Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.

Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.

Figyelt kérdés

"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek "

[link]

Oké,jó dolog a gyereknevelés,egy szakmunkásképzőt bárki megcsinál (igen,még a nemfehérbőrűek is,hisz kötelező a legközelebbi szakközépnek felvennie őket),de mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke? Azokkal akik nem akarnak gyereket?Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg,nemhogy szakmát szerezni?

hogy lehet ilyet kitalálni? Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam? Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot...

2011. máj. 9. 13:22
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
58%

Persze, nevezhetjük jogos igénynek az évi 2 nyaralást, csak akkor ne hivatkozzunk arra, hogy azéért van csak 1 gyerek (vagy 1 se), mert nem tudnánk neki enni adni.

Attól meg nem lesz elferdült személyiség, ha a szülök nem jutnak el minden évben Görögországba.

2011. máj. 10. 10:37
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

10:23

"Szeretem amikor olyanok adnak tanácsot gyereket nevelő szülőknek akiknek vagy nincs egy sem,"

Én meg szeretem, mikor mások mondják meg nekem, hogy van-e gyerekem. :)))

A preciz beosztás stimmel, az éhendögléssel szerintem enyhe túlzásba estél, gondolom, te lennél leginkább megbántva, ha egy kívülállótól azt hallanád, hogy az éhhalál szélén nevelgeted a gyerekeidet.

2011. máj. 10. 10:45
 43/54 anonim ***** válasza:
54%
Nem, abszolult nem estem túlzásba az "éhen dögléssel".Vegyük csak az én példámat.Fizetésként 81.000 Ft-ot hozok haza havonta,a két gyerekre a családi pótlékom 29.600 Ft. Gyerektartást nem kapok egyenlőre,húzzák halasszák,a volt férjem fizetésképtelen.A hitelem 40.000 Ft a rezsim 36.000 Ft.Kereken 34.600 Ft-unk maradna,hogy éljünk.Szerinted ez elég két gyerekre "ma" ilyen árak mellett?És még szerencsém van,hogy eltudok menni délutánonként dolgozni valami plusszért.Könyörgöm ha egyedül lennék SEM jönnék ki ennyi pénzből, nem hogy két gyerekkel.
2011. máj. 10. 15:12
 44/54 anonim ***** válasza:
92%
A fentieket egy teljes családra értettem, ahol 2 embernek van jövedelme. Gyermekvállalásról indult a vita, így alap a 2 felnőtt, keresőképes (vagy a szülés után valamilyen támogatásban részesülő) ember. A te példád sajnálatos, és tudom, hogy sok ilyen van, csak nem tartozik ide.
2011. máj. 10. 15:23
 45/54 A kérdező kommentje:

2 keresővel is nehéz ha minimálnál nem kapnak többet.

Rokon házaspár 2 gyerekkel.Mindketten minimálbéren (borsodban ennek is örülve).

Az egyik gyerek cukros és tej (? vagy tojás) érzékeny,fiú-lány,egymás ruháit sem örökölhetik.Ha a nagyszülők nem segitenének már nemtudom (dehogynem) mi lenne.140 netto,plussz családipótlék.

A két gyerek iskoláztatása -és mivel 8 és 10 évesek- ruházása rengeteg pénz,nőnek mint a gomba.A kislány diétájáról már nem is beszélve,eszméletlen pénzekbe kerül.

2011. máj. 10. 15:31
 46/54 anonim ***** válasza:
58%

Most megint jössz egy hülye példával, ami bár létező, de azért nem ez az általános. Ennek ellenére ha megkérdeznéd a szülőket, lemondanának-e a beteg gyerekükről, ha 30ezerrel több maradna havonta, gondolom, nem lenne a válasz.

Sokkal gyakoribb az, hogy keres a 2 felnőtt 200-at, de a 2. gyerek már nem fér bele, inkább veszünk hitelre egy új autót.

2011. máj. 10. 15:47
 47/54 anonim ***** válasza:
53%

15.47

"Inkább veszünk hitelre egy új autót"

-Igy van.Vannak családok akik észszerűen gondolkodnak,és nem óhajtják körbe rakni magukat gyerekekkel.Untig elég egy,de annak meglegyen minden ami jó.Hogy a papa autót vesz? És? Nem mindenki akar mindenáron két-három gyereket ezt kellene már valahogy megérteni.Sőt.Vannak olyan emberek is akik abszolult nincsenek annyira oda a gyerekekért,hogy ezáltal lemondjanak mindenről ami nekik kényelmes.Ebbe nem lehet embereket bele kényszeriteni,és nem is fog az állam elérni semmit.Mint irtam anyagi segitséggel kellene ösztönözni az embereket,nem szigorú törvényekkel,meg nyugdij kedvezménnyel amit persze meg is kellene élni...Érdekes arról soha nem esik szó,hogy a gyermeket vállaló fiatal családoknak pl. adnának lakást,vagy egy minimálbérhez közelitő GYES-t,vagy az apukának az állam garantálná a biztos munkahelyet.AMIN ELTUDNÁNAK INDULNI VALAMERRE!!!Lenne itt annyi gyerek 10 éven belül,hogy jutna mindenkinek bőven.

2011. máj. 10. 18:30
 48/54 anonim ***** válasza:
0%

utolsó:

nincs azzal semmi gond, ha valaki rühelli a gyerekeket, éa szereti az új autókat, csak akkor nem kell virnyákolni, hogy ő miért nem mehet hamarabb nyugdíjba.

(t.i. ez volt eredeti kérdés.)

2011. máj. 10. 18:46
 49/54 anonim ***** válasza:

18:46!

Pedig de, lehet rajta "virnyákolni". Ez olyan, hogy akinek gyereke van, kapja ingyen mondjuk a benzint, vagy a cigit, vagy esetleg a gyerektelenek fizessenek 5x annyit az egészségügyi ellátásokért, a gyerekesek meg kapják meg ingyen. Ezeknek semmi köze a gyerekekhez!

Értem én, hogy valahogyan vonzóbbá akarják tenni a gyerekvállalást, akkor olyannal tegyék, ami közvetlen kapcsolódik a gyerekekhez, pl. legyen kedvezményes ára a bébipapinak, kedvezményes adókulccsal adózzanak, míg gyereket nevelnek, kapjanak jobb lakáshitelt családalapításhoz, vagy valami hasonló. De a gyerekeknek nincs semmi köze a nyugdíjhoz, csak bonyolítja a dolgokat, és túl sok ellentétet szül a döntés.

És ha valaki azt mondja, hogy de majd ők tartanak el engem, akkor én meg elmondom, hogy én magamnak teszek félre öregkoromra (már 24 éves koromtól), és nem a későbbi dolgozók fizetik a nyugdíjamat...

2011. máj. 10. 21:59
 50/54 anonim ***** válasza:
44%

10:27

"ne haragudj, azért bizony lehet az jogos igény ..."

Nekem meg jogos igényem, hogy Rolls-Royce-om legyen, meg jachtom és kastélyom.

Idea a kastéllyal meg a jachttal, mert tűrhetetlen, hogy a jogos igényeim nincsenek kielégítve! Lázadjunk fel!

"vagy a mindenáron neveljünk gyerek elvbe az is belefér,hogy még akkor is, ha személyisége károsodott lesz pl?"

Károsodott lesz a gyerek személyisége attól, hogy nem kap kéthavonta márkás cipőt? Károsodott lesz a személyisége attól, ha nem kap 10 évesen mobiltelefont? Károsodott lesz attól, hogy nem viszik Montreuxbe síelni?

Akkor ezek szerint mondjuk a szüleink generációjának 95%-a, a nagyszüleink generációjának 99%-a károsodott.

200 éve meg egyetlen épelméjű ember sem élt az országban :))))

Elmondom, mitől károsodik a gyerek személyisége. Nem attól, ha nincs iPadja, hanem pl. attól, ha a szülei nem szeretik, meg nem mutatnak neki jó példát. Jó példán nem a lóvé virítását értem, hanem a munkát és a művelődést. Egy jó gyerekkor és egy jó nevelés fillérekbe kerül.

2011. máj. 10. 22:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!