Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a külföldre...

Mi a véleményetek a külföldre vándorló orvosokról? Jogos-e, hogy diploma után rögtön külföldre mennek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 14:56
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:
Sokan jönnek azzal, hogy ,,az adófizetők pénzén tanultak". Tudtommal mi is fizettünk adót, a családom, a nagymamám, és minden más ember. Az emberek adójából sokminden megy, és nem csak az orvosok képzése. Tulajdonképpen úgy is felfoghatjuk, hogy a mi adónkból van kifizetve a képzés.
2011. máj. 22. 21:26
 32/60 A kérdező kommentje:
Másik dolog: a hálapénz. Tényleg nagyon elszomorító, hogy egy utcaseprő többet keres egy orvosnál! Nem igaz, hogy nem érdemlik meg a hálapénzt! Ha elfogadja, akkor szemét az orvos, ha nem, akkor éhenhal. Ennyi. Külföldön nem kapnak hálapénzt, de nincs is szükség rá, ja és legalább nem nézik hülyének az embert (a hálapénz miatt).
2011. máj. 22. 21:29
 33/60 A kérdező kommentje:

12.43-as!

1. Az eskübe nincs benne, hogy kötelességem a saját hazámban tevékenykednem.

2. Mindenki pénzből él, te is. Miért ne becsülnénk meg a saját orvosainkat? Keményen tanultak 6 éven kersztül az egyetemen, utána szakosodtak, munkába álltak...rengeteg munka, kitartás, erő kell hozzá. És még családot sem alapítottak. Miből? Nincs miből. Ha külfölre megy valaki, az az életbenmaradás legmegfelelőbb verziója (mármint ha van lehetősége rá).

2011. máj. 22. 21:32
 34/60 anonim ***** válasza:
100%

Akik itt az orvosi esküvel jönnek, azoknak csak annyit javasolnék, hogy menjenek el dolgozni egy építkezése INGYEN, fizetés nélkül....A szép eszmékért ugyanis senki nem hajlandó éhen halni. Még a most mellüket döngető hazafiaskodó hőbörgők sem. Mártíriumot egy ember vállalhat az igazságért, de dicstelen éhkoppot, amit le sem toj senki, biztos hogy nem.

Mellesleg nagyon röhejes, hogy már ebből is nemzeti probléma van csinálva.

A miniszterek ásítozásain nem hördül fel az ország...csak akkor, amikor az orvosok ki akarnak menni! Akkor miről is beszélünk? Igazságérzet? Nevetnem kell. Az egész nép lesz.rja magasról az igazságérzetet, csak neki legyen jobb, csak neki legyen meg a kis szalonnája....Ebben az országban senkit nem érdekel az igazság, amíg a tyúkszemére nem lépnek.

Hogy is lehetne mondani?

"Miért csak akkor érdekel az igazság, amikor téged ér igazságtalanság?"

2011. máj. 22. 21:46
 35/60 anonim ***** válasza:
4%

ok legyünk szegények és kihasználhatóak

DE ÁRULJÁTOK EL NEKEM HOGY MENNYIT KERES EGY KEZDŐ ORVOS?

ÉN elárulom nektek hogy menyit keresek

62 000 FT

:)

akkor most én is mennyek ki nyugatra?

2011. máj. 22. 21:55
 36/60 A kérdező kommentje:
Itt senki nem küldi ki őket. Ez egyéni döntés, ha neked jó ez a 62 ezer FT, akkor jó, légy elégedett vele. Fontos szempont még a nyelvtudás, hogy van-e lehetőséged, stb. Ja és a család. Nem mindenki képes elszakadni a családjától. Nem mondta senki h menj ki.
2011. máj. 22. 22:00
 37/60 anonim ***** válasza:

"akkor most én is mennyek ki nyugatra?"

Senki nem mondta!

Azonban nem ítélheted el azokat, akik kimennek!

Ha tehetném én is kimennék! Hogy miért? Mert egy 40 éves házban lakom a szüleimmel, a tető 10 éven belül tönkre fog menni, esély sincs a kellő összeg megkeresésére....akkor elvi okokból legyek szíves otthontalanná válni vagy eladósítani önmagamat 40 évre?

2011. máj. 22. 22:03
 38/60 anonim ***** válasza:

21:55 -nek

Ha csak ennyit keresel miért nem mész tovább te huncut...:-)

Ökörköri

2011. máj. 22. 22:12
 39/60 anonim ***** válasza:

MERT NINCS MÁS LEHETŐSÉG !!

ÉRTITEK LEHETŐSÉG

De még mindig nem árultátok el a ti kereseteteket

:))

2011. máj. 22. 22:55
 40/60 anonim ***** válasza:
100%
Már írtam. Egy kezdő orvos 85ezer forintot keres. De ehhez nagyon sokat kell 24 óráznia... Tanul legalább 11 évet (6 év egyetem+ min. 5 év szakképzés), és egy utcaseprő többet keres (utóbbi konkrétan 120ezret, lásd a legutóbbi budapesti álláshirdetést ezen a téren). Szerinted ez normális? Pedig az orvosnak SOKKAL nagyobb a felelőssége, hiszen emberi életek vannak a kezében, mégis kevesebbet ér az állam szemében...
2011. máj. 23. 07:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!