások vége, a Fekete Sereg sorsa, sorolhatnám.

Én büszke vagyok mindarra, amit ezeknek a dicső koroknak a csúcspontján elértünk, de sajnos sokaknak ez nem elég. Ezért gyártanak ilyen meséket.

"Na én ősmagyar fiatal vagyok, mivel hiszek a székely-szkíta-hun-avar-magyar rokonságban/azonosságban. 16 éves vagyok, sose voltam még részeg, utálom a diszkósokat/drogosokat, nem bírom a Kárpátiát, és nem rajongok az általatok említett alakokért. "

Ha nem terjeszted úgy az általad igaznak vélt (ezzel nem feltétlenül állítom hogy nem is igaz) elméleteket mintha az lenne az egyetlen és egyetemes igazság, hajlandó vagy meghallgatni más véleményét, átgondolod és nem antimagyarozod le azt, aki nem fogadja el az elméletedet, akkor különösebb problémám nincs veled. De sajnos a fajtád egy elenyésző kisebbséget alkot a turbószkíta, álomvilágban élők erdejében.

"Te is ugyan úgy leszólsz minket, mert nem hisszük el azt a sok hülyeséget. Szerintem a finnugor baromság a mítosz."

Attól függ, mit nevezel finnugor baromságnak.

A nyelvrokonság bizonyított. A genetikai rokonságot pedig rég megcáfolták, úgyhogy nyitott kapukat döngetsz.

De már megmondtam, hogy ilyenekről nem akarok itt vitát nyitni.

Nem azt szólom le, aki ezekben hisz. Azokat szólom le, akik azt hiszik, hogy ők fú de okosak, amiért erre rájöttek és aki ezt tagadja, az hülye, hazaáruló és magyarellenes. Aki kulturáltan végighallgatja az ellenérveket, végighallgatja, el is gondolkozik rajta és utána is megmarad a saját álláspontján de nyit a másik felé és elfogadja, hogy neki is igaza lehet (csak nem érzi meggyőzve magát, ezért nem hiszi el), azzal semmi bajom.

A történelem szubjektív. Nem tudhatjuk pontosan mi volt. Én azokat ítélem el, akik azt hiszik, hogy tudják és a tények sem képesek meggyőzni őket, hogy nem feltétlenül volt 100%-ban úgy, ahogy ők azt elképzelik.

"Én pedig azt nem értem, miért jó nekünk az, ha a zsidók seggét nyaljuk, és elhisszük, hogy meggyilkoltak a nácik 6 millió zsidót?"

És ennek mi köze a magyar történelemhez?

Ha valamit alá lehet támasztani valamit is érő tényekkel, akkor egy szavam sincs. Az esetben elfogadom az illetőt egyenlő vitapartnernek és nyitott vagyok az álláspontjára. De az ilyen elméletek 99,999999999%-ára az ég egy adta világon semmi olyan bizonyíték nincs, amire ne lenne milliószor ésszerűbb magyarázat és a tudományos élet egy fikarcnyit is foglalkozna vele.

De persze, tudom, a tudományos elit mocskos zsidóbérenc, aki abban érdekelt, hogy a nagy és dicső magyar múlt nehogy kitudódjon. Na az ilyen elképzelésektől mászom a falra.

2011. máj. 24. 21:32
 20/62 Ozmium42 ***** válasza:
73%
Pedig van benne valami. Én sem értem igazán, ezt a finnugor sztorit. De én úgy tanultam, hogy csak szavakat vettünk át, mert egy ideig - nem túl sokáig - egy helyen laktunk, mielőtt továbbálltunk.
2011. máj. 24. 21:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!