Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.
"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek "
Oké,jó dolog a gyereknevelés,egy szakmunkásképzőt bárki megcsinál (igen,még a nemfehérbőrűek is,hisz kötelező a legközelebbi szakközépnek felvennie őket),de mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke? Azokkal akik nem akarnak gyereket?Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg,nemhogy szakmát szerezni?
hogy lehet ilyet kitalálni? Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam? Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot...
Szerintem a jelenlegi korhatár 62év, ami a következő években emelkedik fokozatosan 65-re. (2010. januári módosítás!!)
Ehhez képest ha az új rendelkezés a 2 gyerekeseknek meghagyja a jelenlegit, az igen, kedvezmény.
"Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam?"
Hol van ebben leírva az, hogy nem lesz nyugdíjad, ha nincs gyereked? Miért NE lenne jogos kedvezményt adni (ebben IS) annak, aki a magyar társadalom fennmaradásához hozzájárul?
"Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot..."
Igen, az éppen nyugdíjasok köszönik szépen. De a te nyugdíjadat ki fogja befizetni, ha senkinek sem lesz gyereke?
Oké, elismerem, vannak akik betegség és/vagy anyagi okok miatt nem tudnak gyereket vállalni. De mivel ez egy VITAANYAG, amit egyesek kész tényekként kezelnek (bár lenne is az!), nyilván ha bevezetésre kerül, akkor lesznek a részletek is kidolgozva. Támogatom az összes gyerekvállalást ösztönző csomagot. Mindenzt úgy, hogy 32 éves vagyok, nincs, és lehet hogy nem is lesz gyerekem...
de miért nem lehet azzal ösztözni az embereket hogy munkát teremtenek,amiből fel tudnak nevelni 1-2-3 gyereket?
tudom hogy vitaanyag,tudok olvasni...épp ezért kezdtem ugy,hogy mi a véleményetek...
"de miért nem lehet azzal ösztözni az embereket hogy munkát teremtenek,amiből fel tudnak nevelni 1-2-3 gyereket? "
A munkahely nem egy Harry Potteres varázspálca hatására jön létre. Elég nehéz olyan országban befektetőket találni, ahol:
- nagyon sok ember azt hangoztatja, hogy szarul él, mert nincs munkája
- ha valakinek van munkája, akkor az (okkal vagy ok nélkül) utálja a munkáltatóját, és azt hangoztatja, hogy hiába dolgozik akármennyit is, ő éhenhal, de 120 hónapra megvette a Suzukit és 48 hónapra a 102cm-es plazmatévét
- ha valakinek van munkája, jól él, azt lenézik, mert biztos valami újgazdag kötsög (amiből van is szép számmal persze)
- nagyon sok ember dolgozik, de a munkáját nem képes megbecsülni akkor sem, ha amúgy a főnöke emberként kezeli, hiányzik a lojalitás.
Mindemellett sajnos a magyarok kezében igen kevés pénz van vállalat, vállalkozás beindításához. A nemzetközi befektetetőket pedig azzal próbálja egy igen népes csoport elkergetni, hogy "multik takarodjatok". Nem mondom: van olyan multi, amelyiknek nem lenne itt helye. Azért szokás nem szeretni őket, mert "a magyar cégektől veszik el a munkát". Egy Nokia, Suzuki, Audi, Siemens, Bosch, Merci, Flextronics ugyan melyik MAGYAR céget teszi tönkre? Mert a multi nem annyiból áll, hogy teszkó-kora-ósan.
"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet."
Nagyon fontos egy demográfiai válság által sújtott országban.
"mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke?"
Nekik nincs gyerekük, ezért egyrészt több pénzt tudnak félretenni (nem merülnek fel gyermeknevelési költségek), msárészt nincs gyerekük, azaz sokkal kevesebbel járultak hozzá az ország gazdagságához, mint akiknek van.
"Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg"
Ez mondjuk minden ezredik eset. Komolyan gondolod, hogy ez érv az esetek másik 999/1000 részével szemben?
"hogy lehet ilyet kitalálni?"
Úgy, hogy a kormány az egész ország hosszú távú sikerességének szempontját tartja szem előtt (ami jó hír), nem csupán személyesen a tiédet.
13:48
"és elárulod hogy minimálbér mellett miből adsz enni annak a gyereknek?"
A mai minimálbér kb. 2-3-szorosa annak a bérnek, amit egy munkás 100 éve keresett. Akkoriban egy átlag munkáscsaládban 3-4 gyerek volt. Gazdasági cselédek jövedelme még annál is kevesebb volt. Nekik 6-8 gyerekük volt. Szóval amit mondasz, az nem érv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!