Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a médiatörvénnyel?

Mi a baj a médiatörvénnyel?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy nem olvastam el szóról-szóra az egészet,de azért átolvastam, és semmi kivetnivalót nem találtam benne. Légyszi írja már meg valaki, hogy pontosan mi nem jó benne, de ne azt, hogy sérti a vélemény- és sajtó szabadságot, hanem hogy pontosan hol van ez benne. Mármint amire ezeket alapozzák? Igenis kellett már egy kis rendszabályozás a médiumokban, gondolok itt főleg a kiskorúak védelmére (ami nagyon laza volt mostanában). És hogy nem lehet véleménye?, ne is legyen, legalábbis olyan ne, amit hátulról sugalmaznak. Egyszóval kérem írja már meg valaki, hogy mire alapozzák a tüntetést?
2011. jan. 28. 09:59
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
49%
Van egy csapat, aminek tudni lehet a politikai elkötelezettségét, ráadásul jó részüknek nincs köze a médiához, sima pártkatonák. Ezek után, gumijogszabályok alapján ( ne sérts semmiféle kisebbséget-többséget, agyrém) ők döntik majd el, ki kap büntetést, és ki nem.
2011. jan. 28. 10:00
 2/26 anonim ***** válasza:
37%

mondjuk ha olyan kedvük lenne, akkor a gyakorikérdések oldalt 25millára büntethetik, mert szerintük sérti a cigányokat, hogy cigányos kérdéseket engednek kiírni az üzemeltetők, vagy sértik a gyerekeket, mert hagyják, hogy szexuális tartalmú kérdéseket lehet kiírni, függetlenül attól, hogy ki van írva, hogy felnőtt tartalom.

Téged mint átlag egyszerű kicsike emberke ez nem érint, viszont sok olyan internetes oldalt és üzemeltetőt akinek nincsenek milliói ügyvédekre, pereskedésre, érinthet. Pártérdekből bármikor lecsaphat a hatóság. törvényesen.

ha igazi fideszes vagy, akkor tudom, hogy nem érdekel, mert a legtöbb IGAZI fideszes csak magára gondol, pl, hogy több pénzt visz haza (már amelyik). Én megértem, de amikor majd nektek fog sérülni az érdeketek, akkor nem várhattok nagy segítséget a másik oldaltól, aki azért többségben van szerintem.

2011. jan. 28. 10:09
 3/26 anonim ***** válasza:
Azzal magában nincs gond, hogy több évre stabil tagja van a felügyelő szervezetnek. Azzal sincs baj, ha súlyosbítják a szólásszabadsággal való visszaéléssel kapcsolatos büntetéseket. A probléma azzal van, hogy ez a kettő együtt van.
2011. jan. 28. 10:25
 4/26 anonim ***** válasza:
Azzal van probléma, hogy tipikus manapság tapasztalható fideszes jogszabály. Létrehoz egy testületet, ahol nem is nagyon titkoltan "párthű" emberek üldögélnek, és egy átfogó, semmitmondó szabályozással olyan hatalmat ad a kezükbe, amivel könnyen vissza lehet élni pártmegfontolásból. Igaz, hogy nagyjából átfutva nem tartalmaz különösebb visszaéléseket vagy bármiféle hatalmas szörnyűséget, de éppen ebből kifolyólag kiszámíthatatlan a konkrét alkalmazhatósága, így nagyon könnyen vissza lehet élni vele "mondvacsinált" okokra hivatkozva.
2011. jan. 28. 10:36
 5/26 anonim ***** válasza:
36%
Az a baja az ellenzéknek a médiatörvénnyel,hogy a médiatanácsot Fideszesek alkotják. Amúgy még az égadta világon semmit nem alkalmaztak,az ellenzék ennek ellenére folyton ezt szajkózza,meg hogy majd sérteni fogja az emberi méltóságot,szólásszabadságot. Egész egyszerűen csak a savanyú a szőlő elv érvényesül náluk,amit az emberek el is hisznek. Nagy vereség volt a választás,én elhiszem,csattantak a bilincsek,oda a Gyurcsány féle diktatúra,nehéz a hatalom elvesztését elviselni.
2011. jan. 28. 11:02
 6/26 anonim ***** válasza:

83

A hozzászólásodat nem minősíteném, te is gondolom 1990 óta fidesz fan vagy, mindegy hogy liberális, polgári, vagy néppárt, kicsire nem adunk, de egy kérdés: szerinted az rendben van, hogy egyátalán létezhetnek olyan jogszabályok, ami alapján bárkit meg lehet büntetni, konkrétumok nélkül, egy, az adott területhez jelentős mértékben nem értő csapat által?

2011. jan. 28. 11:05
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de egyértelmű nem érkezett. Leszögezem, hogy nem vagyok Fideszes, mégis egyet értek a médiatörvénnyel, és szerintem a mai világban mindenki csak magára gondol (tisztelet a kivételnek). Egyébként igazad volt, mert engem az tényleg nem érdekel, hogy kit büntenek meg mire.

Szerintem pártállástól függetlenül, mindegyik hoz létre testületeket, ahol a saját "párthű" emberei üldögélnek. Ez nem új keletű dolog, és mintha eddig nem lehetett volna visszaélni bármivel.

2011. jan. 28. 11:07
 8/26 A kérdező kommentje:
De miért "konkrétumok nélkül"? Ott van a törvényben, hogy mit lehet és mit nem.
2011. jan. 28. 11:09
 9/26 anonim ***** válasza:
Én most kezdtem el olvasgatni és az eddigiek alapján az RTL-t és a TV2-t szét lehetne perelni.
2011. jan. 28. 11:32
 10/26 anonim ***** válasza:
kérdező, ha téged nem érdekel, hogy kit büntetnek meg, akkor téged nem érdekel, hogy mi a bajunk a törvénnyel. ennyi témát le is zárhatjuk.
2011. jan. 28. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!