Hogy hívták az ÁVÓ (cseh) szlovák megfelelőjét? Magyarra fordítva mit jelent? Illetve. (lent)
-Magyarellenesek voltak-e mint a román szekurita (vagy hogy a fenébe kell leírni....)
-Sok magyar tagja volt-e?
-Igaz, hogy Jan Slota apja is ott volt valami nagy muff?
-Nem nemzetiségi, hanen osztályérdekek szerint működtek. A szocializmus minden nemzet proletárjainak barátságát deklarálta.
-Sok magyar ügynöke és együttműködője volt. Engem is meglátogatott egy ügynök a Rysy-re (Tengerszem csúcs a Tátrában)történő minden évben megrendezett ifjúsági hegyi túra előtt. Szépen elmondta, hogy ha fiatalság a rendszer elleni fellépésre vetemedne, legyek olyan szíves és a járásunk küldöttségéből jegyezzem meg a nevüket.Hogy lerázzam magamról, azt mondtam, hogy lesz rá gondom. De nem volt semmi egetrengető rendszerellenes fellépés, úgyhogy az én feladatom lejárt. De ha lett is volna, semmiről sem tudtam volna. Így került be sok naiv és becsületes ember az ŠtB-vel együttműködők jegyzékébe. Engemet szerencsére nem írt közéjük, úgyhogy a sok ezer személyt tartalmazó nyilvános listán sem vagyok.
-Slotával és apjával nem foglalkozom; a legkisebb gondom is nagyobb annál..
Tehát ŠtB (štátna bezpečnosť)néven működött ami magyarul állami biztonságot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!