Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a külföldre...

Mi a véleményetek a külföldre vándorló orvosokról? Jogos-e, hogy diploma után rögtön külföldre mennek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 14:56
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
A kezdő orvosok fizetése annyira változó irások szerint, mint a nyugállományba menő rendőrök kora, Mindenki ködösít. Ahogy nekem több szakmával több fajta munkát el kellett végezni, mert első a család, így ez szerintem az orvosokra is jellemző. Ők is tudták mire vállalkoznak. Már az 1700-as években sem engedték őket még külföldre sem, mivel taníttatásuk irreálisan magasabb, mint ahogy azt egy halandó el tudja képzelni. Tudják ezt a határon túl, hiszen ők nem hülyék. Spórolnak egy csomót rajtunk. és röhögnek a markukba egy nagyot. Ettől függetlenül a kezdő fizetésük mértékét kellene elfogadható szintre emelni és onnantól kezdve a szakmai színvonal számítana. A paraszolvenciát pedig el kellene felejteni , vagy aki adja, annak lenne adócsökkentő tényezője, ha már a kedves doki nem hajlandó fizetni adót utána.
2011. máj. 23. 14:49
 42/60 anonim ***** válasza:

"mivel taníttatásuk irreálisan magasabb, mint ahogy azt egy halandó el tudja képzelni."

Már vagy 100-szor le lett írva, hogy a nagy többség maga állja a költségeket (Msc, etc.), de úgy látszik hiába mondja el az ember újra és újra, semmi foganatja nincs....

2011. máj. 23. 14:51
 43/60 anonim ***** válasza:
Most tegye fel az a kezét, akinek ha minden lehetősége meglenne ötször többet keresni egy olyan helyen, ahol ötször jobban megbecsülik, az nem menne el.
2011. máj. 23. 15:13
 44/60 anonim ***** válasza:
72%

07:33-nak

Nem az a baj, ha az utcaseprő 120 ezret keres, sőt még ez sem sok. Inkább az a baj ha nem méltó a fizetség az elvégzett munka után. Gondolom az orvos sem ment meg mindennap egy embert. De hogy, fordítsak a dolgon ha a Balatonnál dolgozom mint életmentő és elvégeztem egy 3 hónapos tanfolyamot a munka tökéletes elvégzéséhez és nyaranta kihúzok 4 embert a vízből ez most akkor mennyit nyom a fizetségi mérlegen ? Miért gondolják az emberek hogy a sok tanulás feljogosítja a felhőtlen életre.

Az utcaseprő is keressen annyit, hogy megéljen és az orvos is. Gondolom az orvos nem irigyli a sepregető munkáját, esetleg csak a keresetét de ez csak vicc lenne.

Igen az orvosnak van felelősége a utcaseprő meg kiganéz alolunk.

Nem hiszem, hogy az állam szemében kevesebbet ér csak a kórház ahol dolgozik ennyit tud/akar fizetni. Egy ember munkájának megbecsülését leginkább a keresetével lehet kifejezni, ez igaz. De az emberi gyarlóság erősebb.

Ökörköri

2011. máj. 23. 16:22
 45/60 anonim ***** válasza:
0%

Üdv 16:22

ott a pont :)

2011. máj. 23. 16:49
 46/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem a felhőtlen életről van szó, hanem, hogy illene a felelősséghez mértem fizetést kapni. Keressen 120at az utcaseprő, de valljuk be, azt a munkát bárki el tudná végezni, ha akarná. Szemben orvos nem mindenkiből lehet. Ha az utcaseprő hibázik, nem történik semmi. Ha egy orvos hibázik, meghalhat egy ember. És kissé nevetséges, hogy egy olyan munkáért min. 35 ezerrel többet kap az ember, tehát az állam szemében annyival többet ér. Mindenki kapjon annyit, amennyiből meg lehet élni. Így viszont elfogynak az orvosok, ha az állam így folytatja. Kinek érné meg orvosnak menni, ha abból a fizetésből nem lehet megélni, szemben egy könnyebb munka díjazásával? Imádok embereken segíteni, de valamiből fizetni kell a számlákat is.
2011. máj. 23. 17:04
 47/60 A kérdező kommentje:
Már nem azért, de ha én tanulni akarok és tanulok 6 évig az egyetemen, plusz 5 év szakképzés, akkor nehogy már csak annyit kapjak, mint egy utcaseprő, amit akárki megcsinálhat. Nyílvánvaló, hogy azért tanulok, hogy magasabb fizetésem legyen. Aki nem így gondolja, azt csak sajnálni tudom.
2011. máj. 23. 17:28
 48/60 anonim ***** válasza:
40%

Tisztelt doktor urak :)

Itt nem az a legnagyobb baj hogy ki megy az orvos nyugatra hanem itt az a baj hogy olyan orvos is kimegy akit az állam tantitatot ki!!

Tehát az az orvos akinek a szülei zseböl fizették a tanulmányait igen az mennyen ki én is azt mondom!

hiszen azt a pénzt valami útónmódon kamatoztatni is kell amit szülei bele öltek kislányukba kisfiukba ,

Másik Az ösztön díj amikor az ADO fizetők pénzéből lesz valaki orvos és amikor ledoktorált egyszerűen ki megy nyugatra ! Na ez ami legtübünket erősen íri tál!!

Most ne jöjjön nekem senki hogy a mi családunk is fizette

az ADOt mert itt rosálok be ,,ez nem válasz.

Ennyi erőből a friss szakmunkás is kimehet nyugatra

vagy a teherautó vezető vagy a vonat vezető ,nem?

Hála pénz én pl a hálapénzér azt az embert ítélem el és azt az orvost aki akik ezt elkezdték

MÁS: és pl a Korház müszerein a maszek mütétek rendelések??

azok rendben vannak?

vagy a maszek szülések?

azért elfogadni 50 000 Ft ot és a fehér köpenybe csusztatni az is ok??

És igen a 85 000 FT egy kezdő orvosnak igen is kevés

de ne is keressen 500 000 Ft ot havonta

ami a reális az a 180 000 260 000 Ft között.

Utca seprő azért keres annyit mert veszélyes munkát végez

1 forgalmi úton takarít sepreget ami fokozottan baleset veszélyes!

2 Fertőzésnek fertőzéseknek van kitéve fokozatossan

(tudom az orvosok is)

2011. máj. 23. 17:57
 49/60 anonim ***** válasza:
75%
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy pl nyugat Európában mennyibe kerül egy orvosi diploma ? Miért nem éri meg pl a Skandinávoknál egy orvos kitaníttatása ?
2011. máj. 23. 18:06
 50/60 anonim ***** válasza:
2011. máj. 23. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!