Magyar terméket vásárolsz e? És ha nem, mostantól fogsz e?
Ez a video nem valami sikeres, kimondottan idegesitö és nem mond semmi értelmeset.
A magyar termékek minösége (az esetek nagy többségében) sokkal rosszabb minöségü, a mezögazdasági termékek tele vannake permetezöszerekkel (ez tipikusan magyar vélemény, hogy termelni csak SOK vegyszerrel lehet), izre sem jó, a tejtermékek nagy részének erös mellékize/szaga van - és mindemellet jóval drágább is, mint a külföldik. AMig MO-on a hétköznapi embernek kevés fizetésböl kell megélni, addig igy nem várható, hogy átálljon a drága magyar termékek vásárlására, mert az azért irreális, hogy egy héten háromszor magyar terméket fogyasszon a család, a többi napokon meg semmit, mert csak ennyire volt pénz.
Elöször a magyar termékeket (ÉS A MINÖSÉGI ELLENÖRZÉST IS) kellene európai szintre fejleszteni, és csak utána várni el az emberektöl, hogy - elfogadható áron - ezeket részesitsék elönyben.
Az első kommentelő vagyok. Szerintem az a legnagyobb baj, ahogy észre veszem, hogy sokan nincsenek vele tisztában, hogy nem az a jó, ha egy zöldség tökéletesen néz ki. Meg nem az a jó, ha egy magyar nagy cégtől vásárolunk, annak nem feltétlenül jobb a minősége.
Viszont a 80 éves Mari néni kertjében, aki nem permetez, sose fog nőni olyan zöldség, mint amit a boltokban látunk, pedig sokkal finomabb. Meg sokan azzal sincsenek tisztában, milyen az otthon termesztett zöldség íze, hozzá vannak szokva a boltihoz. Mivel vidéki vagyok, 18 éves koromig 80%ban csak házi zöldséget ettem (nagymamám termesztette). Amióta Pesten tanulok, észrevettem, hogy a pesti ismerőseim többségének nem ízlik a szó szerinti bio paradicsom, répa, mert nincs telipumpálva minden féle sz...al, amihez hozzászokott huszon akárhány éve a szervezetük, na meg nem néz ki olyan tökéletesen, mint ezek a vegyszerezett valamik.
Nem mindenben jobb a magyar termék, de az igazi házi zöldség, gyümölcs, tejtermék verhetetlen. A nagyáruházakban kapható, magyar gyártók által forgalmazott termékek és a külföldi között viszont szerintem nincs nagy különbség. Mindkettő ugyan olyan egészségtelen, a kérdés az, hogy kinek melyik ízvilág jön be jobban. Tanulság: piacon kell vásárolni, mindig a szezonnak megfelelően, és tejtermékből is házit kell venni (ahol én veszem Pesten, 160 Ft litere, szóval nem is drágább, mint a bolti). Sokszor a zöldség sem drágább a piacon, mint a boltban, pedig én tényleg mindig megnézem az árkülönbséget, mert nálam számít.
Az egyéb termékekbe most nem megyek bele (a videót meg még mindig nem néztem meg)
a termelés persze h csökkent, amikor a kedves unio arra adja a pénzt, h vágják ki az ültetvényeket...
az viszont nagyon elgondolkodtató, h ha kimegyek a piacra, marinéni összeaszott zöldségei drágábbak, mint a boltiak, pedig szállítási költség nuku, és forgalmi adó se hiszem h rákerül.
az a baj, h a külső támogatásra várnak a magyar cégek(a könnyű pénz miatt), ahelyett h saját kézbe vennék az irányítást!
Erdélyben élek de az Anyaországhoz közel,ezért sürjen átjárok és be is vásárolok,ha csak lehet Magyar termékeket.
Ha itthon vásárolok,akkor is megnézem a cimkét és ha oltyán vagy moldvai cég a gyártó akkor nállam bukott bármennyire olcsó is.
Ha hazait veszek az vagy bihari,szatmári vagy székelyföldi eredetü és többnyire jó ízü és megbízható termék.
Eddig irtam a kajáról.
Mester ember léttemre szivesen megvennék egy jó Magyar kalapácsot vagy csavarhúzót stb.stb de NINCS csak Cseh-kinai vagy Germany-kinai vagy Poland-kinai stb.stb.
(Mari néni többnyire azért árul a piacon mert nyugdijas és ráér+apró pénzért csinálja,filléreket kap attól aki beszerzi neki a külföldi vagy ritkán Magyar árut a nagybani piacról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!