Miért nem magyar terméket vásárolsz?
A magyar termékek túl vannak árazva, illetve minőségben sokszor rosszabbak, mint a külföldi termékek.
Érdekes, külföldi árút ide is kell szállítani, és sokszor így is olcsóbb... A magyarok is megtanulhatnák azt, hogy aki sokat markol, keveset fog.
mert a külföldi drágább és jobb.
nem tudom felfogni hogy amit itt termelnek az vámköltség és jóval kevesebb üzemanyagköltség mellett miért drágább és rosszabb.
Én szoktam mind2-t venni. Ahogy eddig tapasztaltam, a külföldi semmivel sem jobb mint a magyar termék. Viszont igaz, hogy a magyar olykor valamivel drágább (azért nem minden esetben). Ez azért van részben, mert a magyarok kisebb mennyiségben termelnek, így kevésbé oszlanak el a költségek. Illetve valamikor azért, nem olyan minőségiek. Élelmiszerből sokszor már csak a selejt jut el hozzánk.
"Mert pl külföldön nem szokás paprikához téglaport keverni és hasonlókat csinálni,"
dehogy nem szokás, nézd meg, hogy mi van most Németországban (dioxin botrány)
Én vásároltam már magyar műszaki cikket - köszönöm, elég... inkább a külföldi, az nem romlik el olyan hamar... semmi jó tapasztalatot nem tudok említeni e téren. Vásároltam már magyar élelmiszert is, de a minősége sokszor sehol sincs a külföldihez képest, olyan, mintha a gyártáshoz mindenen spórolnának, persze, lehet én vettem olyat, ami gyenge minőségű volt.
Egyébként akármit nézek, sokkal olcsóbb a külföldi termék, és a mai világban sokaknak számít pár forint is, így inkább az olcsót veszik meg, mindegy, mit tartalmaz.
Mondjuk pl. a fogamzásgátlóknál régebben olcsóbb volt a magyar, meg is látszott, hogy ki szedte azt, mert úgy elhízott, hogy évekbe telt lefogynia...
Ha a magyar termék is olcsóbb és jobb lesz, biztosan sokan veszik majd.
Itt most élelmiszerekről beszéltek, vagy ruháról műszaki cikkekről???
Mondjatok olyan élelmiszert ami nem tecsós, és drágább szarabb mint a külföldi! Én szinte csak magyar terméket vásárolok, erre oda is figyelek, és sokszor sokkal jobb mint a külföldi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!