Mi a véleményetek a külföldre vándorló orvosokról? Jogos-e, hogy diploma után rögtön külföldre mennek?
Egyébként pedig az egész felsőoktatás finanszírozását át kellene alakítani.
Nekem is van diplomám, és államilag támogatott képzésben szereztem. Elhelyezkedni viszont nem tudok vele (pedig állami szférában kellene a végzettségemmel). Tehát mi a jó égért fizette ki az állam a tanulmányaimat, ha utána lehetőséget sem kapok tőlük arra, hogy pénzt keressek vele, és adót fizessek? Akkor nem kellett volna, csak fele ennyi embert felvenni, vagy nem kellett volna támogatott formában elindítani.
Egyébként pedig nekem az nem tetszik, hogy nagyon kiélezték ezt a dolgot az orvosokra. Holott rengeteg más képzésnél is megfigyelhető, hogy a jobb fizetésért azonnal elmennek külföldre. És én meg is értem. Senki nem azért tanult annyit, hogy utána maximum éhen haláshoz legyen elég a fizetése.
Teljes mértékben megértem őket. És igazuk is van.
Egy kezdő orvos fizetése nevetségesen alacsony.
És hiába nyomjátok, hogy államit támogatás, mert az orvosin magasak a pontszámok, úgyhogy édeskevesen vannak, akik nem költségtérítésesen vannak, vagyis rendesen fizetik a tandíjat. Aki meg államin van, az Msc már annak sem ingyenes! És emellett a kolesz vagy albérlet-díjak, a megélhetés a tanulmányok ideje alatt! Ezek mind kemény pénzek, amik a tanulót terhelik! Ezt is jó lenne ha észrevennétek, mert az ő képzésük nem csak az adófizetők pénzéből megy, sőt, van, hogy egyáltalán nem abból megy!
És végiggürcöl minimum 5 évet, mire rendes orvos lehet. Az 5 év alatt a nyugdíjévei nem pörögnek, tehát kárba veszett idő ilyen téren. És az 5 év után egy nevetségesen alacsony fizetéssel szúrják ki a szemüket! Na ez több, mint vérlázító. Legalábbis annak tükrében, hogy egy OGY-képviselő meg zsebre vág havi 1-1,5 milliót és lényegében nem csinál semmit, de legalábbis nem értékteremtő munka az övé. Egy orvos, aki meg sok esetben életeket ment, elégedjen meg 150 ezres fizetéssel? Szánalmas, röhejes, visszataszító.
Külföldön jobban tudnak boldogulni, normális fizetésért, és nem halálra dolgozva magukat. Akkor minek maradnának?
Miért lenne kötelező ezért a mocskos politikai elitért megdögleni idehaza? Én is azt mondom, hogy menjenek! Nem azért, mert rosszat akarok magamnak, vagy az országnak, hanem azért, mert r*hadjon meg az összes szemét politikus, akik miatt itt tartunk, és omoljon össze az egész rendszer, úgy ahogy van.
Ha valamilyen műtétre lesz szüksége bármelyik képviselőnek, azt meg végezze el saját magán, vagy kérje meg a képviselőtársát. Fulladjanak meg magukban.
Ez a véleményem.
Utolsó: A gond csak az, hogy orbánnak az apja már akkor kőgazdag volt. Szerinted ki tud finanszírozni külföldi tanulmányokat? Orbán apja egy vérkomcsi tőkés volt, így könnyű külföldön tanulni. Volt hátszele rendesen.
De a te logikád szerint akkor, aki szegény, az dögöljön meg.....Sőt mi több, az intelligencia pénzfüggő....
10:32
Amit Orbánról írsz , az ok .-úgy volt!!
Külföldön is vannak pályázatok, munkát is lehet vállalni
tehát az anyagi oldala rendezett.
A "szegény" is lehet intelligens , az intelligencia nem a
(1-3) diplomától mérhető,függ, hanem az olvasottságtól, tájékozottságtól, egy -két nyelv(a külföldi hírek elemzése..stb..!!)ismerete.
Én is így kezdtem, aztán meg kellett szakítanom, egyebek miatt.
De ,valóban nincs szükség a rengeteg, tanult dip.- emberre itt Mo-on, szakemberre volna szükség!!!
A jelenlegi kormányunk helyesen látja, sajnos 3-év múlva jön egy másik pol.helyzet, más koncepcióval ,-ez a kavarás..
Ha arra kerül a sor, hogy megfizettetik velem a tanítattásomat,ha kimegyek külföldre dolgozni: OKÉ kifizetem én, de akkor haza sem jövök többet. Mit tud nekem nyújtani ez az ország? Jah hogy ez a szülőföldem? Igen szeretem az országomat, fájdalommal hagyom itt a szüleimet akik annyit áldoztak azért, hogy felneveljenek, de azokat gyűlölöm akik élhetetlenné tették! És ha vhol nem lehet normális emberhez méltó körülmények között élni, akkor aki tud elmegy. Ha egy kicsit is tervezhetőbb lenne a jövő, ha látná az ember, hogy talán évek múlva jobb lesz, nem menne ki külföldre ennyi fiatal!
Másik idegesítő dolog, h vki azt mondja az ÉN adómból tanulnak az egyetemisták....
Tudtommal általában mindenkinek a szülője fizet adót, ahogy az én szüleim is fizetnek/fizettek évekig, ennyi erővel nem mások fizetik ki az adójukból az én egyetemi tanítatásomat hanem a szüleim. Így is fel lehet fogni. Mindenki belead a közösbe, olyan nincs h az én adómból, meg a te adódból,hanem minden adófizető hozzájárulásából, ezt hívják redisztibúciónak...nyilván van tartva h X és Y adójából fizetik ki a normatívát utánam?! Mert ha igen küldök neki köszönő képeslapot!
25/N
Agy leszívás!!
ezt a problémát igy nevezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!