Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz a gyerekek utáni...

Egyetértesz a gyerekek utáni extra szavazati joggal?

Figyelt kérdés
Tudom, foglalkozik már pár kérdés ezzel. Én azonban arra is kíváncsi vagyok, hogy neked hány 18 alatti gyereked van,illetve van-e, és hány éves vagy, és milyen pártra szavaztál tavasszal.
2011. febr. 16. 16:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
33%

nem értek egyet

nincs gyerekem

19 vagyok

az MSZP-re szavaztam

2011. febr. 23. 20:38
 52/67 toteszke ***** válasza:
94%

-egyet értek ezzel, ha nem a megélhetési gyerekgyártók

kapnák

-nincs gyermekem

-22/F

-Jobbikra szavaztam.

Bátran vállalom, nem szégyellem.

Hátamon feláll a szőr, amikor az mszp-sek magyaráznak a tévében, hogy így meg úgy meg amúgy kellene ezt vagy azt vagy amazt a dolgot csinálni. Kérdem én: volt 8 évük, akkor nem tudták, mit kell csinálniuk??

Szavazás témához hozzáfűzném, hogy a következő országgyűlési választások alkalmával is a Jobbikra fogok szavazni. Elég nagy dolgot kell a FIDESZ-nek véghez vinnie ahhoz, hogy azt mondjam, gyerekek, rátok szavazok. Ami biztos, hogy az mszp-re nem fogok szavazni.

2011. febr. 24. 00:19
 53/67 anonim ***** válasza:
93%

A feleségem szülésznő.Vidéki kisváros vagyunk , igen nagy körzettel.A tavalyi év folyamán született náluk 392 gyerek amiből 277 nek a szülei cigányok voltak. A 277-ből 216-nak egyik szülője sem dolgozik. Akik csak segélyből élnek és egyéb alkalmi dolgokból.

Persze figyelembe kell azt is venni , h aki megteheti ,az változó indokból elmegy a megyeszékhelyre szülni .Legalább 50en és ezek közt nincs cigány.Volt kb 70 olyan eset is amikor ők küldték tovább a megyeszékhelyre, mert komplikációkra volt kilátás vagy más indokkal. Ezek közt volt néhány cigány nemzetiségű is de többnyire ők könnyebben szülnek.Volt olyan is aki reggel megszülte a gyerekét és délben már lent veszekedett a parkban a rokonságával, nagy vehemenciával .Jópár éve egy olyan is aki megszült és rá 3 órára már elment a csávójával kefélni.

Ahhoz képest, h a népszámlálási adatok szerint a körzetben a cigány lakosság a 10%ot is alig éri el igen sok gyereket szülnek.Ráadásul a bűnelkövetők 80%át szintén ők adják.

Csakhogy a szülészeten és a rendőrségen nem csak saját bevallásra ,állapítják meg az etnikumot hanem rá is néznek és néhány percet el is beszélgetnek velük.

A cigány újszülöttnek a hátsó fele fölött van egy fekete folt amiről tudni lehet , h igazi indiai eredetű a vérvonal.

Egyébként , nem vagyok rasszista .Volt már üzletem cigányokkal és korrektül meg egyeztünk . Bár akik hozzám jöttek a módosabb,az elég jól boldoguló cigányok közzül kerültek ki.Legtöbbjük külföldön dolgozik, vagy ki tudja mit csinál ,de van pénze.

Azt nem tartom helyesnek amikor kormányok nyakra főre veszik fel a kölcsönöket és közben meg sem próbálnak spórolni saját magukon és az egész adminisztráción.Főleg abban a tudatban teszik ezt , h a gyermekeink és az unokáink életét fogja keseríteni eme kölcsönök visszafizetése.

Azt hiszem már írtam erre a kérdésre, h az adófizetéshez is kötném nem csak a gyerekvállaláshoz a (extra)szavazati jogot.

2011. febr. 24. 08:32
 54/67 kojee ***** válasza:

nem értek egyet

nincs gyerekem, de rajta vagyok

31 vagyok

mindenkire szavaztam

2011. febr. 24. 09:30
 55/67 anonim válasza:
100%

14 éves vagyok

értelem szerűen nincs gyerekem, és nem is szavazhatok

nem értek egyet ezzel az egésszel. Nincs párt amire úgy azt mondom, hogy akkor most erre szavaznék, mert nekem a jobbik kicsit túl radikális. Viszont az áll hozzám a leg közelebb, van bennem rasszizmus, egyre több.

érdeke a politika, és nézem a politikai adásokat is (m1, m2) és sajnos azt veszem észre, hogy fidesz olyan törényeket hoz, amivel a saját pártját emelheti feljebb és gyűjtheti a szavazatokat, de ezek a magyaroknak nem éppen jók... :S:/

(nem érdekelnek a komik arról, hogy nekem még babáznom kéne..stb...stb...)

2011. febr. 24. 11:32
 56/67 anonim válasza:
43%

- Semmi szín alatt nem értek egyet vele!

- 21 éves vagyok

- Még nincs gyermekem és nem is a következő pár évben tervezem

- Nem szavaztam egyikre sem, mert asz én választókörzetemben nem indulhatott a Civil Mozgalom

Már csak azért sem értek egyet ezzel a felvetéssel, mert ez súlyosan szembe megy a demokrácia és a liberalizmus alapelvével (más kérdés, hogy ma ebben az országban a liberalizmus inkább szitokszó... kérem, akkor legyetek szívesek kinyitni egy történelem könyvet és tanuljátok meg mit is jelent)!

Minden ember azonos és egyenértékű szavazati joggal rendelkezik, függetlenül vagyoni, társadalmi, vallási, nemi és politikai meggyőződésétől illetve helyzetétől! Ez a demokrácia, főként a liberális demokrácia alapvetése, mely teljesen elidegeníthetetlen saját definíciójától! Abban az esetben, ahol egy személy hátrányos helyzetbe kerül másokkal szemben szavazati jogának gyakorlásában, ott alapvetően a demokratikus értékek és alapvető állampolgári jogai sérülnek.

A szavazás jogát nem megérdemlő állampolgár szavazati jogával az őt felügyelő személy járhat el saját szavazatával. Abban az esetben ha a felügyelő személy (például szülő) többlet szavazati joggal rendelkezik, már felmerül a kérdés, hogy ez vajon az ő szavazati jogának értékét többszörözi, vagy a szavazásra (még) képtelen személy szavazati értékét érvényesíti?

Mivel a demokrácia alapvetően arra az elvre törekszik, hogy minden ember azonos jogokkal rendelkezhessék, ezért nem megengedhető, hogy a szavazásra képtelen ember szavazatát más érvényesítse, hiszen nem véletlenül szavazóképtelen egy állampolgár (legyen szó szellemi cselekvőképtelenségről, vagy arról az egyszerű tényről, hogy valaki még nem töltötte be 18. életévét).

Itt pedig nem arról van szó, hogy a családos ember a gyermeke akaratát érvényesíti, hiszen a gyermeknek aligha lehet önálló akarata, ezért ebben az esetben a családos ember pozitív megkülönböztetésben részesülne a nem családossal szemben. Ez pedig mint ahogy az előbbiekben is kifejtettem, alapvetően csorbítja személy vagy személyek demokratikus joggyakorlási lehetőségeit!

2011. febr. 24. 12:19
 57/67 anonim ***** válasza:

Nem értek vele egyet, agyament ötlet.

3 gyermekem van.

Hogy melyik pártra szavaztam, az itt teljesen mellékes.

Sokféle indoklás hangzott itt el.

Kiegészítésem:

1.az önkormányzati választások esetében tragikus helyzeteket idézne elő ez a tökkelütöttség.

2.Az állampolgári jogokkal csak annak volna szabad élnie, aki egyrészt tisztában van az állampolgári ismeretekkel, (ld. gépjárművezetéshez vizsga kell, szavazni meg bárki szavazhat, tudatlanul, félrevezetetten, a többiek meg igyák ennek a levét?), aki megkapja az ehhez szükséges alaptájékoztatást, de ez a mai országban nem így van.

3. Ha mégis kierőszakolnák a fiatalkorú gyerekek után járó szavazati jogot, akkor legalább a szülők iskolai végzettségéhez kössék. Érett-ségihez.

2011. febr. 24. 14:36
 58/67 anonim ***** válasza:

hogy lehetett ekkora ökörséget kitalálni!!!

nem értek vele egyet

22F

SKH

2011. febr. 24. 14:58
 59/67 anonim ***** válasza:
39%

Én úgy értenék vele egyet, hogy 3 gyerekig gyerekenként 1 szavazati jog járna, és 4 vagy több gyereknél mindig 1-gyel csökkenne a szavazati jog száma.

Tehát akinek 6 gyereke van (feltételezhetően roma származású...), annak nem járna plusz szavazati jog.

És azt, hogy az adózást is bele kéne vonni valamilyen módon a szavazati jogokba, nem tartom jó ötletnek (egyelőre). Mert rengetegen vannak olyanok (romák között is), akik akarnak dolgozni, csak nem találnak munkát.

2011. febr. 24. 15:04
 60/67 anonim ***** válasza:
53%

[link]

azért beírom én is:

1. Nem értek egyet vele, ilyet nem játszunk, még akkor sem, ha csökken a népesség nem ezzel kell rábírni, hogy nőjön!

2. nincs még gyerekem

3. 21/F

4. ez érdekes kérdés: EP-választás: Jobbik

OGY választás: érvénytelenül

Önk választás: függetlenekre, illetve egy LMP-sre!

2011. febr. 24. 18:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!