Csak én nem értem ezt?
Szoktad nézni a Heti Hetest?
Ha nem akkor elmondom mit mondtak amivel egyet is értek.
Annyi az egész lényege,hogy ez egy gumicsont amit odavágnak elénk,hogy rágódjunk rajta addig ők a háttérből(alamuszi módon) hozzák az intézkedéseiket.Viszont erre a gumicsontra egyszer rá kell harapnia mindenkinek hogy meg tudja tényleg gumi-e.
Most olvastam valahol, hogy jön a budapesti utcanevek és a köztéri szobrok felülvizsgálata is!
Azért többről van itt szó, mint gumicsont! Ezek itt most komolyan gondolják, hogy egy új rendszert építenek és velük kezdődik a történelem. Eljátszanak egy mini rendszerváltást egyre több kellék igénybevételével. És az a tragédia, hogy ez nem csak játék, tényleg rendszert váltanak. Leváltották a demokratikus jogállamot (más szóval a köztársaságot) egy mucsai önkényuralomra. És ehhez bizony kellenek a kellékek, a szimbólumok is! Már azt várom, mikor nevezik át a forintot bélásra vagy valami hasonló ősmagyar névre, és mikor jut eszükbe, hogy új rendszerhez új himnusz is kell...
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:33
Nem tudom.Aki ismer itt a GyK-n az tudja ,hogy Fidesz ellenes vagyok,de most az egyszer azt mondom,hogy ne keltsük ezzel kapcsolatba a pánikot.Ha tényleg túllépnek egy határon és meglépik az a lépést,hogy Orbán diktatúra legyen akkor úgy is leverjük egy forradalommal.Szerintem.
Patrik erre gondoltál , h alamuszi módon?
Valahogy így szeretnének kilábalni a jelenlegi gazdasági helyzetből ami többnyire az elmúlt 8 év dilettáns kormányzásának köszönhető.
Szerintem se jó ötlet amúgy ez az Elviszes dolog pont annyira környezetidegen mint az egykori szovjet dolgok .A vármegyésítésben van némi logika de sokkal több a romantikus nosztalgia , ami szintén elég furcsa a 21. században.Szerintem sem nyerők ezek az allűrök de ha gazdaságilag bejönnek a dolgaik és sikerül a az adósságon annyit faragni valahogy , h némi fellendülésre esély lesz és tapasztalható is lesz , ha az aktív foglakoztatást 57%ról sikerül valahogy 69% felvinni a franc se törődik ezekkel a hóbortjaikkal.
Attól meg nem kell félni , h az Euban emberi jogokat , méltóságot sértő diktatúrák fejlődhetnek ki.Ne legyetek már paranoiásak.
Az érdekes az, hogyha valaki felületesen vizsgálja a történéseket, akkor koncepciótlannak és átgondolatlannak tűnhet a kormánypárt politikája. Az igazság pedig az, hogy nagyon is van ezekben a lépésekben ráció. Felszámolják, vagy ellehetetlenítik, esetleg saját embereikkel töltik fel a független intézményeket, lást: AB, MTI, Költségvetési Tanács.
Csinálnak egy rendkívül erős , tekintélyelvű, rendőri hatalmat, élükön Pintér Sanyival, és bizonyos tisztégeket bebetonoznak 9 vagy annál több évre, és akkor még a médiatörvény visszásságairól nem is beszéltünk.
Ezeken felül gyakorlatilag szegény ellenes politikát folytatnak, megvágják a szociális támogatásokat, felére csökkentik a közmunkára szabható pénzeket, csinálnak egy igazságtalan adórendszert, tehát azokon spórolnak, akiknek az érdekérvényesítő képességük messze nem a legjobb. Nem lehet az új alkotmánykoncepció szerint pl. magánszemélynek az (egyébként megkurtított jogkörökkel rendelkező) Alkotmány Bírósághoz fordulni stb.....
Amíg itt mindenki az alkotmánytervezet preambulumán, a gyerekek utáni szavazati jogon, a vármegye elnevezésen stb. rágódik, meg több tízezren kimennek a senki által nem fenyegetett médiaszabadság védelmében tüntetni, addig a kormány levezényli a megszorításokat és azokat a népszerűtlen de szükséges intézkedéseket, amelyek a gazdaság talpra állításához elengedhetetlenek.
Okos a Fidesz, nagyon is okos! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!