Fontosabb e számodra a haza becsülete mint a saját életed, a személyes céljaid?
Az a baj, hogy a 8 évvel keveset mondtál, ez már legalább 60 éve így megy.
Tiszteletben is tartom a te teljesítményedet, és gratulálok érte. De a politikusokkal szemben úgy érzem megalapozott a szkepticizmusom, és fent is tartom ezt a véleményemet. Mégpedig azért, mert a politika pont erre való, hogy megossza a népet, nem arra, hogy egységesítse. Ők a sárdobáláshoz értenek a legjobban, máshoz sajna nem...
Te tudod mi az, hogy Európai unió, és hogy Globalizált gazdaság?
Ha tudnád, nem jönnél ilyen múltszázadi dumával..
Mennyire büszkén mondták a nemet egyesek. Szánalmas.
Ne mondja meg nekem senki hogy ütközik a kettő mert gondoljatok bele '48-ban is a hazáért harcoltunk mert elnyomtak minket ezáltal személyes céljainkat akadályoztatták. Ütközik? Ugye hogy nem. Ha most is mindenki nem mocskolna saját szülőföldjét, hanem tenne is valamit élete javulásáért és nemzetéért akkor változna a helyzet pedig volt már sokkal nagyobb sz@rban az ország!
Talán nagyszüleitek 56-ban nem tették meg azt ami tőlük tellett? Vajon nincs bennetek egy kis becsület vagy büszkeség?
"Talán nagyszüleitek 56-ban nem tették meg azt ami tőlük tellett?"
Majd ha megint rákosista diktatúra lesz, akkor visszatérhetünk a kérdésre. De most ne várd már el, hogy emberek az életüket áldozzák azért, hogy 100 forinttal olcsóbb legyen a cukor.
A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:33
Akkor egy kérdés. Szerinted mit lehetne tenni a helyzet javulásáért? Ha itt maradok, és éhenhalok, akkor a hazának jobb lesz? Mert ez a maximum, amit tudok tenni jelen helyzetemben... Vagy elmegyek külföldre, és lesz mit ennem... Számomra ez a két opció van jelenleg. Tudsz esetleg egy harmadikat, ami jobb?!
"ja te nem magyarországon élsz kedves kérdező
lécci áruld el, hogy melyik országban laksz?!
amúgy külföldről könnyű magyarkodni, ha nem laksz itt akkor maradj ki az ilyen kérésekből,"
Sajnos franciaországon élek, mert anyukám francia és ki kellett költöznünk. De még egyszer mondom hogy ahogy meg lesz a lehetőség, hazaköltözök.
Amúgy, bár Franciaország gazdagabb és erősebb mint Magyarország, ne higyétek el azt hogy itt rozsás az élet. Itt is borzasztóan nehéz munkát találni, és nagyon sokak a szarban vannak, itt sem bíznak az emberek a politikában, itt sincs nagyon sok lehetőség.
Amúgy, igen kérdezhetem ezt, mert igazából nem az számít hogy hol lakom hanem hogy ki vagyok, és magyar vagyok. Külföldön is lehet fontosnak tartani a haza jövőjét.
Ez nem csak cselekvésekről szól, hanem gondolatról és elképzelésről is.
Kérdező
FONTOSABB E SZÁMODRA A HAZA BECSÜLETE MINT A SAJÁT ÉLETED VAGYIS meghalnál -e saját hazádért, Franciaországért, idegenlégiósként akárhogy vagy az észak afrikai misszióban?
amúgy elit faluból, ahol nincs bűnözés, lógnak a virágok minden házról és a bevándorlókat csak messziről nézni ( mer gondolom nem néger negyedben laksz) akkor onnan könnyű bármit is mondani
Hazám Magyarország, nem Franciaország.
Egyébként meg igaz hogy a nálamnál van százszor rosszabb helyzet is, de azt se hidd hogy az enyém olyan jó, főleg úgy hogy nem is ismersz.
Azt hiszem egy olyan embernek tekintel, aki nagyon jól él és bőven van elég pénze hogy máson is járjon az esze, ugye ?
Én nem akarlak titeket megoktatni, ezt már mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!