Miért jó a fidesznek, ha elveszi a kis embertől a pénzt?
Nem értem. Ennek pont az ellentettjét ígérték.
Kiakadtam mert a párommal mindketten minimálbért keresünk, ás mind kettőnk fizetése kevesebb lett, az új adókulcs miatt, méghozzá több mint 3000 ft tal havonta!
Alig tudunk kijönni így is, erre még levesebb....Hát nemigaz!
NYugodt ember vagyok de ez miatt felháborodtam. Olaj volt a tűzre, hogy ma kinyitottam az újságot, és mit látok? Orbán viktor havi + 400 ezret keres , képviselők is havi + 180 ezerrel visznek többet haza az új adórendszer miatt....
Hátmondom, nekik még kell, úgysincs elég! Megint a gadag ember járt jól!
tőlünk meg csóróktól, még vesz el....
E mellett 300 ft lesz 1 kiló kenyér (erről mondjuk nem tehet) , benzinárak a magasban (erről viszont annál inkább), közüzemi díjak, minden drágul, én meg kevesebbet keresek, meg a párom is....
Milyen dolog ez???
Nem politizáltam soha életembe, de ez sok már.
Pluszba a nyugdíjjal is van kavarás, és kijelenti a szóvívő, hogy spóroljon mindenki magának....Hát kösszz! ha havi 300 ezret keresnék akko tudnék, de így???
Spóroljon ő minimálbérből!
Meg nyugdíjkorhatár emelés....HOVA?
AZOKTÓL VESZI EL A FIDESZ A PÉNZT AKINEK A LEGJOBBAN KÉNE!
-BETEGEKTŐL(GYÓGYSZERÁREMELÉS)
-KIS EBEREKTŐL (MINIMÁLBÉRBŐL ÉLŐK, ROKKANTNYUGDÍJASOK)
ÉS ADJA A MAGUKFAJTA GAZDAGOKNAK, MERT NEKIK NEM ELÉG SOHA!
Pont a fordítottját műveli a fidesz mint amit a kormánypropagandában ígért.
Egy dolog hogy válság van meg megszorítás, de akkor nekik nincs???? a gazdagokank nincs megszorítás, hanem még fizetésemelés????????
jó akkor hazudok. ti biztosan jobban tudjátok igen.
Azt tegyük hozzá hogy 6 órásak vagyunk mindketten, és úgy kapunk minimálbért.
Viszont érdekes, hogy a gyógyszeráremelés, ill a rokkantnyugdíj szigorítás, ill megvonás miatt senki sem lázong...
meg amiatt se hogy mirefől kapnak orbánék ennyivel többet havonta? Meg nemcsak ők, hanem tulképp aki havi 120 ezer fökött keres, az már jól jár....
lehet én vagyok maradi ,de valahol úgy gonodlom az volna az igazságos, ha a minimálbér emelkedne és a havi 500 ezer fölött keresők meg adózzanak többet, kevesebb maradjon nekik.
Erre meg fordítva, nekik több, nekünk kevesebb....
Nem azt mondom hogy emelje meg 10 ezerrel a minimálbért, hanem tartsa meg a szinten vagy netalán még emeljen rajta, és azoktól akik sokat keresnek meg vegye el a lóvét.
Így volna korrekt.
Az meg se fordul a fejetekben, hogy tavaly is bruttó 75-öt kapott, meg idén is, csak most ennyi a minimálbér?
Nem csak ő járt így.
Anno én is elkezdtem egy helyen dolgozni, és nem akaródzott emelni a fizetésem. Három év múlva azon kaptam magam, hogy minimálbérre vagyok bejelentve.
Különben a bruttó 85 se egy egetverő összeg, és az is kevesebb lett. De jó, legalább nem minimálbér!!!
Amúgy amit írt, az igaz.
Még ha nem is vallja be fillére pontosan az éves jövedelmét. Személyi igazolványt, TAJ kártyát, adószámot nem kértek esetleg?
végre valaki aki nem elvakult fideszes.
csak tudnám miért van ennyi orbán-fan???!!!
ezekszerint mindenki gazdag???!!!
a 8 órás minimálbér is érdekes....pont annyit emeltek rajta, hogy az új adó miatt ne legyen kevesebb.....:D
rafkós egy dolog....és ha nem vezették volna be ezt a xar adórendszert, akkormeg 5 ezerrel többet kapnának havonta, hogy öröltek volna neki!
16:58
"Az meg se fordul a fejetekben, hogy tavaly is bruttó 75-öt kapott, meg idén is"
75-öt nem kaphat, mert a minimálbér 78.
Ha 75-öt kap, akkor a munkáltató szabálytalan, azért pedig nem a kormány felelős.
Ha a 75-öt nem teljes munkaidőben kapja, hanem mondjuk 6 órára, akkor meg nem igaz, hogy minimálbért keres. Azaz valótlan dolgokat állít (tömören: hazudik).
"érdekes hogy eddig csak 2 hozzászóló vette észre hogy rosszul tudja/hazudik az illető."
Hülyéből elég is kettő egy kérdésbe.
"csak tudnám miért van ennyi orbán-fan???!!!
ezekszerint mindenki gazdag???!!! "
Nem gazdagok ezek, csak rendkívül sötétek. Bizonyítja az is, hogy kik vannak kormányon.
Szimpatizálok az Orbán-kormány eddigi intézkedéseivel és helyesnek tartom, hogy az adórendszert aszerint alakítják át, hogy a tehetősebbek gyerekvállalási kedvét serkenteni próbálják. Ez befektetés a társadalom jövőjébe.
Ugyanakkor elismerem, hogy a versenyszférában a kiskeresetűek rosszabbul jártak az új szja-szabályozással és emiatt bizony jogosan háborognak. Senki sem szereti, ha elvesznek az amúgy is kevés fizetéséből. Kicsit körültekintőbben kellett volna eljárnia a kormánynak, hogy valóban senki se járjon rosszabbul. Kár fölöslegesen érdeksérelmeket generálni, ha egyszer nem muszáj.
Picike aranyos válaszom nem találom itt, most ezért sírok picikét:(
Értsétek már meg a poollliiittiikkuuus nem azért van , hogy neked jó legyen , hanem azért , hogy neki jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!