Ha az UZSORÁZÁS bűncselekmény, akkor a bankok miért uzsorázhatnak bűntetlenül?
Nem olvastam az összes hsz-t, de azért írok.
Egyrészt: nem kötelező hitelt felvenni. Aki úgy dönt, hogy felveszi, az megkapja a szerződési feltételeket, minden le van írva. Bankban dolgozok, és rengeteg emberrel találkozok, ami ott liheg a sok hitelért, ha meg megkapja, hőbörög, hogy nem tudja fizetni. Akkor ne vegye fel. Azzal is tisztában kellene lenni, hogy a devizaalapú hitel törlesztője változik, és nőhet, mint ahogyan tapasztaltuk is a közelmúltban.
Másrészt: a hitel mindenkinek üzlet, annak is, aki adja, annak is, aki kapja. Aki kapja, annak ezért, mert pl meg tudja venni a házat, ahol jó esetben le fogja élni az életét, (hitel nélkül talán gyűjtögethetne 30 évig.) Aki adja, annak meg nyilván a kamatokért.
De, ha ez nem tetszik valakinek, ne vegyen fel hitelt. Senki nem erőszakolja az emberre.
Vagy te talán ingyen adnál kölcsön 30 évre 10 milliót akárkinek, csak hogy jót tegyél vele? A bankot nem a haverodnak kell tekinteni, hanem az üzletfelednek.
Kedves előttem lévő ami felháborít a hozzászólásodban az első sor . Mi az hogy nem olvastad el az összes hozzászólást? És még le is írod:D
légy szíves vedd már a fáradságot és olvasd el már csak azért is h ne ismételj másokat és ne tolj ki az olyanokkal akik elolvasnak minden hozzászólást és csak nézik , hogy mi ez asok ismétlés.
Amúgy felületesen igazad van kb olyan felületesen mint ahogy aláírják a kölcsönt felvevők a szerződéseket. Mert a reklámok anno nagyon is telibe találták a sok csórót és mentek is kuncsorogni hitelekért mert az volt a trend.Egy bolond 100at csinált és most megszívták de cudarul.Mert ők nem közgázt végeztek és általában jóhiszeműek veletek szemben. Mert a jóhiszeműségre alapul minden ami működik(mész az út jobboldalán mert feltételezed h a szemből jövő nem ott jön).Ki is használjátok ám rendesen azt , h az átlagembernek fogalma sincs arról , hogy mibe mászik amikor aláírja a feltételeiteket . Azt se nagyon tudja mi az , hogy szerződés:)Persze csesztetek rá , h nagyon felvilágosítsátok őket.Ez kb olyan mintha 5 éves kislányokkal , jásztanátok pókert 100$ alapon.
Persze ők is hibásak mert mentek az árral és nem kevésszer túlzásba vitték az életminőségbeli igényeiket, szociális és jövedelmi helyzetükhöz képest.
Hallottam olyan amerikai diákhitelekről , amikor az iskoláit(egyetem stb)befejező nebuló 100ezer dolcsi minusszal kezdte a nagy életet.
Kedves 22.19-es, az előtted szóló vagyok, és azért nem olvastam végig az összes hsz-t, mert csak a mocskolódás megy egyrészt, másrészt meg a kérdezőnek válaszoltam, nem az előttem szólóknak...
Amúgy meg: ne gondold azt, hogy bármit is ér, ha elmondom a feltételeket, és a lehetséges következményeket, stb az ügyfélnek. Ilyenkor sokszor ugyanis csak az számít, hogy pénz legyen bármi áron. Hidd el. Arról meg nem mi tehetünk, hogy nem mindenki közgázt végzett, egyébként én sem. De úgy érzem, hogy én személy szerint próbálok elmagyarázni mindent az ügyfeleknek, de sok esetben semmi értelme, mert látom, hogy nem értik. És akkor mit kéne mondanom? Hogy ne vegyél fel hitelt, mert látom rajtad, hogy fogalmad sincs, miről beszélek? Gondolom megérted, hogy nem beszélem le őkt azért, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!