Mitszólnátok egy "szlovák-palóc államhoz"?
48-ban a szlovák vezetőréteg (pl: stúr) fütötte a kedélyeket + még csak autonómiát sem kaptak (fegyvert még így sem ragadtak, a rákóczi szabadságh. idelyén mellénk álltak
ma pedig amiatt vannak néhányan ellenünk, mert már mióta ezt tanítják nekik
mi kell még?
Miért akarod tovább szaggatni szegény hazánkat?
Miért akarod odadobni koncnak hazánk testrészeit?
Még nem volt elég?
Éltél már kívül hazádtól, hazádnak nevezni egy hazát, ami nem hazád?
Nem volt még elég?
Ha már vissza szerezni nem is, de legalább a maradékot tartsuk meg.
Rákóczi idején gyakorlatilag még nem volt szlovákság. Betelepült csehek és lengyelek, illetve azok keverékei voltak.
1848-ban azért nem ragadtak fegyvert, mert nem volt hatékony szerveződésük. A vezető rétegük elmagyarosodott és magyarnak vallotta magát. A szlovák érzületű elit viszont, amennyire reális volt, lázadozott.
Abban igazad van, hogy az oktatás miatt van jórészt ez a mentalitás. De szerinted Slota és Fico személyesen mennek be minden iskolába órát tartani a "szemét magyarokról"? Ez feltételezi, hogy a tanárgárdának is egy jelentős része ezeket a nézeteket vallja, vagyis már eleve nagy a bázisuk.
Mint már mondtam, célirányos oktatással ki lehetne ezt nevelni belőlük, de az nem egyik napról a másikra megy.
nem hazájukon kívül, az új hazán belül élnének, a testvérországunk lennének a szlovákokkal együt
olvass utána rákóczi szlovákjainak!
Várom a véleményeket! Van aki egyetértene velem? esetleg egy kis átformálással?????,
Mondom. Én Szlovákia és Magyarország, a teljes egyetértés és egyenlőség elve szerinti összeolvasztásával egyet értenék.
Ha Magyarországot bármilyen határ mentén szétosztod, akkor rám ne számíts!
erre én is gondoltam, ennek részeként a palóc-szlovák kultúrális autonómiával
mármint később egységesítva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!