Mit szóltok ehhez? Nyugdíjtervek.
"A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek "
Oké,jó dolog a gyereknevelés,egy szakmunkásképzőt bárki megcsinál (igen,még a nemfehérbőrűek is,hisz kötelező a legközelebbi szakközépnek felvennie őket),de mi van azokkal akiknek nem lehet gyereke? Azokkal akik nem akarnak gyereket?Azokkal akiknek fogyatékos gyerek születik és még beszélni is nehezen tanul meg,nemhogy szakmát szerezni?
hogy lehet ilyet kitalálni? Ha én ledolgozom a 45-50 évemet,és nem lehet/nem akarok gyereket,akkor csak ezért ne legyen nyugdijam? Hisz rengeteg adót befizettem,rengeteg nyugdijjárulékot...
15:06
"igen,de 100éve még nem volt 50ezres gázszámla,60ezres lakbér,10ezres tömegközlekedési bérlet,és aki akart dolgozott..."
A tömegközlekedést nem tudták megfizetni a munkások, gyalog jártak.
Gázszámla nem volt, mert szénnel fűtöttek. Lakbérre elment a fizetésük 2/3 része (szoba-konyhás bérlakásra).
És volt 3-4 gyerekük. Tessék olvasni egy kis társadalomtörténetet.
Én elhiszem, hogy kényelmes vagy, és szerinted nem lehet gyereket nevelni, amíg nem biztosított számára a külön szoba meg az évenkénti két nyaralás. De ezt ne állítsd be képmutató módon valamiféle "jogos igény"-nek.
Azért a 60-70 évvel ezelőtti gyereknevelés költségeit ne hasoníltsuk össze a mai követelményekkel!
Akkor egy munkás vagy paraszt gyerek sokszor még a 6 elemit sem végezte el. Már 6 évesen őrizte a libákat,vagy segített a szüleinek. 12 évesen akár már a gyárban is dolgozott. 13-14 évesen pedig vagy dolgoztak,vagy a szerencsésebbek elmentek inasnak.
De az ipros stb.gyerekek is a 4 osztály után csak polgárit végeztek. (Az a mai 8 általánosnak felelt meg). Gimnáziumba értettségizni csak a jómódú szülők gyerekei jártak.
Nem kellett ennyi tankönyv,mint most. Sőt év végén sok iskolában vissza kellett adni a könyveket,hogy a szegények ingyen vagy kevés pénzért megkaphassák.
Ma már az elsőbe induló gyerek iskolaszerei is 40-50.000.- Ft-ba kerülnek. Később pedig még sokkal többe. Az egyéb iskolai kiadások pedig elég sokat tesznek ki. Az érettségi pedig legalább százezer Ft.
A számítógép alapkövetelmény. Felénk már az általános felsőtagozatában is neten kapják a feladataikat.
Ezeket a kiadásokat nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.
Ez a tervezet nem fogja megoldani a demográfiai gondokat,főleg,ha a családi pótlékot nem fogjhák olyan szintre emelni,hogy az valóban segítség legyen a gyerekneveléshez. A kedvezményeket csak a jómódúak tudják igénybe venni,ők pedig nem fognak több gyereket vállalni.
A másik gond,hogy ez a tervezet diszkriminálja az elvált apákat. Ők ugyanis nem kaphatnak semmilyen kedvezményt a gyerekeik után.
Nem kötelező tornazokniból is márkásat venni az elsős gyereknek, és akkor nem lesz 50.000 az iskolakezdés.
Ja, hogy jó megmutatni, hogy van, akkor is, ha nincs? :)
A számítógép bár nem követelmény általánosban, akár hasznos is lehetne. De ahogy látom, a gyerekek nagy része már ügyesen játszik meg fészbukozik rajta, de a keresőt még képtelen használni, ha épp tanulásról lenne szó. Tehát jobb lenne, ha nem lenne, de már úgyis van mindenhol, tehát ez sem érv.
Persze mindig lehet találni épp elég indokot a gyerek ellen, de a végső indok az esetek többségében a saját kényelmünk.
19.03.
Igy van nem kötelező mindenből a márkásat venni"
-Nem is veszünk mindenből márkásat,és mégis sok pénzbe kerül egy gyerek tisztességes felnevelése.Nekem kettő van,egy iskolás meg egy óvodás.A havi kiadásom rájuk messze lehagyja a képességeimet.Értem ezt az alatt,hogy ha nem mennék el másod-harmad állásba alkalmanként dolgozni,bizony nem hogy márkás,de még kinai zoknira sem telne nekik.Szeretem amikor olyanok adnak tanácsot gyereket nevelő szülőknek akiknek vagy nincs egy sem,vagy ha van,preciz beosztással tudják az éhendöglést elkerűlni.A probléma csak az,hogy nem mindenki akar az éhhalás szélére kerülni,hogy szülő legyen,teljes jogossággal.
18:08
ne haragudj, azért bizony lehet az jogos igény ...
vagy a mindenáron neveljünk gyerek elvbe az is belefér,hogy még akkor is, ha személyisége károsodott lesz pl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!