Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a külföldre...

Mi a véleményetek a külföldre vándorló orvosokról? Jogos-e, hogy diploma után rögtön külföldre mennek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 14:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
78%

Power!!ment a pont neked.

Azt viszont még mindig nem értem,hogy ha ennyire alul fizetős állás ez a doktorosdi,akkor minek özönlenek az egyetemekre egymást taposva.Miért akar majd mindenki orvos lenni?Már évekkel ezelött sem voltak túlfizetve,vagy tévedek? Mégis miből gondolták (még ott az egyetemen),hogy ez hipp-hopp megváltozik?A 30-40 százaléka miért nem jogi egyetemre jelentkezett például,vagy más egyetemre?Miért akar mindenki orvos lenni?

2011. máj. 23. 23:26
 52/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar mindenki orvos lenni. Azért özönlenek az egyetemekre, mert ez egy nehéz, de szép, érdekes szakma. Van aki csak az egyetemen találkozik majd betegekkel, és kutató lesz. Nagyon sok az orvoscsaládból származó ember. Akik bejutnak, azoknak is csak a fele végzi el a képzést, annyian kihullanak az első évben. Az orvosképzés nagy hibája, hogy nincs szóbeli felvételi, mert úgy ki lehetne szűrni a nem orvosnak való embereket (pl. van egy autista csoporttársam... Az életben nem lesz orvos, és így csak a féléveit pazarolja), hiszen csak a természettudományos érettségik szerint szelektálnak. Mindenki tisztában van vele, hogy nincsenek megfizetve. Viszont bele sem szabad nyugodni, hogy "ó, úgyis tudjuk mire vállalkoztunk". Minden kormány ígérget az orvosoknak, csak még egyik sem tett semmit. Az egészségügyi ágazat nélkül nem tartható fenn az ország, szóval elég nagy probléma, hogy pont erre nem figyelnek fel. Hamarosan katasztrófa lesz. A fiatal orvosok 90%-a külföldre megy, és az öreg orvosok pedig a közeljövőben nyugdíjba. És akkor omlik össze a rendszer. A fiatal orvosok túlnyomó többsége pedig itthon maradna, ha megteremtenék legalább a családalapítás feltételeit...
2011. máj. 24. 08:20
 53/60 anonim ***** válasza:
100%
Az tegye fel a kezét, aki nem akar MINDENT megadni a gyermekének. Lehet, hogy ide köt minden, de én egy percig sem fogok tétovázni, ha a gyerekemről lesz szó. Nem érdekel hányan fizették a képzésemet, mert én nem jókedvemből megyek el, ez nehéz döntés, és a jövőm nem nyomna annyit, hogy itthagyjam az emlékeket. De az nem apa, aki nem tesz meg mindent a fiáért.
2011. máj. 24. 13:06
 54/60 anonim ***** válasza:
0%

Üdv:) Köszönöm és viszont ment a pont

és szabadjon megjegyeznem hogy az én válaszom 49% alékban hasznos egyesek szerint

én ebből csak arra tudok következtetni hogy azért 80 000 ft ot visz haza egy orvos mert baromira sokan vannak:DD

2011. máj. 24. 16:43
 55/60 anonim ***** válasza:
26%
Soha nem úgy válaszolok, hogy másnak tetszik vagy nem. Mindig a legjobb tudásom szerint alakítom ki a véleményemet. Hogy sok-e az orvos vagy nem nehéz megválaszolni. Azt viszont tudom és a bőrömön tapasztaltam, hogy mennyit ér egy frissen diplomázott . Gyakorlatilag annyit ért az orvosláshoz, mint egy felszabadult kőműves, aki nem tudna egy kiszögelést megcsinálni.Tehát gyakorlat nélkül egyik sem ér semmit és annyit is érdemel. Ne húzzunk párhuzamot orvos fizetés és szemetes között. M ind kettőre szükség van és akkor, mikor szükségletünk kívánja. Egyik nélkül sem tudnánk meglenni. Persze szemetesből nehezen lesz orvos, orvosból egy pici átképzésből bármikor lehet szemetes. De hát ez oktalan vita ami mindig is előjön, amikor a megbecsülést vesszük górcső alá. Egy biztos , a szakma akkor van megbecsülve, ha társadalmilag elismert. Az egyiknél mintha híjával lennénk manapság. Csak annyit, hogy a szakmát becsülettel a hivatást teljes odaadással és lelkiismerettel lehet végezni. Utána lehet követelőzni.
2011. máj. 24. 17:45
 56/60 anonim ***** válasza:
100%

Én már sejtem a végkifejletet: a mieink kimennek külföldre, a kínai és más orvosok meg jönnek nálunk "gyógyítani". Mert itt a külföldieknek kvázi jó dolguk van, és mivel itt úgyis orvoshiány van (és lesz) a béna külföldi orvost sem fogják elküldeni.

Azért az nagyon elszomorító mikor már a nőgyógyász is 'arab import', és még nem is beszéli a nyelvünket, úgy kell neki fordítani, ami plusz 1 embernek munka a fordításért. Ismételten üdvözlöm a kormányt. Ezt jobban már nem lehetett elkúrni.

A kérdésre válasz (vagyis viszont kérdés): Te nem mennél ki külföldre ha jobb sorod lenne ott? Vagy te a direkt éhenhalást választanád? Te jobban érzed magad nyomorban?

És jöttök azzal, hogy a mi adónkból taníttatják az orvoshallgatókat. Na de állj! Mindenki más a mi, közös adónkból tanul. Te is abból tanulsz/tanultál. Ha más szakmákból számonkérés nélkül vonulhatnak külföldre, az orvosok miért nem? Ők is csak emberek, nekik is élni kell valamiből, és ha már küzdöttek a diplomáért, naná hogy nem minima bérért akarnak dolgozni. Vagy szerinted egy kukás és egy orvos ugyanannyi fizut érdemel?

Hálapénz: Szerinted egy buszsofőr nem teszi el az aprót? Tőle senki nem kéri ezt számon. Szerinted a piaci árusnak véletlenül nincs sose 5 forintosa visszajáróba? Szerinted a pincérek nem fogadnak el pénz (borravalót)? stb... Rajtuk miért nem köszörüli a nyelvét az ország?

Bár mondjuk ez egyszerű. Az okos és segíteni akaró embereket mindig kirekeszti a buta társadalom (mint egy osztályközösségből kiszorított diákot).

2011. máj. 24. 20:53
 57/60 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. Én orvos szeretnék lenni, de biztos, hogy nem Magyarországon, és még csak gimis vagyok! Egy olyan országban, ahol már a gimis is tudja, hogy nem itt szeretne dolgozni, ott már nagy a baj...

És az állam ahelyett, hogy fejlesztené az egészségügyet, növelné az orvosok bérét, inkább erőszakkal tartja őket itthon (mármint azokat, akik nem tudják kifizetni a 12 milliós kitaníttatásukat). És aki szegény, és mégis okos? netalántán még szorgalma is van és sokat el szeretne érni az életben? Itt, Magyarországon sosem fog tudni igazán érvényesülni.

2011. máj. 24. 21:57
 58/60 anonim ***** válasza:
power köszönöm az információt !
2011. máj. 25. 18:43
 59/60 anonim ***** válasza:
49%
:))
2011. máj. 25. 23:24
 60/60 anonim ***** válasza:
49%
?,
2011. máj. 25. 23:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!