Egyetértesz a gyerekek utáni extra szavazati joggal?
"Nagyon korrekt lesz a gyerekek utáni szavazati jog... egy magyar családnak átlag van 1-2 gyereke, míg egy roma, cigány családnak 8..... "
Legenda. A magyar családoknál az átlagos gyerekszám 1,3, de a cigányoknál is csak 2,5. A születések száma már évtizedek óta csökkenőben van a cigányság körébenl is.
A kiskorúakra kiterjesztett szavazati jog sem jelentene nekik előnyt. Magyarországon van 2,1 millió 18 éven aluli, ebből kb. 300 ezer a cigány. Tehát 1,8 millió meg a nem cigány. Tessék már utánaszámolni egy kicsit!
Egyébként az ötlet valóban hülyeség, nem is lehet komolyan venni, egyszerűen gumicsontnak dobták be a köztudatba, de még annak is nagy baromság.
Normális ember nem támogatja.
Sziasztok!
Lehet hogy a cigányok körében is csökkenőben van a születésszám de még mindig sokkal több gyermek születik a "kormosoknál" mint a magyarok körében! Szóval előbb utóbb ők lesznek többen és a gyerekek után járó szavazati joggal ők döntenek majd!
Amúgy ez tényleg gumi csont, rágja csak ezt a magyar addig majd a Multik, Zsidók, Politikusok, cigányok stb kilopja a maradékot is az országból!!
MINDEN TISZTELETEM A KEVÉS TISZTESSÉGES CIGÁNY, ZSIDÓ EMBERÉ!!!!!!!!
Nem támogatom!
Nincs gyerekem!
23/F
Jobbik bár teljesen nekik sem hiszek!!!
Alapesetben nem támogatom az extra szavazati jogot, semmilyen indokkal sem. Néhány dologgal azonban nem értek egyet az ide írók érvei közül.
Először is: a romák szavazókedve legendásan kicsi, a legtöbbjük el sem megy szavazni, nem érdeklődik a politika iránt, nem foglalkozik vele. Ez akkor sem változna, ha extra szavazatokat kapnának a gyermekeik után. Egyetlen párt számára sem ők a fő szavazóbázis. Azokat pedig, akik különböző juttatásokért cserébe mentek el szavazni, eddig is büntetni kellett volna, és ezután is büntetni kell. (Meg azokat is, akik megveszik a szavazataikat.)
Másodszor: minden szülő felelős a gyermeke jövőjéért, éppen ezért normális szülőnek nem mindegy, hogy olyan párt nyeri-e a választásokat, aki támogatja a gyerekeket, a gyerekvállalást. A gyerek pedig nem érvényesítheti a saját érdekeit, tekintve, hogy nincs önálló szavazati joga, viszont ami a politikában történik, az az ő jövőjéről is szól.
Harmadszor: Gyereket vállalni egy normális országban olyan értéknek számít, amit megbecsülnek. Aki nem vállal gyereket, az csak önmagáért felelős, minden helyzetben könnyebb élete van, és több lehetősége is arra, hogy előre jusson. Mivel a népességszám nagyon gyorsan fogy, ezért ez az intézkedés is egyfajta népességnövekedési kedvcsináló lenne.
Mindezek ellenére, amiket felsoroltam, ebben a kérdésben nem vagyok képes egyelőre határozott döntést hozni. Mivel hiszek a demokráciában, ezért mindenképpen gyanakodva tekintek minden olyan intézkedésre, amely valakik számára plusz szavazati jogot akar biztosítani. Ha ma lenne erről a közvélemény kutatás, fogalmam sincs, mit válaszolnék.
Egyébként 29 éves nő vagyok, egy gyerekkel (szeretnénk még egyet), és a Fideszre szavaztam.
nem értek egyet vele
1 gyerekem van
43 éves nő vagyok
Jobbikra szavaztam
Nem értek vele egyet
Nincs gyerekem
23/L vagyok
A Jobbikra szavaztam
Nem értek egyet
2 gyermekem van
32 éves nő vagyok
Fideszre szavaztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!