Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az UZSORÁZÁS bűncselekmény,...

Ha az UZSORÁZÁS bűncselekmény, akkor a bankok miért uzsorázhatnak bűntetlenül?

Figyelt kérdés
Mindenki tisztában van a tényekkel akinek van hitele!
2011. jan. 27. 19:18
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Ha visszaolvasol,én írtam azt hogy nekem semmi hitelem sincs,de nem is lesz,mivel amit dolgozom az bőven fedez minden szükséges és luxus kiadást is,és ez nem is fog változni. De nagyon sok ember rákényszerül a hitelre,és sajnálom őket,amikor a bankok jogosan elutasítják a kérelmeiket,hogy nehogy még nagyobb bajba kerüljenek,és akkor jön a provident meg az effajta hiteladók hogy majd ők adnak. Utána jól megnézhetik majd magukat. Aki nem kap banktól hitelt,az jogosan nem kap,mert nem tud fedezetet felmutatni,ezáltal a kérelmezőt meg persze magukat is védik. Ezért akadtam ki ezen a nagy providencia dicsőítésen,de tőled azért elnézést kérek amit hirtelen haragomban írtam.
2011. jan. 31. 18:45
 32/42 anonim ***** válasza:
Elnézést,helyesbítenék: Provident.
2011. febr. 1. 01:37
 33/42 anonim ***** válasza:
Részemről nincs harag, így visszanézve tényleg úgy tűnik, hogy dicsőíteni próbálom. Eszem ágában nincs, csak annyit mondtam, hogyha nem lenne, akkor a megszorultak az alvilágtól kérnének kölcsön.
2011. febr. 1. 11:32
 34/42 anonim válasza:

Nem olvastam az összes hsz-t, de azért írok.

Egyrészt: nem kötelező hitelt felvenni. Aki úgy dönt, hogy felveszi, az megkapja a szerződési feltételeket, minden le van írva. Bankban dolgozok, és rengeteg emberrel találkozok, ami ott liheg a sok hitelért, ha meg megkapja, hőbörög, hogy nem tudja fizetni. Akkor ne vegye fel. Azzal is tisztában kellene lenni, hogy a devizaalapú hitel törlesztője változik, és nőhet, mint ahogyan tapasztaltuk is a közelmúltban.

Másrészt: a hitel mindenkinek üzlet, annak is, aki adja, annak is, aki kapja. Aki kapja, annak ezért, mert pl meg tudja venni a házat, ahol jó esetben le fogja élni az életét, (hitel nélkül talán gyűjtögethetne 30 évig.) Aki adja, annak meg nyilván a kamatokért.

De, ha ez nem tetszik valakinek, ne vegyen fel hitelt. Senki nem erőszakolja az emberre.

Vagy te talán ingyen adnál kölcsön 30 évre 10 milliót akárkinek, csak hogy jót tegyél vele? A bankot nem a haverodnak kell tekinteni, hanem az üzletfelednek.

2011. febr. 1. 21:53
 35/42 anonim ***** válasza:

Kedves előttem lévő ami felháborít a hozzászólásodban az első sor . Mi az hogy nem olvastad el az összes hozzászólást? És még le is írod:D

légy szíves vedd már a fáradságot és olvasd el már csak azért is h ne ismételj másokat és ne tolj ki az olyanokkal akik elolvasnak minden hozzászólást és csak nézik , hogy mi ez asok ismétlés.

Amúgy felületesen igazad van kb olyan felületesen mint ahogy aláírják a kölcsönt felvevők a szerződéseket. Mert a reklámok anno nagyon is telibe találták a sok csórót és mentek is kuncsorogni hitelekért mert az volt a trend.Egy bolond 100at csinált és most megszívták de cudarul.Mert ők nem közgázt végeztek és általában jóhiszeműek veletek szemben. Mert a jóhiszeműségre alapul minden ami működik(mész az út jobboldalán mert feltételezed h a szemből jövő nem ott jön).Ki is használjátok ám rendesen azt , h az átlagembernek fogalma sincs arról , hogy mibe mászik amikor aláírja a feltételeiteket . Azt se nagyon tudja mi az , hogy szerződés:)Persze csesztetek rá , h nagyon felvilágosítsátok őket.Ez kb olyan mintha 5 éves kislányokkal , jásztanátok pókert 100$ alapon.

Persze ők is hibásak mert mentek az árral és nem kevésszer túlzásba vitték az életminőségbeli igényeiket, szociális és jövedelmi helyzetükhöz képest.

Hallottam olyan amerikai diákhitelekről , amikor az iskoláit(egyetem stb)befejező nebuló 100ezer dolcsi minusszal kezdte a nagy életet.

2011. febr. 1. 22:19
 36/42 anonim ***** válasza:
"Részemről nincs harag, így visszanézve tényleg úgy tűnik, hogy dicsőíteni próbálom. Eszem ágában nincs, csak annyit mondtam, hogyha nem lenne, akkor a megszorultak az alvilágtól kérnének kölcsön." A kettő között csak annyi a különbség,hogy a provident nem töri el a kezét-lábát az ügyfélnek,ha az nem fizet időre. De senkinek nem lenne joga a bankokon kívül hitelt adni,mert mint már leírtam,azt nem véletlenül nem teszik! Ha te lennél egy bank feje,és bejön hozzád valaki egy szál gatyában,ami az összes fedezete,adnál neki milliókat hitelre? Na ugye...
2011. febr. 2. 13:21
 37/42 anonim ***** válasza:
Itt nem milliókról, hanem maximum 100-200 ezer forintról van szó. Elhiszem, hogy nem adhatna, de akkor mi legyen azzal akinek pénzre van szüksége?? Haljon éhen vagy fagyjon meg? Még kitartok az mellett, hogy az uzsorás bűnözők visszatartása érdekében ne szűnjön meg a provident. Ha azok nem lennének, akkor lehet kicsit máshogy állnék a dolgokhoz.
2011. febr. 3. 16:13
 38/42 anonim ***** válasza:
Ez igy is sz@r,meg úgy is.Szivunk jobbról is meg balról is.
2011. febr. 4. 00:14
 39/42 anonim válasza:

Kedves 22.19-es, az előtted szóló vagyok, és azért nem olvastam végig az összes hsz-t, mert csak a mocskolódás megy egyrészt, másrészt meg a kérdezőnek válaszoltam, nem az előttem szólóknak...

Amúgy meg: ne gondold azt, hogy bármit is ér, ha elmondom a feltételeket, és a lehetséges következményeket, stb az ügyfélnek. Ilyenkor sokszor ugyanis csak az számít, hogy pénz legyen bármi áron. Hidd el. Arról meg nem mi tehetünk, hogy nem mindenki közgázt végzett, egyébként én sem. De úgy érzem, hogy én személy szerint próbálok elmagyarázni mindent az ügyfeleknek, de sok esetben semmi értelme, mert látom, hogy nem értik. És akkor mit kéne mondanom? Hogy ne vegyél fel hitelt, mert látom rajtad, hogy fogalmad sincs, miről beszélek? Gondolom megérted, hogy nem beszélem le őkt azért, nem?

2011. febr. 4. 21:15
 40/42 anonim ***** válasza:
Aki jóhiszeműen megy be egy bankba kölcsönt felvenni, csak mert a reklámból annyi esett le neki hogy most milyen jól fog járni, az annyira birka hogy meg is érdemli ha bajba kerül. Ha a butaság fájna a legtöbb hiteles ordítana. És ezt nem azért írom le, mert nekem soha nem lesz szükségem hitelre hála Istennek. Hanem mert ez az igazság.
2011. febr. 4. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!