Újra előjött a hamburger-adó gondolata. Mit szóltok hozzá?
Nem csak a hamburgert, hanem az egészségtelen ételeket is sújtaná. Szerintem megint hülyeséget csinálnak!
Ha emelkedni fog a Chips ára, akkor pláne nem a magyar Chipset fogom venni, hanem a fele annyiba kerülő pl. szlovák chipset a Tescoból. Én mondjuk eddig is olyat vettem, de ezek után a "csak magyart veszek" típusú emberek is meggondolják, hogy a magyarra pazarolják-e a pénzüket. Hm?
ezzel az a baj hogy az ételek 80%-át egészségtelennek lehetne nyilvánítani. gondolok itt a jóféle gulyásra, palacsintára, stb...
csak egy ujabb adó...
Itt kifejezetten a mű kajákra, cukrozott sz@rokra gondolnak szerintem... A tradícionális magyar ételek megadóztatását az MSZP-ből még kinézném, de a Fideszből nem (főleg a nagy magyarkodás miatt).
Már világméretű probléma lett az egészségtelen étkeztetés, már egyre sűrűbben látom, hogy a szülők milyen sok szennyet megetetnek a gyerekekkel is. Sajnos a magyar embereket nem lehet semmivel sem ösztönözni valamire, csak pénzel (legyen az jutalom, vagy büntetés). Nekem sem volt már kedvem megvenni a 630 Ft-os cigarettát, le is szoktam róla. Én támogatom a javaslatot. Még jobban támogatnám, ha az innen befolyt összeget közvetlenül az egészségügybe fordítanák.
Styloo
Mellesleg hozzátenném, hogy a választások után kapásból el lett törölve 10 kisadó. Csak erre már senki nem emlékszik :) Szóval még 9 kell, hogy ugyanott legyünk ahol voltunk :D :)
Styloo
Támogatom, hiszen könnyebb megelőzni a betegségeket mint kezelni, és nem is kerül annyiba, csipszet itthon is elő lehet állítani, és az echte magyar lesz.
Nem szabad mindenben a rosszat látni, már más országok is be akarták vezetni, csak nem volt merszük, a multik miatt.
Úgy szeretem, hogy ebben az országban semmi sem egyértelmű :D Nyílván mindenki hülye ahhoz, hogy felismerje mi a chips, cukrozott szénsavas üdítő, hamburger és pizza... :)
Nyílván olyan élelmiszerek kerülnek ide, amik kis mennyiségben sem egészségesek. Mit kell ezt bonyolítani.
Az előző hozzászólónak: Mégis mit gondolsz, hogy a gyártók érdekképviselete nem próbál meg védekezni??? Dehogynem, ferdít is rendesen :D
Styloo
A hamburger is éppen annyira egézségtelen mint a fasirtos szendvics, na és azt hogy fogják megadóztatni, külön a darálthúst a fűszereket a zsömlét meg zöldséget, nem hinném.
A hamburgert olyan cégek gyártják akiknek van pénzük, így van mit lenyúlni ennyi.
Abba nem gondolnak bele, hogy a hamburgert meg a kólát is Magyarországon magyar emberek gyártják akiknek egy része, vagy ha az egész termelést átköltöztetik hamburgeradómentes szomszéd országokba az összes dolgozó lapátra kerül újabb több tízezer képzetlen munkanélküli termelődik.
Utolsónak!
Érdekes megközelítés a tied, de abszolút rossz! Itt egy kb 10 Ft-os egészségügyi felár lesz, amit a fogyasztó fog megfizetni (mint az ÁFA-t), nem pedig a gyártótól veszik el adóként. Nem hinném, hogy ez miatt kevesebben ennének egészségtelen ételeket, viszont több pénz lesz majd azok kezelésére. Nem fognak embereket elküldeni és gyárakat bezárni ez miatt.
Styloo
Érdekes az összes többi hasonló adó miatt voltak leépítések és konkrét cégek más országokban telepedtek le, pont ez lenne kivétel?
Persze abban igazad van, hogy valószínűleg ezt mi fogjuk kifizetni. Engem akkor is zavar, teljesen hülyének nézik az embereket, semmi köze nincs az adónak az egézsséges életmódhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!