Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a külföldre...

Mi a véleményetek a külföldre vándorló orvosokról? Jogos-e, hogy diploma után rögtön külföldre mennek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 14:56
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
Én is egyetértek a külföldre vágyó orvosokkal. Én is orvosnak készülök és elszomorító a mai magyar egészségügy. Ráadásul erőszakkal akarnak menket itthon ratani ahelyett, hogy fejlesztenék a rendzsert és növelnék az orvosok fizetését. Olyanok, mint a rossz orvosok: csak a tüneteket kezelik, de a valós problémát , a betegslget nem.
2011. máj. 22. 10:55
 22/60 A kérdező kommentje:
*minket itthon tartani (bocsi)
2011. máj. 22. 10:56
 23/60 anonim ***** válasza:
0%

És ezzel mi lesz?

,,Esküszöm a gyógyító Appollóra, Aszklepioszra és Hügieiára és Panakeiára és valamennyi istenre és istennőre, akiket tanukul hívok, hogy minden erőmmel és tehetségemmel megtartom a következő kötelességeimet: tanáromat, akitől e tudományt tanultam, úgy fogom tisztelni, mint szüleimet, vagyonomat megosztom vele, s ha rászorul, tartozásomat lerovom; utódait testvéreimnek tekintem, oktatom őket ebben a tudományban, ha erre szentelik magukat, mégpedig díjtalanul; továbbá az orvosi tudományt áthagyományozom fiaimra és mesterem fiaira és azokra, akik az orvosi esküt leteszik, másokra azonban nem. Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlenasszonyt sem magzata elhajtásához. Tisztán és szentül megőrzöm életemet és tudományomat. Sohasem fogok hólyagkövet operálni, hanem átengedem ezt azoknak, akiknek ez a mesterségük. Minden házba a betegek javára lépek be, s őrizkedni fogok minden szándékos károkozástól, különösen férfiak és nők szerelmi élvezetre használatától, akár szabadok, akár rabszolgák. Amit kezelés közben látok, vagy hallok - akár kezelésen kívül is a társadalmi érintkezésben - nem fogom kifecsegni, hanem megőrzöm. Ha ezt az eskümet megtartom és nem szegem meg: örvendhessek életem fogytáig tudományomnak, s az életnek, de ha esküszegő leszek, történjék ennek ellenkezője."

Menyit szeretnél keresni friss orvosként?

ÉS most menyit kapnak a friss orvosok?

NE IS HARAGUDJATOK DE HA EGY ORSZÁGBÓL KIVÁNDOROL AZ ÉRTELEM, GONDOLJÁTOK HOGY ÍGY STABIL TUD LENNI ?

NEM ELÉG NEKTEK HOGY AZ ORSZÁG TŐKÉSEK VETEMÉNYES KERTJE??

ÖREG JÓ MENŐ ORVOSKÉNT KÜLFÖLDÖN EL KELL MAJD TITKOLNOD HOGY MICSODA PÓR VÉSZEKBŐL JÖTTÉL?,,,

IGEN ITTHON OLCSÓN MEGTANULNI MINDENT AZ ADÓ FIZETŐK PÉNZÉN AZTÁN MEG MÁS ORSZÁGOT HASZNOSÍTANI VELE!!

SZÉGYELLJÉTEK MAGATOKAT!!!

2011. máj. 22. 12:43
 24/60 anonim ***** válasza:
14%

Hát a fehér boritékokkal mi lesz hölgyeim uraim? Azokat nem számoljuk a fizetségbe?? Jaaa az jár.Ahhhaaa!!!

Arról nem beszéltek mi?Hogy naponta többezer forintokat zsebel be egy orvos még a sovány napokon is.Erről miért nincs szó???Ezért miért nem mentek tüntetni??

2011. máj. 22. 12:50
 25/60 anonim ***** válasza:
100%

ha te a szakmádban kint több pénzt kapnál és ki tudnál menni akkor nem mennél ki?

itt nem a nemzetünk fogyatkozó orvosait kell összességében nézni, hanem minden orvost külön-külön. Nem egyszerre és nem csoportban mennek ki, hanem egyesével mert egyénenként úgy látják, külföldön jobb. És ha sok egyén egyformán lát valamit, az már biztos nem hülyeség.

Én megértem őket, senki nem akar éhpénzért dolgozni diplomával ( vagy bárki más a szakmájával), ha egyszer tudja, hogy egy X helyen jobb lenne neki, és tudja hogy nem karriert kockáztatni megy ki, hanem karriert csinálni.

2011. máj. 22. 13:40
 26/60 anonim válasza:
100%
Ha az orvosokkal megfizettetjük ha külföldre mennek akkor a festőkkel, vízvezeték szerelőkkel,pincérekkel is meg kell fizettetni. Itthon kell olyan körülményeket teremteni hogy itthon maradjanak!
2011. máj. 22. 14:04
 27/60 anonim ***** válasza:
100%
180 ezer nettó? De szép lenne... 85ezer nettó a kezdő orvosi fizetés, tehát egy jobban fizető diákmunkával többet lehet keresni! Ha pedig a hálapénzről beszélünk... Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan orvosi szakma van, akinek felajánlják, és akkor még nem is beszéltem az olyanokról (mint pl. rólam), akiknek nincs pofájuk elfogadni. Egy orvos jobb esetben 24-25 éves mire kijön az egyetemről, és ekkor még nem praktizálhat. Legalább 5 év a szakképzés, tehát 30 éves mire elkezdhet dolgozni. Addig esélye sem volt. Nem a pénzért mentem orvosnak, de nevetséges, hogy egy utcaseprő többet keres, mint egy orvos... Ha már 100-120 felett lenne a kereset, akkor több orvos maradna itthon (szvsz ennél is többet érdemelnének pl. a sebészek, mert akkora a felelősség). Az pedig még inkább nevetséges, hogy mindenki mehet külföldre, csak az orvosok nem...
2011. máj. 22. 14:48
 28/60 anonim ***** válasza:
Hogy jogos-e vagy nem nem vagyok benne kompetens és nem is értek hozzá.De gondolom, hogy ott is a gyakorlatot szerzett orvosokra van szükség, mert anélkül még felcserek sem lesznek. Egyébként a Mühibát ill. a tévedéshez való jogot még annyira sem nézik el,mint nálunk és a betegekkel való bánásmód is homlokegyenest más. Lesz mit tanulniuk.
2011. máj. 22. 18:21
 29/60 anonim ***** válasza:
100%

"Hát a fehér boritékokkal mi lesz hölgyeim uraim? Azokat nem számoljuk a fizetségbe?? Jaaa az jár.Ahhhaaa!!!

Arról nem beszéltek mi?Hogy naponta többezer forintokat zsebel be egy orvos még a sovány napokon is.Erről miért nincs szó???Ezért miért nem mentek tüntetni??"

De azt is nézd kérlek, hogy itt minek nézik az orvost(gazdag,hálapénzből élő szerencsétlennek, aki nem ért a munkájához) és külföldön.

2011. máj. 22. 18:28
 30/60 anonim ***** válasza:
26%

14.04

-Bocsáss meg de egy vizvezeték szerelő tanittatása,nem egyenlő egy orvoséval anyagi értelemben.Milliós tételekről beszélünk személyenként.

18.20-es

Teljes mértékben igazad van,erre senki nem gondol.Gyakorlott orvosokat várnak,némi tapasztalattal ami ugye elvárható.

18.28-as

Ezt azért nem merném állitani,hogy itt az orvosokat annak nézik amit irtál.Én személy szerint azt tapasztaltam mindig,hogy ők az urak.Legyen az kezdő,vagy elismert orvos.Van amelyik okosabban tette volna ha cipésznek megy ez igaz,de azért van aki nagyon jó szakember.Na ezeket kell megfizetni kőkeményen!!!!

2011. máj. 22. 18:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!