Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én nem értem ezt?

Csak én nem értem ezt?

Figyelt kérdés
Miért a Ferihegyi Repülőtér átnevezése, Elvis díszpolgárrá avatása, a vármegyék visszaállítása, a köztársaság eltörlése és az országnév megváltoztatása a legfontosabb a jelenlegi helyzetben, és miért nem a gazdaság újjáélesztése?
2011. márc. 17. 22:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szoktad nézni a Heti Hetest?

Ha nem akkor elmondom mit mondtak amivel egyet is értek.

Annyi az egész lényege,hogy ez egy gumicsont amit odavágnak elénk,hogy rágódjunk rajta addig ők a háttérből(alamuszi módon) hozzák az intézkedéseiket.Viszont erre a gumicsontra egyszer rá kell harapnia mindenkinek hogy meg tudja tényleg gumi-e.

2011. márc. 17. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

Most olvastam valahol, hogy jön a budapesti utcanevek és a köztéri szobrok felülvizsgálata is!

Azért többről van itt szó, mint gumicsont! Ezek itt most komolyan gondolják, hogy egy új rendszert építenek és velük kezdődik a történelem. Eljátszanak egy mini rendszerváltást egyre több kellék igénybevételével. És az a tragédia, hogy ez nem csak játék, tényleg rendszert váltanak. Leváltották a demokratikus jogállamot (más szóval a köztársaságot) egy mucsai önkényuralomra. És ehhez bizony kellenek a kellékek, a szimbólumok is! Már azt várom, mikor nevezik át a forintot bélásra vagy valami hasonló ősmagyar névre, és mikor jut eszükbe, hogy új rendszerhez új himnusz is kell...

2011. márc. 17. 22:33
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:33

Nem tudom.Aki ismer itt a GyK-n az tudja ,hogy Fidesz ellenes vagyok,de most az egyszer azt mondom,hogy ne keltsük ezzel kapcsolatba a pánikot.Ha tényleg túllépnek egy határon és meglépik az a lépést,hogy Orbán diktatúra legyen akkor úgy is leverjük egy forradalommal.Szerintem.

2011. márc. 17. 22:36
 4/14 anonim ***** válasza:
25%
Már rég túllépték Patrik.
2011. márc. 17. 22:41
 5/14 anonim ***** válasza:
59%
Patrik! Az a helyzet, hogy a diktatúra, az önkény nem egyik napról a másikra lesz. Szép lassan épül, néha többet tesznek érte, néha kevesebbet, de szinte minden nap valamennyit. Nincs pontosan megnevezhető éles átmenet egy demokratikus és egy nem demokratikus államberendezkedés között. Még a legdemokratikusabb államoknak is vannak önkényes vonásaik, és a nyílt önkényen belül is előfordulnak bizonyos demokratikus megnyilvánulások. Arányok kérdése az egész. Csak az a baj, ha itt ülünk, és várunk, hogy észrevegyük, addigra már annyira kiépül az önkény rendszere, hogy késő lesz bármit lépni.
2011. márc. 17. 22:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Patrik erre gondoltál , h alamuszi módon?

[link]

Valahogy így szeretnének kilábalni a jelenlegi gazdasági helyzetből ami többnyire az elmúlt 8 év dilettáns kormányzásának köszönhető.

Szerintem se jó ötlet amúgy ez az Elviszes dolog pont annyira környezetidegen mint az egykori szovjet dolgok .A vármegyésítésben van némi logika de sokkal több a romantikus nosztalgia , ami szintén elég furcsa a 21. században.Szerintem sem nyerők ezek az allűrök de ha gazdaságilag bejönnek a dolgaik és sikerül a az adósságon annyit faragni valahogy , h némi fellendülésre esély lesz és tapasztalható is lesz , ha az aktív foglakoztatást 57%ról sikerül valahogy 69% felvinni a franc se törődik ezekkel a hóbortjaikkal.

Attól meg nem kell félni , h az Euban emberi jogokat , méltóságot sértő diktatúrák fejlődhetnek ki.Ne legyetek már paranoiásak.

2011. márc. 17. 23:15
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az érdekes az, hogyha valaki felületesen vizsgálja a történéseket, akkor koncepciótlannak és átgondolatlannak tűnhet a kormánypárt politikája. Az igazság pedig az, hogy nagyon is van ezekben a lépésekben ráció. Felszámolják, vagy ellehetetlenítik, esetleg saját embereikkel töltik fel a független intézményeket, lást: AB, MTI, Költségvetési Tanács.

Csinálnak egy rendkívül erős , tekintélyelvű, rendőri hatalmat, élükön Pintér Sanyival, és bizonyos tisztégeket bebetonoznak 9 vagy annál több évre, és akkor még a médiatörvény visszásságairól nem is beszéltünk.

Ezeken felül gyakorlatilag szegény ellenes politikát folytatnak, megvágják a szociális támogatásokat, felére csökkentik a közmunkára szabható pénzeket, csinálnak egy igazságtalan adórendszert, tehát azokon spórolnak, akiknek az érdekérvényesítő képességük messze nem a legjobb. Nem lehet az új alkotmánykoncepció szerint pl. magánszemélynek az (egyébként megkurtított jogkörökkel rendelkező) Alkotmány Bírósághoz fordulni stb.....

2011. márc. 17. 23:16
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg a színes ábráktól nem csökken a munkanélküliség, nem lesz kevesebb az állam adóssága, nem oldódik meg a nyugdíjprobléma, és nem integrálódnak a problémás társadalmi rétegek. A Széll Kálmán terv egy vicc......
2011. márc. 17. 23:18
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

Amíg itt mindenki az alkotmánytervezet preambulumán, a gyerekek utáni szavazati jogon, a vármegye elnevezésen stb. rágódik, meg több tízezren kimennek a senki által nem fenyegetett médiaszabadság védelmében tüntetni, addig a kormány levezényli a megszorításokat és azokat a népszerűtlen de szükséges intézkedéseket, amelyek a gazdaság talpra állításához elengedhetetlenek.

Okos a Fidesz, nagyon is okos! :)

2011. márc. 17. 23:56
 10/14 anonim ***** válasza:
73%
Nem csak te, soha nem volt szimpatikus Orbán, de mióta megválasztották azóta egyre inkább úgy érzem, hogy az Állatfarmba csöppentem, és nem vagyok disznó, de remélem a ló sem.
2011. márc. 18. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!