Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitszólnátok egy "szlovák-paló...

Mitszólnátok egy "szlovák-palóc államhoz"?

Figyelt kérdés
Úgyértem, ha Szlovákia területéhez hozzácsapnánk a palócföld magyarországi részét, és így létrejönne egy 1/3 részt palóc (magyar) 2/3részt szlovák állam, ahool mind két nép nyelv és kultúra hivatalossan képviseli az országot. Szerintetek? és Szerintetek a szlovákok szerint? belemennénk, belemennétek? (abszolút csak egy felvetés)
2011. máj. 8. 16:28
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

48-ban a szlovák vezetőréteg (pl: stúr) fütötte a kedélyeket + még csak autonómiát sem kaptak (fegyvert még így sem ragadtak, a rákóczi szabadságh. idelyén mellénk álltak

ma pedig amiatt vannak néhányan ellenünk, mert már mióta ezt tanítják nekik

mi kell még?

2011. máj. 8. 17:26
 22/57 anonim ***** válasza:
86%

Miért akarod tovább szaggatni szegény hazánkat?

Miért akarod odadobni koncnak hazánk testrészeit?

Még nem volt elég?

Éltél már kívül hazádtól, hazádnak nevezni egy hazát, ami nem hazád?

Nem volt még elég?

Ha már vissza szerezni nem is, de legalább a maradékot tartsuk meg.

2011. máj. 8. 17:34
 23/57 anonim ***** válasza:
64%

Rákóczi idején gyakorlatilag még nem volt szlovákság. Betelepült csehek és lengyelek, illetve azok keverékei voltak.

1848-ban azért nem ragadtak fegyvert, mert nem volt hatékony szerveződésük. A vezető rétegük elmagyarosodott és magyarnak vallotta magát. A szlovák érzületű elit viszont, amennyire reális volt, lázadozott.

Abban igazad van, hogy az oktatás miatt van jórészt ez a mentalitás. De szerinted Slota és Fico személyesen mennek be minden iskolába órát tartani a "szemét magyarokról"? Ez feltételezi, hogy a tanárgárdának is egy jelentős része ezeket a nézeteket vallja, vagyis már eleve nagy a bázisuk.

Mint már mondtam, célirányos oktatással ki lehetne ezt nevelni belőlük, de az nem egyik napról a másikra megy.

2011. máj. 8. 17:35
 24/57 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy egyetértek 17:34-essel, bár szerintem kicsit túl érzelmesre vette a figurát.
2011. máj. 8. 17:37
 25/57 A kérdező kommentje:

nem hazájukon kívül, az új hazán belül élnének, a testvérországunk lennének a szlovákokkal együt

olvass utána rákóczi szlovákjainak!

Várom a véleményeket! Van aki egyetértene velem? esetleg egy kis átformálással?????,

2011. máj. 8. 17:39
 26/57 anonim ***** válasza:
74%

Mondom. Én Szlovákia és Magyarország, a teljes egyetértés és egyenlőség elve szerinti összeolvasztásával egyet értenék.

Ha Magyarországot bármilyen határ mentén szétosztod, akkor rám ne számíts!

2011. máj. 8. 17:41
 27/57 anonim ***** válasza:
74%
Viszont, még egyszer leszögezem, az ilyen nemű egyetértés megvalósítása generációk célirányos oktatása nélkül illúzió.
2011. máj. 8. 17:42
 28/57 anonim ***** válasza:
70%
Én egy Nagy-Britanniához hasonló uniót képzelnék el a legjobbnak, de nem csak Szlovákiával, hanem Kárpátaljával, Erdéllyel és a déli területekkel, ahol minden "tagállamnak" lenne bizonyos fokú önállósága, de azért lenne Budapesten egy közös kormányzat is. Sajnos azonban ezt 90 éve kellett volna létrehozni, utólag már kivitelezhetetlen, az elmúlt évszázad történelmi sajátosságai miatt.
2011. máj. 8. 17:44
 29/57 A kérdező kommentje:

erre én is gondoltam, ennek részeként a palóc-szlovák kultúrális autonómiával

mármint később egységesítva

2011. máj. 8. 17:46
 30/57 A kérdező kommentje:
megy egy román székely v mi erdélynek...stb
2011. máj. 8. 17:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!