Fontosabb e számodra a haza becsülete mint a saját életed, a személyes céljaid?
ha a saját életed jobb, az országé is jobb.
Olyan hogy haza nincs, emberek vannak, és személyek... persze nagyon könnyü dobálózni a "haza" szóval, de áruld már el nekem te eddig mit tettél az úgymond "hazádért"?
nem.
és ettől nem süllyed lejjebb az ország.
Igen
Első hely: Haza
Második hely: szerelem
Harmadik hely: élet.
Negyedik hely: Isten
Egyértelműen nem!
Ismerősök között többször szóba került ez a téma, én mindig kifejtettem, hogy hazám lehet több is, de életem csak 1 van. És bizony azt az 1 db életemet úgy élem, hogy nekem legyen a legjobb, a saját céljaimat érjem el, és ne arra áldozzam az egész életem, hogy a "haza becsülete" címszó alatt másoknak még jobb legyen. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy magasról tennék másokra, a körülöttem élőkre, de az első én vagyok. Épp ezért nem értek egyet a Nemzeti dallal sem, mivel nekem drágább a "rongy életem", mint a haza becsülete.
"és ettől nem süllyed lejjebb az ország."
Mert már lesüllyesztettétek...
Mi a haza becsülete? Ez csak egy üres szólam! Mit kellene bárkinek is tenni ezért?
Nem fontosabb,mert a családom a legfontosabb.
Ha minden családnak van tisztességes megélhetése,feltudják nevelni a gyerekeiket, nincs korrupció,kapzsisűg,akkor a hazának is van becsülete. Most viszont nincs.
És a haza mit tesz értem? Biztonságot kellene, hogy nyújtson. Ha ezt megkapnám, akkor nyilván fontosabb lenne, mint most. De szerintem az nem normális dolog, hogy a tisztességesen dolgozó embereknek megélhetési gondjaik vannak. Márpedig nem egyet és nem kettőt ismerek ilyet.
Szóval majd amikor ez az ország élhető lesz, és érdemes lesz arra, hogy én tegyek is érte valamit, na majd akkor újra tedd fel a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!